טיפול זוגי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• טיפול זוגי
    exv
    12/07/2010

שלום רב.
    אני ובן זוגי מעוניינים בטיפול זוגי אבל מצבנו הכלכלי איננו טוב כעת. ואנחנו לא רוצים לדחות את הטיפול לזמנים טובים יותר (כלכלית).
    האם ישנה אפשרות לעשות טיפול זול יותר דרך קופת חולים? בנוסף, במידה וניתן לעשות טיפול דרך הקופה, האם איכות הטיפול היא פחות טובה (דרך הקופה) מטיפול פרטי?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול זוגי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שווה לנסות!

דורית כהן
    12/07/2010

אני בהחלט מציעה לנסות דרך הקופה. טיפול זוגי לא חייב להיות ממושך, והם נותנים מספר שעות מוזלות. לדעתי רשימת המטפלים היא טובה, ברמה העקרונית, משום שמטפלים חייבים לעמוד בכמה קריטריונים מחמירים על מנת לעבוד עם הקופות. הרבה מאוד מן המטפלים הפרטיים עובדים - בנוסף לפרקטיקה הפרטית - גם עם לקוחות המופנים ע"י הקופות - על מנת להגדיל את מספר הלקוחות. לדעתי - שווה לקחת כמה טלפונים מן הקופה ולבדוק מי מהם נראה לך ע"י שיחה מקדימה בטלפון.
    שיהיה בהצלחה! מאוד חשוב להתמיד, לא להפסיק באמצע, כי אם לא מסיימים את התהליך - עלולים בקלות להישאב בחזרה לאותו מקום לאחר זמן מה. כמו דיאטה...צריך לפתח הרגלי תקשורת חדשים ולהתמיד בהם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחזקת את תגובתה של דורית

עדי בדיחי
    12/07/2010

מניסיון, טיפול מהקופה לא יורד ברמתו מטיפול זוגי בשטח הפרטי. כמו שדורית כתבה הרבה מהמטפלים יהיו גם מהקופה וגם פרטיים דרך הקליניקות. אציין כי המטפל מקבל בקליניקה הפרטית ולא בקופת חולים, כך שגם אוירת הטיפול והמסגרת- נשארות כמו בטיפול פרטי.

טיפול כזה דרך הקופה נע בין 180-230 ש"ח ככל הידוע לי, לשעת טיפול, שנעה בין 40 דקות ל-55 דקות. בכללית הטיפול מוגבל ל-30 פגישות בשנה קלנדרית, אבל- הרבה מטפלים מסכימים להישאר בתעריף הנמוך עבור המטופל ולטובת הטיפול והתהליך. לא ידוע לי לגבי קופות חולים אחרות, אבל גם להן יש שירותים סוציאליים ופסיכולוגיים.

אני ממליצה לעבור על רשימת המטפלים ולסנן מי מתאים לכם מבחינת מיקום, מין המטפל, באיזו גישה הוא נוקט (אפשר גם לברר טלפונית מה האג'נדה של המטפל, כמה הוא עולה ואיך מתבצע). הכי חשוב כמו שדורית ציינה- להתמיד, לא להתייאש, להאמין בדרך הזאת. שימו לב שהעלות מצדיקה את התהליך הזה, אם יש בו להציל או לשפר במידה גבוהה את הקשר שלכם, ולפיכך גם את איכות החיים שלכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו