בעל לא עוזר בגידול ילדים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעל לא עוזר בגידול ילדים
    אישה קטנה
    05/07/2010

שלום אני ילדתי לפני חודשיים ילדה חמודה ,לפעמים אני מבקשת עזרה מבעלי שיאכיל אותה או יחליף לה ,והוא ממש מתעצל הוא ממש אוהב אותה, הוא משחק איתה הרבה ,אבל ברגע שזה מגיע לטיפול אז הוא קורא לי.. הוא מתלונן שהוא עייף,אין לו כוח וכו'..הוא באמת עובד הרבה שעות בחום המתיש...אבל אני ממש רוצה שיתן לי יד. אני כל הזמן מעירה לו ואומרת לו שיעזור לי אבל הוא לא עושה את זה... קשה לי כל היום ככה שהכל תלוי בי..מה אפשר לעשות או להגיד? תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעל לא עוזר בגידול ילדים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אישה קטנה-

בני
    06/07/2010

אנשים אוהבים לעזור מתוך רצון ולא מתוך כפייה, גם ילדים לצורך העניין הזה,
    אז תבקשי יפה, בידיעה שבקשה נותנת לו אפשרות לומר לא, ותכבדי אותו,
    עם הזמן וזה אני אומר לך מניביון, הוא יתרגל גם לזה, וגם אם לא, לא קרה שום דבר, תסתכלי על המעלות האחרות שיש בו,
    טבעי שאשה היא זאת שמחליפה ומאכילה בפרט תינוקות, יש גברים שנרתעים מהרבה סיבות, כמו למשל פחד לא לעשות זאת כמו שצריך,
    ואם יורשה לי, אז אולי את מכוונת אותו בשעת מעשה, ונותנת לו כ"כ הרבה הוראות שהוא מעדיף להשאיר את המלאכה לך,
    תחשבי על זה
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד קצת על דרישות לעומת בקשות

דורית כהן
    06/07/2010

לבני, אני מצדיעה לך על תשובתך הנבונה. זה כל כך נכון לבקש ולא לדרוש.

לאפשר לבן הזוג - בכל נושא, לא רק בתחום הטיפול בילדה, לבחור בעצמו אם לעזור או לא. מה שאת צריכה לעשות הוא לבקש יפה, ולהתכוון לכך שאם הוא יגיד לך "לא" - את לא תתלונני על כך אלא תעשי את מה שביקשת בכוחות עצמך.

יש סיכוי גבוה שאם הוא ירגיש שאת נותנת לו חופשיות וזכות בחירה - אז ההיענות שלו אלייך תהיה רבה יותר ויותר.

זה מאוד לא נעים לקבל הנחיות והוראות מבת או בן הזוג. יש בכך משהו מאוד מקומם! תבדקי את עצמך עד כמה את דורשת (ולאחר מכן אם הוא לא נענה את מתלוננת וכועסת) או שאת באמת מבקשת ומכבדת אם הוא אומר לך לא. כל עוד את דורשת - הוא יענה לך מתוך ההתקוממות שלו שאת נותנת לו הוראות. הוא יתמרד ויעשה לך דווקא אפילו מבלי לרצות בכך. וזה ממש מעכיר את היחסים וזו אחת הסיבות המרכזיות לקלקול הנישואין. כי זה יוצר אווירה שלילית ביניכם, זה גולש לתחום האינטימיות: כי אם את נשארת כועסת עליו - ממש לא מתחשק לך להתקרב אליו פיזית ולענג אותו כי את מרגישה שלא מגיע לו. נוצרת התחשבנות כזאת. ואז הוא מתוסכל וכועס שאין לו סקס, ועוד יותר לא בא לו לעזור לך...ממש מעגל קסמים זדוני!!!
    אז עלייך להיזהר לא להיכנס לשם. עיצרי זאת בעצמך ע"י כך שתתחילי באמת לבקש ולא לדרוש.

אשמח לשמוע מה דעתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו