מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קשר חזקדניאלה13/07/2010
היי עדי יש לי בעיה אני גרה עם בן זוגי שהוא בן 48 ואני 30 הפרשי גיל יש לנו ילד משותף מקסים מאז שהכרנו נוצר בנינו קשר קרוב אבל אף פעם לא תקשורת מדהימה אנחנו יחד כבר משאני בת 24 המון שנים התקשורת שלנו גרועה ביותר אין הרבה דיבורים על החיים אם נגיד אנחנו יושבים ככה בכיף אין הרבה על מה לדבר ואני מצידי כן לשתף ולדבר אבל הוא לא רואה בזה שום עניין אם זה לא משהו ענייני הוא לא בחור שאוהב לדבר הרבה אני קשה לי אני מרגישה שכבר אין מה להיות שם,הוא אבא נפלא ובחור באמת מקסים אבל הוא כבר משעמם אותי אין לנו בכלל דברים משותפים אנחנו יכולים לטייל סתם על חוף הים יד ביד ולדבר פה ושם אבל זה לא הכיף הזה את בטח מבינה אני לא יודעת מה לעשות מצד אחד אני קשורה אליו זה ההרגל החזק ומצד שני אני משועממת איתו אבל מאוד אולי זה ההפרשי גילאים?
וואי קשה לי מאוד לחשוב על פרידה מהקושי אבל אני חייבת יש מצב שאני צריכה ייעוץ אולי יהיה יותר קל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקשורת היא מילה גדולה, נסי להגדיר
עדי בדיחי13/07/2010הי דורית,
אני רוצה לחדד משהו- האם התקשורת שלכם "גרועה" מעוד בחינות, או האם את תגדירי אותה כגרועה בגלל שאין מצידו רצון לשתף ולדבר יותר מדי? ז"א האם בגלל היותו לא משתף וסגור- זה הגורם לתקשורת הגרועה ביניכם? או שיש עוד מצבים בהם לא "רואה" אותך, את הצרכים או לא מתייחס לרגשות שלך, מזלזל וכו'? האם האהבה כן באה לידי ביטוי בדרכים אחרות?
כי בהחלט יש בני זוג, שלא תמיד רואים צורך או סיבה לדבר, לשתף, לפעמים צריך "להפעיל" אותם לזה. לפעמים צריך לקבל אותם ככאלה.
כך או כך, נשמע שיש עוד הרבה מעבר ואת לא מרוצה מהקשר. כן, אני חושבת שצריך ייעוץ, דווקא כי את פתוחה לזה ומבינה שאולי זה משהו שיכול לעזור. אני מניחה שלפני 6 שנים משהו בכל זאת מאוד משך אותך אליו, בכל זאת היה איזשהו חיבור, השאלה היא אם הוא עדיין שם, החיבור הזה, על אף הקשיים.
על תקשורת בהחלט אפשר לעבוד, ואם שניכם רוצים ומאמינים בקשר, אני בטוחה שניתן לעשות משהו לפני פירוק החבילה, וגם כמובן לטובת הילד.
אם אחרי שתתנו צ'אנס אמיתי (ז"א להתמיד בתהליך של הטיפול, להאמין בו ובאמת לשנות הרגלי תקשורת) - אם לא תרגישי שזה באמת "זה", אחרי שניסית גם את ועשית מאמץ לשפר, אם תרגישי עדיין לא מסופקת ושזה לא זה, רק אז כדאי לחשוב על פרידה. אבל לא לפני שניסית לגייס אותו לתהליך זוגי בטיפול.
נסי במקביל גם לבדוק האם השיתוף והשיחות מבחינתך צריכות להיות רק איתו, האם שיחה עם חברה מספקת אותך במקום הזה, או שתמיד תבקשי את תשומת הלב הזאת גם ממנו? לפעמים בני זוג לא יכולים לספק הכל, ו"תקשורת" זאת מילה גדולה- היא כוללת הרבה מרכיבים, כולל יחסים אינטימיים. לכן כדאי שתגדירי לעצמך בדיוק איפה התקשורת לא טובה, ואיפה היא דווקא כן. אולי זה יעשה קצת סדר.
לגבי הפרשי גיל, תראי מדובר בכמעט 20 שנה, ייתכן ויש לזה אפקט. אבל למעשה הצהרת כי כבר מהתחלה לא היתה תקשורת מאוד טובה. אני מסכימה שגבר בן כמעט 50 ייתכן ויתעניין בתחומים אחרים או יחפש יותר "שקט" ויישוב הדעת מאשר בחורה בת 30 שזה עתה הפכה לאמא ולמעשה מתחילה את חייה מבחינה זו. אבל לא הייתי שמה שם את הסיבה לתקשורת לקויה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך קשר חזק
דניאלה14/07/2010קודם כל עדי תודה על תגובתך כשאני אומרת תקשורת לקויה זה במכלול הוא לא שואל אותי שאלות על חיי בוא נגיד שאני מרגישה שאני לא מעניינת אותו גם שאנחנו מדברים על דברים מסויימים ואת יודעת מה זאת אישה היא אוהבת לדבר על הכל הוא לא נותן לי לדבר כמו שאני רוצה הייתי רוצה חבר חבר אמיתי שותף שיודע מה עובר עלי משום מה זה לא מעניין אותו את יודעת שהוא בקושי יודע מה עבר עליי בחיים האלו הוא אומר שזה לא מעניין העבר רק מה שעכשיו הוא שוכח שאנונו מי שאנחנו גם בגלל העבר לפעמים את רוצה ששיחה תזרום בכיף ושהוא יזרום איתך זה אף פעם לא קרה הוא סגור אנחנו אף פעם לא יושבים עם חברים יחד אני לא מזמינה כמעט הביתה כשאני יוצאת לחברות והוא לחברים ביום מסויים ושמה מטפלת הוא רוצה שאני אבוא בדיוק בשעה שלו ולו מותר להתעכב ומידה וזה לא יקרה הוא ילך לישון בבית שלו(יש לו בית משלו ) בואי נגיד שאני כבר לא מי שאני אם הייתי בחורה מופנמת אני נעשתי יותר גרוע אני לא יודעת אם אני שמחה יש לי כנראה בעיה רצינית עם עצמי רצינית ביותר תראי ניסתי אין ספור לדבר איתו לנסות להביא אותו לכיוון שלי פשוט כלום כלום הוא אומר זה מי שאני ואת לא יכולה לשנות אותי אמרתי לו שאני לא מנסה אפילו רק קצת את יודעת השתדלות מצידו מילה טובה הוא בקושי זורק לעברי משהו אני כבר לא מרגישה אישה וכמה שהוא אומר שאני האישה שלו זה מתחיל לדעוך מיום ליום הבעיה שהוא הפך להיות כמו משפחה שלי וזה מאוד קשה בשבילי אהבתי אותו מאוד אבל מפעם לפעם זה כנראה מתחיל לרדת כנראה אני פשוט רק צריכה להחליט שאני עוזבת אבל צריכה את הביטחון הזה לקחת אומץ ואני רוצה ללכת לייעוץ אבל קשה לי מאוד להגיע למקום כזה ולתת את פרטיי האישיים וספר את סיפור חיי זה מרגיש לי שאני נחשפת מידי ואני בחורה סגורה ודיסקרטית מאוד אשמח לשמוע את תגובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתמקדות בך, החשיבות של טיפול
עדי בדיחי14/07/2010הי שוב דורית,
תודה ששיתפת שוב ועידכנת בעוד פרטים.
עכשיו הבהרת למעשה שאת לא מסופקת ולא מרוצה מהקשר, מהזוגיות איתו, קשה לך. כתבת כמה דברים חשובים:
1. את מאוד רוצה מישהו שיקשיב לך ויהיה שם עבורך, איש מקצוע.
2. את לא רוצה בקשר הזה וחוששת לחתוך ולעשות לזה סוף, אבל בפנים את יודעת מה התשובה.
3. את חוששת מחשיפה מול איש מקצוע ואולי גם ממה שיצוף שם- התחושות, הפחדים..
4. את רוצה מאוד למצות את עצמך ולהרגיש "את" שוב.
לפי אלו נראה שהזוגיות הזאת לוקחת ממך הרבה "ממך", או ממה שהיית.. משאירה אותך חסרת ביטחון וחסרת אמונה שתוכלי לעשות את הצעד הזה של עזיבה.
צדקת כשאמרת שייתכן ויש כמה בעיות שאת צריכה לעבד אותן ולפתור אותן, ואולי הגעת לשלב כזה בחייך שאת אומרת - די, צריך לעשות מעשה ויותר מהכל לעזור לעצמי. וזה צעד חשוב שאת צריכה לעשות: להיעזר בתמיכה מקצועית, ויחד, לפתור ולעבד את הדברים.
לגבי חשש מחשיפה בפני מישהו אחר: אם היה מדובר באדם פרטי, חבר או ידיד, הייתי מבינה אותך ואולי מצדיקה. אבל, החשש שלך מיותר. לאנשי מקצוע (טובים, ויש הרבה) יש כללי אתיקה ברורים בטיפול, ביניהם גם עיניין הסודיות והפרטיות שלך. כל מטפל זוטר לומד ויודע היטב את החוקים האלו, בכללם מה מותר, מה אסור, שמירה על דיסקרטיות ועוד. אין לך מה לדאוג מבחינה זאת. אני מרגישה שאת גם חוששת מההצפה של הדבררים מעל פני השטח- סיפור חייך וכל האמוציות שיעלו יחד איתו. גם את זה המטפל מכיל ומחזיק יחד איתך וגם על זה עובדים יחד. זכרי שבתהליך הזה של טיפול את ממש ממש לא לבד. את תתמלאי בכוחות, וכמו שבני כתב יפה- תפקיד המטפל בין היתר הוא להכיל את הכאב שלך, לעבד אותו יחד איתך ולהחזיר אותו במצב מעובד אלייך. זה על רגל אחת.
אז אל תהססי, תתבשלי עם זה עוד קצת, תחשבי על היתרונות וכמה זה יכול לקדם אותך וקבלי החלטה נכונה.
בהזדמנות זאת- בני, תודה על הפידבקים, אני שמחה לדעת שהדברים עוזרים, זאת המטרה לשמה התכנסנו.. שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דניאלה14/07/2010שוב תודה רבה לך את צודקת בהחלט נעלמה לי האמונה ויש לי פחדים לעזוב אני חושבת שהקשר הזה מיצה את עצמו והפחד לעזוב הוא גדול מדי ומאוד קשה לי הנתק הזה מכיוון שהוא "המשפחה " שלי עכשיו כנראה אצטרך לעשות זאת בצעדים קטנים ולאט לאט ובחוכמה שגם לי יהיה קל הוא תמיד אומר לי שהשוק בחוץ על הפנים גם כשאני אומרת לו שבסוף אני לא יהיה איתו הוא גרם לי לאבד אמונה נשאבו לי כל הכוחות ואני בחורה חזקה תמיד היה קשה לי עם פרידות אבל כשהרגשתי שזה לא מתאים תמיד קמתי ועזבתי אני כבר לא מאמינה בעצמי ואני טיפוס מאוד מאמין אני צריכה לגלות כמו שאמרת את עצמי מחדש שאלתי אלייך את מקבלת מקרים כמו ששלי? אם כן אשמח ליצור עימך קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכל תלוי בך
עדי בדיחי14/07/2010הי דורית,
אני מחזקת אותך על הנחישות ללכת לייעוץ, אני חושבת שזה יכול להביא אותך למקומות טובים.
תוכלי לשלוח לי מייל (מופיע בפיסקה עליי למעלה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)