שלום

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שלום
    לימור
    11/07/2010

שלום אני וחבר שלי (בסביבות גיל ה- 30) קרוב לשנה ביחד ועומדים לפני חתונה. אנחנו גרים כחצי שנה יחד ובחצי שנה האלה הגענו לוויכוחים פה ושם ואף לריבים גדולים שנבעו מהקושי להבין את ההרגלים אחד של השני. הבחנתי שלבן זוג שלי יש נטייה שברגע שאנחנו מגיעים לאיזה עימות קל (בייחוד שכל אחד אומר אני עשיתי ככה, אני עשיתי יותר מבחינת עבודות בית) להרים את הטונים מאוד גבוה ולהיות במצב של מן התקף זעם עד אשר אני לא מכירה אותו וזה באופן פתאומי. זה קרה אמנם רק איזה פעמיים, שלוש בזמן עימות אך גם שעוברים כמה ימים אח"כ זה עדיין צורם לי ומהדהד בראשי עד כדי כך שאני מתחילה לפחוד. החתונה קרבה והחששות שלי גדלים. אני מפחדת שהתקפי הזעם שלו יעברו לאלימות פיזית. למרות שזה לא קרה, זה עדיין מפחיד אותי.מה לעשות האם לבטל את החתונה? האם החששות מוגזמים? אף אחד לא מודע לפחדים שלי ואני לא רוצה לאכזב את ההורים שלי שמצפים לחתונה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מומלץ לטפל בבעייה ולא להתעלם ממנה

דורית כהן
    12/07/2010

לימור היקרה, את צודקת שזה דבר שמדאיג, ושעלול להחמיר אם לא מטפלים בבעייה.
    אני מניחה שההתפרצויות שלו לא "נולדו היום", אלא היו פה ושם כאשר הוא לא קיבל את מבוקשו. יתכן שזה גם היה מודל שהוא ראה בבית. שאחד מ שני הוריו משתמש בשיטה הזאת כאשר הוא מתוסכל והדברים לא נעישם על פי דרכו.
    התופעה הזאת מעידה על סף תיסכול נמוך, ועלייך לשוחח איתו על כך ולהציע לו שילך לפסיכולוג - רצוי בשיטה קוגניטיבית/ התנהגותית - על מנת שיעזור לו לפתח צורות התמודדות מקובלות יותר עם התסכול שלו. כמה שיותר מוקדם הוא יסכים לטפל בכך, כך זה יהיה יותר קל לטיפול.
    אם תבליגי ותתעלמי, בגלל הלחץ מסביב להתחתן כבר, את עושה טעות רצינית, כי לאחר השימחה של החתונה את היא זו שתצטרכי לחיות עם ההתקפים הללו, ואז יהיו לך שתי אפשרויות - או להיזהר איתו ולא להיכנס איתו לעימותים, וכל הזמן לשפוג ולהבליג ולוותר על רצונותייך, או להתרגל לחיים שבהם יש מידי פעם התפרצויות זעם מאש לא נעימות, ולחשוף אף את ילדיכם - כן ירבו - לתופעה הזאת.
    יש כמה דרכים להקטין את התקפי הזעם, לא רק ע"י טיפול פסיכולוגי שלו, אלא ע"י שיפור התקשורת הזוגית - דרך ייעוץ זוגי. גם זה מאוד יכול להועיל. יעיוץ זוגי יכול להביא לכם תועלת בתחומי זוגיות נוספים - אם כבר - אז כבר...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו