מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אני רוצה והוא לאטל06/07/2010
אני ובעלי חווים כרגע קשיים בחיי הזוגיות , אנחנו מאוד אוהבים ובעלי הוא אבא נפלא ובעל נהדר ,
הבעיה התחילה לפני שנה שנכסתי לדיכאון והתחלתי להיות מטופלת בתרופות נגד דכאון שגרמו לי להגיע לאורגזמות הרבה יותר לאט ממה שהיה קודם או לא לחוות אותה כלל , פעם לא הייתה לי בעיה לגמור מהר מאוד וזה התאים לי וולבעלי י כיוון שאצלו מגיל צעיר (אנחנו מכירים 18 שנה ) הייתה בעיה של להחזיק זיקפה ושפיכה מוקדמת , פעם זה לא הפריע לי כ"כ תמיד חשבתי שהמצב ישתפר והוא ילמד לא לגמור כל כך מהר , תמיד היינו עסוקים עם הילדים שהיו קטנים (אני לא גרה בארץ ) ובבניית החיים שלנו בארץ החדשה , לימודים ,עבודה, כך שאם זה הפריע לי תמיד היו דברים יותר חשובים , עכשיו אני בשלב בחיי שאני מנסה להשתקם מהדיכאון ומנסה להחזיר לעצמי סוג של שליטה בחיים שלי ולעשות דברים בשביל עצמי (כל חיי הקדשתי לבית ולילדים ולבעלי שיתקדם בעבודה וגם לכל העולם סביבי )
וזה מאוד מפריע לי ביקשתי כמה פעמים אחרי הרבה מריבות שבעלי יטפל בבעיה (ללכת לרופא ולבקש עזרה ) או לעשות תרגילים והא הבטיח שיעשה אבל הוא לא קיים את הבטחתו וזה המשיך במשך חודשים, אני מאוד אוהבת את בעלי ועכשו סוף סוף הוא ניגש לרופא והודה שיש לו בעיה והתחיל לטפל בזה , אבל הוא טוען כיון שהמצב היה כ"כ מתוח ביננו במשך שנה אין לו חשק לעשות שום דבר ,
בשבילי יחסי מין זה לא רק סיפוק אישי אלא גם סיפוק זוגי ומקור לאינטימיות אני מרגישיה שאיבדנו את זה השנה . יש לציין שבעקבות התרופות גם עליתי במשקל (גם קודם הייתי במשקל עודף ) ואני מרגשה כבדה ולא מושכת , חוסר הענות של בעלי גורם לי להרגיש עוד יותר רע עם הדימוי העצמי שלי . אני מרגישה שאני שוב שוקעת בדיכאון ומגישה שוב חוסר שליטה על חיי, (מה שחשבתי שסוף סוף השבתי לעצמי ). אני אמורה לאט לאט להפסיק עם התרופה לדיכאון ולהפסיק אותה באוגוסט .
יש לציין שאני עושה הרבה בשביל לרדת במשקל ספורט ופעילות מתמדת אבל זה לא משפיע כהוא זה כי מאוד קשה לי לאכול פחות בגלל התרופה שמגבירה לי את התאבון.
בנוסף המצב הפיסי שלי הולך ומידרדר שוב יש הרבה בעיות עם שלפוחית השתן ואני מטופלת יותר משנה באנטיביוטיקה , כל המצב הזה של חוסר בריאות + דיכאון + חוסר בסביבה תומכת (כל המשפחה והחברים בארץ ) מאוד קשה לי , תמיד חשבתי שהזוגיות שלנו היא המשענת העיקרית ונתן לי הרבה כח להמשיך ולבנות את חיי אבל כרגע זה גם חסר , יש לי שני ילדים מקסימים שאני מאוד רוצה להיות שם בשבילם והמשיך לתפקד רגיל אבל אני מרגישה שכל האנרגיות שלי גמורות .
אין לנו אפשרות לצאת לסוף שבוע (ישיכול היה להיות טוב בשביל להרגע ולהטעין אנרגיות ) גם כלכלית וגם כי אין לנו עם מי להשאיר את הילדים.
אני מבקשת עיצה איך להמשיך הלאה ? מה לעשות ? אני רוצה להרגיש טוב. כבר לא שואפת לאושר מושלם אלא להיות מרוצה ומסופקת.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להביס את הדכאון
דורית כהן06/07/2010טל היקרה, צר לי על מה שאת עוברת.
ראשית אומר לך משהו לגבי הגמירה. את מצפה שבעלך יחזיק מעמד ולא יגמור מוקדם, וזה קשה לו לשנות הרגלים ולהתאמן לאחר כל כך הרבה שנים שהוא התרגל משהו בדרך מסויימת. האם את מכירה דרך אחרת שאת יכולה לגמור? למשל ע"י גירוי הדגדגן? רוב הנשים דווקא מצליחות לגמור בעיקר בדרך זו, ואז ממש אין צורך בחדירה ממושכת, וניתן ע"י גירוי ידני או אוראלי להגיע לאורגזמה.
עצם קיומה של האופציה הזאת מוריד את המתח של הגבר לקראת יחסי המין. הוא יודע שלא תישארי מתוסכלת אם הוא יגמור מוקדם, כי תההיה לו האופציה לענג אותך בדרכים אחרות.
הרבה פעמים, לאחר שמשכליים את האופציות האלו, הרבה יותר קל להתחיל להתאמן על טכניקות להארכת הזיקפה והשהיית הגמירה אצל הגבר, בגלל שהוא כבר פחות בלחץ ובחרדה.
טל, חשוב שתחפשי באופן פעיל איך להכניס לחייים שלך דברים קטנים שיעשו אותך יותר שמחה ומאושרת. חישבי ממה את נהנית והכניסי את הדברים לתוך השיגרה היומית שלך והשבועית שלך.
דבר נוסף, אם את זקוקה למזון - נסי לעבור לאוכל שאת יודעת שהוא בריא, ולא מזיק. כך לפחות, כאשר את אוכלת, לא יתלוו לכך רגשות אשמה כבדים וכעס על עצמך מה את מעוללת לגופך. כי תחושת האשמה הזאת הינה הרסנית ומצטברת כמה פעמים בכל יום, כל פעם שאת אוכלת משהו שאת יודעת שהוא משמין ומזיק, וזה מזין את הדכאון.
עלייך להביס את הדכאון בהרבה דברים קטנים, יומיומיים, שבהם תעשי למען עצמך דברים נעימים וטובים, ותימנעי מלעשות דברים שאת יודעת שמזיקים לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)