מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לדורית הפסיכולוגיתשי08/07/2010
שלום דורית,
ראיתי שאת מציגה את עצמך כפסיכולוגית, אולם לפי האמור בפנקס הפסיכולוגים לא עשית התמחות בתחום כלשהו. שאלתי היא: האם מותר לך לעסוק בפסיכותרפיה זוגית על פי חוק? או שמא רק לפסיכולוג מומחה מותר לעסוק בכך?
תודה על ההתייחסות ויום טוב
שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האבחנה בין פסיכותרפיה לייעוץ
דורית כהן08/07/2010שי, לפסיכולוג עם תואר שני (אני בעלת תואר שני בפסיכולוגיה משנת 1979) מותר על פי חוק הפסיכולוגים לעסוק בייעוץ, לרבות בייעוץ זוגי. אינני פסיכולוגית קלינית ואני מצהירה על כך באתר שלי. פסיכולוג קליני מורשה ומוסמך לעסוק בפסיכותרפיה מכל סוג שהוא. אני מורשית לתת ייעוץ מכל סוג שהוא. החוק מבדיל בין פסיכותרפיה לבין ייעוץ פסיכולוגי. הדגש בפסיכותרפיה, להבדיל מייעוץ, הוא בשני היבטים - הרשות לטפל באנשים בעלי הפרעות נפשיות, ובנוסף, עבודה בתהליכים ממושכים ועמוקים. אביא כאן ציטטה מתוך האתר שלי, בהקשר הזה:
"חשוב לציין שאינני פסיכולוגית קלינית, ואינני עוסקת בטיפול בהפרעות נפשיות, כי אם בהדרכה וייעוץ לאנשים בריאים בנפשם הזקוקים לעזרה, כמו כל אחד מאיתנו, בזמן זה או אחר בחיים..."
בנוסף, נקבעו בחוק הפסיכולוגים תחומי טיפול מסויימים בהם נדרשת מומחיות.
ייעוץ זוגי אינו נכלל ביניהם.
התחומים הנ"ל הינם: פסיכולוגיה קלינית,פסיכולוגיה חינוכית; פסיכולוגיה חברתית-תעסוקתית-ארגונית; פסיכולוגיה שיקומית; פסיכולוגיה התפתחותית; פסיכולוגיה רפואית."
מקווה שהבהרתי את תהיותיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)