מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קשר בעייתיאיילה10/07/2010
שלום,
התגרשתי לפני כ- 8 שנים. לא הרבה אחרי הצגתי לבת שלי את בן זוגי החדש.
היא הייתה אז בת 4 וחצי.
היום אנחנו נשואים ויש לנו ילדים מקשר זה.
בהתחלה הקשר בין הבת שלי לבן זוגי היה מדהים. היה טוב מכדי להאמין שזה כך.
לפני כשלוש שנים החלו לצוץ בעיות .
גיל הההתבגרות, אופיה הקשה והעובדה שהיא די חוצפנית גרמו לכך שבעלי הרים את קולו הרבה מאוד פעמים , הטיל עונשים..
האמת שמהצד לפעמים התגובות שלו באמת נראו לי אפילו מפחידות.
אני ביקשתי ממנו אין ספור של פעמים שיעצור רגע לפני, שאני דוגלת בשיטות אחרות של שיחה, ושלא יטיל עליה עונשים לפני שאני בתמונה ושעדיף שזה יבוא ממני..
אני נאלצתי פעמים רבות לא להתערב על מנת שלא יראה שאני לא עומדת מאחוריו, למרות שבפניו כעסתי והבעתי תרעומת שהוא מתנהג כך.
לדבריו שיטת החינוך שלי שגוייה.(אני יותר מדברת, קצת מעלימה עין במה שלא נראה לי עקרוני)
לדבריו אני אדישה.
אך זה לא ככה שכן אני מנהלת איתה הרבה מאוד שיחות ומנסה בטוב.
למען האמת הילדה די קשה , גם חצופה לעיתים,היא למדה גם ליהיות אדישה לאיומים, עונשים והצעקות שלו. וזה כמובן היה מכעיס אותו עוד יותר .
לא מזמן באחד מהמקרים שבהם הוא החליט לצעוק עליה שוב, אני די התמוטטתי. ביקשתי ממנו שזה לא יקרה יותר. היא כבר שונאת אותו וזה מתבטא ביחסה כלפי אחיה.
הוא החליט שלא יתייחס אליה יותר .. כלומר לא בטוב ולא ברע.
היא לא מוכנה לשמוע על טיפול שאליו נלך יחד.
המצב הוא בכי רע ואני בן הפטיש לסדן.
זה משפיע על המצב בינינו כך שאני די סובלת וגם הוא.
אנא עזרה וייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל ההתבגרות
חושבת10/07/2010היי,
צר לי שהמצב הוא כזה.
עד כמה שידוע לי, גיל ההתבגרות הוא גיל המתבטא כידוע בפעולות של מרד מצד המתבגרים וחשוב מכך, המטרה שלו ושל המרד- היא חשובה מאוד, ואת זה לא מלמדים הורים. המטרה של הנער(באופן לא ממש מודע), היא להתחיל ולגבש יכולת של נפרדות בינו לבין ההורים ובעצם- לגבש זהות אישית, משלו. זה תהליך מאוד חשוב, ונוקשות רבה מדי מצד ההורים, או הגבלה מוגזמת של החופש של הנער/ה, עלולים ליצור נזק רב בהתפתחות התקינה של העצמי.
אני דווקא הייתי מציעה שתיקחו (את ובעלך) ספר המדבר על גיל ההתבגרות וכיצד על ההורים לנהוג במהלכו כלפי הנער/ה, ופשוט תקראו אותו ביחד, או שלחילופין, תלכו לייעוץ המיועד לכך. במקום לשלוח את הילדה לייעוץ, הייתי שולחת אתכם, כדי לדעת איך לנהוג איתה ולא לפגוע בתהליך ההתפתחות שלה בטעות. וככל שתקדימו, כן תייטיבו איתה. היא עלולה לפתח קיבעון התפתחותי רגשי ופשוט לסבול מזה בעתיד.
אני לא מנסה להלחיץ , ואולי כן :). לא.. פשוט חשוב לי , ובטח לכם יותר, שהיא לא תצא נפגעת מכל המצב, ושגם אתם, תקבלו כלים נכונים להתמודדות- מידע לגבי מתן חופש- מתי ועד כמה, ובמקביל לגבי הצבת גבולות- באיזו חומרה ואיך עושים זאת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייעוץ להורות
עדי בדיחי11/07/2010הי איילה,
ממליצה לקרוא ברצינות את תגובתה הנבונה של חושבת.
ולהוסיף- שאת מתארת מצב מורכב, אבל לא בטוח שהוא בלתי הפיך. יש פה תרכובת של גיל ההתבגרות ואישיות אולי "קשה לפיצוח" של הבת, אך מעבר לזה, בן זוגך גם הוא מורכב מאישיות לא קלה, ולא אתפלא אם חלקים באישיות שלה נוגעים ויושבים על חלקים דומים כאלו באישיותו שלו, ומשם מתלהט הסיפור ביניהם.
נסי לזהות מה בעבר גרם להם להתחבר- חלקים של שניהם שמאוד דומים ומצליחים דרכם להסתדר "טוב מדי" זה עם זו. אם כן, כשהיא גדלה, ובעלת אישיות ורצונות ויותר מזה- מתחילה לגבש את העצמי שלה, יש חלקים אחרים, אצלה, אצלו, והם מתנגשים. אז זה קצת רקע פסיכולוגי לסוגיה איך הם הסתדרו אז נהדר והיום אין לזה זכר..
היא, כרגע לפחות, לא נמצאת בשלב כזה בחייה שיכולה לשלוט או להיות מספיק מודעת למעשיה ולהשלכות שלהם, כמו שכולנו, בגילה, לא יכולנו להבין לחלוטין מה נכון ומה לא. היום, במרחק של זמן, אנחנו מבינים ומבחינים.
בעלך, לעומתה, יכול ורצוי וראוי שיבין כי להורות (בעיקר כזו של אב חורג) יש הרבה צבעים וגוונים, ולא תמיד גישה אחת או שיטה מסוימת תפעל נכון, ואם כן, לא על כל הילדים. בכל זאת, כאן מדובר בילדה שהיא אינה שלו ביולוגית, ואנחנו לא יכולים לחזור אחורה בזמן ולזהות מה קשה לה ואיזה תסכול נמצא מאחורי ההתנהגות הזאת.. ואולי, אולי זאת רק ריאקציה להתנהגות שלו- מחזירה לו באותה מטבע. זאת מלחמה, והנערה המתבגרת בשלב זה היא במובן של "לא רואה בעיניים", לכן אל תצפו שמשהו אצלה ישתנה, זה לא הוגן לצפות זאת ממנה וזה גם ביולוגית או מנטלית לא יכול לקרות.. כפי שגם חושבת כתבה לך.
כדי לזהות מה יש פה ומה אפשר לעשות, כדאי שתפנו לייעוץ להורים לילדים מתבגרים. יש קבוצות מיוחדות לכך (שגם גברים נמצאים שם), יש ייעוץ פרטני, אפשר לעבוד על זה. ראשית בעלך צריך להבין שהוא חייב לשנות איתה גישה אם הוא לא רוצה להמשיך במלחמה.. ולילדים יש הרבה כוח, בעיקר לכאלה הלא ביולוגיים, כי הם יותר משוחררים ומריחים את התמונה אחרת. כשיבין וכשיפתח.. מוטב שתיגשו יחד לייעוץ. אותה אפשר להשאיר מחוץ לתמונה, כי להערכתי אפשר לסייע גם "בשלט רחוק" מבלי לערב אותה, עדיין. בכל אופן כל עוד היא מתנגדת- אין לכם מה להתעקש שם, לא נשמע שזה הכיוון איתה. במקביל- התחברי לאינטואיציות שלך כאמא שלה, כי לי נשמע שלדבר אליה, לשתף אותה- זה יותר הכיוון.. רק צריך לגייס לכך גם את בעלך ושם כך, כפי שציינו, צריך ייעוץ מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד שאלה..
איילה11/07/2010תודה רבה לשתיכן על התשובה הרגישה.
בהחלט אקח לתשומת ליבי ונראה גם לי שהייעוץ הוא הכיוון.
האם תוכלו להמליץ על איש מקצוע מתאים לעניין?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש כיוון
עדי בדיחי11/07/2010יש לי כיוון מסוים עבורך, את יכולה לשלוח לי מייל. [email protected]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שלחתי מייל
איילה12/07/2010תודה שלחתי לך מייל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)