שאלה לדורית הפסיכולוגית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה לדורית הפסיכולוגית
    שי
    08/07/2010

שלום דורית,
    ראיתי שאת מציגה את עצמך כפסיכולוגית, אולם לפי האמור בפנקס הפסיכולוגים לא עשית התמחות בתחום כלשהו. שאלתי היא: האם מותר לך לעסוק בפסיכותרפיה זוגית על פי חוק? או שמא רק לפסיכולוג מומחה מותר לעסוק בכך?
    תודה על ההתייחסות ויום טוב
    שי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לדורית הפסיכולוגית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האבחנה בין פסיכותרפיה לייעוץ

דורית כהן
    08/07/2010

שי, לפסיכולוג עם תואר שני (אני בעלת תואר שני בפסיכולוגיה משנת 1979) מותר על פי חוק הפסיכולוגים לעסוק בייעוץ, לרבות בייעוץ זוגי. אינני פסיכולוגית קלינית ואני מצהירה על כך באתר שלי. פסיכולוג קליני מורשה ומוסמך לעסוק בפסיכותרפיה מכל סוג שהוא. אני מורשית לתת ייעוץ מכל סוג שהוא. החוק מבדיל בין פסיכותרפיה לבין ייעוץ פסיכולוגי. הדגש בפסיכותרפיה, להבדיל מייעוץ, הוא בשני היבטים - הרשות לטפל באנשים בעלי הפרעות נפשיות, ובנוסף, עבודה בתהליכים ממושכים ועמוקים. אביא כאן ציטטה מתוך האתר שלי, בהקשר הזה:

"חשוב לציין שאינני פסיכולוגית קלינית, ואינני עוסקת בטיפול בהפרעות נפשיות, כי אם בהדרכה וייעוץ לאנשים בריאים בנפשם הזקוקים לעזרה, כמו כל אחד מאיתנו, בזמן זה או אחר בחיים..."

בנוסף, נקבעו בחוק הפסיכולוגים תחומי טיפול מסויימים בהם נדרשת מומחיות.
    ייעוץ זוגי אינו נכלל ביניהם.
    התחומים הנ"ל הינם: פסיכולוגיה קלינית,פסיכולוגיה חינוכית; פסיכולוגיה חברתית-תעסוקתית-ארגונית; פסיכולוגיה שיקומית; פסיכולוגיה התפתחותית; פסיכולוגיה רפואית."

מקווה שהבהרתי את תהיותיך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו