גבר עם חוסר בטחון

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גבר עם חוסר בטחון
    מיה
    07/07/2010

הכרתי גבר בן 37, רווק. אני גרושה בת 47 +2 .

כמה חודשים בתחילת הקשר הבנתי שהוא מעניין ומיוחד ומאוד, רציתי וגם הוא לכיוון הרציני.
    את הקשר כבר בהתחלה ראיתי שצריך יותר ליזום, וגם אמר שהוא ביישן ואעשה צעד ראשון. הראיתי שאני מעוניינת, כתבתי ולא הסתרתי זאת, אך הוא היה קריר בכתיבה.

נפגשנו כמה פעמים עד שהתקרבנווגם הוא רצה ניראה לי, וגם קשר מיני היה טוב, שנינו אנשים חמים בעניין לדעתי.
    קצת התחילו חילוקי דעות והוא נכנס ללחץ למרות שניראה לחוץ עוד קודם, בהחלטה שלו שנחזור להתחלה ללא קשר מיני רק חברות טובה לא יותר. כרגע יצרתי שוב קשר. לא רוצה לוותר על ידידות כי הוא מעניין אותי .
    הוא אומר שיש לו חוסר בטחון כנראה. כאשר החמאתי לו וגם הוא קצת גם

כדאי להמשיך קשר כזה גם על מנת לעזור אולי? לי יש ניסיון חיים ובטחון כנראה יותר . תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גבר עם חוסר בטחון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• להיות מוכנה לשתי האפשרויות

עדי בדיחי
    07/07/2010

הי מיה,

ניכר שאת מאוד מעוניינת בקשר עם הבחור. אני מקווה שאת בסדר עם זה שהוספתי מעט סימני פיסוק להודעה שלך על מנת שתהיה מובנת וברורה לכולם.

תראי, בולט מההודעה שלך כי יש איזשהו פער ברור ביניכם- בעוד את מוכנה מאוד ובשלה לקשר אמיתי, משמעותי ורציני, לטווח ארוך, בעוד את משוכנעת כי הוא מעניין אותך ובן זוג פוטנציאלי- הוא מראה סימנים של היסוס, חוסר ביטחון אם זה בעצמו, אם זה בקשר.. בכל אופן זה מתבטא היטב במה שכתבת כאן.

הוא כנראה כן מעוניין לשמור על מידה של קשר ביניכם, ואפילו אמר שרוצה קשר ללא התחייבות (זה הפירוש מבחינתי ל"בואי נחזור להתחלה, רק חברות"). את נענית לכך מתוך משאלת לב, כנראה, להמשיך מתישהו את הקשר הזה למשהו רומנטי יותר.

יש כמובן את האופציה הזאת ללכת על קשר כזה, לא מחייב וכנראה "אפלטוני" (אם כי קשה לי לקרוא לזה כך לאחר התנהלותו של הקשר והאינטימיות שהיתה ביניכם). את יכולה לנסות לתפוס מרחק ולהיות באמת רק בגדר ידידה טובה ולבדוק האם הוא עושה סימנים אחרים, של התקרבות רצינית יותר. אבל- לא הייתי רוצה שתבני על זה שזה יניב התחייבות, כי ייתכן וזה סתם יאכזב בסוף.

אני חושבת שהכי נכון הוא באמת להתרחק קצת, לכבד את הבקשה שלו, להמחיש לו שאת לא מתכוונת ליצור התחייבות חדשה או ללחוץ בכיוון.. והמהלך הזה אמור להביא אחת משתי אפשרויות:
    1. או שהוא ירגיש בחסרונך (הרגשי והאינטימי), יהיה בשל יותר עם הזמן ויפתח איתך קשר מחייב יותר, לאט לאט.
    2. או שיהיה לו נוח וטוב עם הקשר כפי שהוא- לא מחייב, ידידותי ונעים.

את צריכה לבדוק עם עצמך האם את מוכנה שגם האופציה השניה תקרה, ובמקביל לא לעצור את חייך אלא בכל זאת להמשיך ולחפש אדם ראוי לקשר איתך, קשר אותו את רוצה. כי להרגשתי, אם תתלי בו את הרצון שלך לממש קשר, לא בטוח שזה יקרה ותהיה לך עוגמת נפש. לכן הבהירי גם לו, ובעיקר לעצמך- שאת מוכנה לנסות קשר ידידותי ולראות מה הלאה, אבל יגיע השלב בו את תצטרכי לחפש מישהו שאכן יספק את רצונותייך לקשר אמיתי וטוב, וזה לא סותר שאיתו, הנוכחי עליו את מדברת, יהיה לך קשר חברי ונוח. זאת בהחלט אופציה טובה גם.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו