קשר עם גרושה+

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קשר עם גרושה+
    אלי
    18/07/2010

שלום רב,

אני רווק ולפני כחודש הכרתי גרושה + ילד (בן שנתיים וחצי) ומאד כיף לנו ביחד.

לאחרונה היא הכירה לי את בנה ומאד נקשרנו.

מה שמעט מפריע לי קצת בקשר זה שבכל זאת היא גרושה פלוס ילד ולפעמים אני שואל את עצמי האם בכלל כדאי להיכנס למצב כזה שהוא בכל זאת יותר מסובך מקשר של רווק ורווקה או רווק וגרושה ללא ילדים ולא להתחיל ממקום "נקי"??? רק שנראה לי שגם להתחיל ממקום "נקי" לא ממש נותן ערבות מיוחדת להצלחת הקשר. כיצד עליי לנהוג? כיצד להתייחס לילד? האם אפשר/רצוי להביא לו מתנות? האם להיקשר אליו? האם קיומו של האקס, שבינו ובין גרושתו שוררים יחסים צוננים מאד שמסתכמים בלקיחת הילד והחזרתו בלבד, צריכה להפריע לי? למה לשים לב? האם, כמי שעתיד להיות בעלה של גרושתו והאב החורג של בנו, כדאי בכלל להכיר או לדבר עם האקס על יחסיי עם גרושתו ובנו ולקבל את "ברכתו" להמשך הדרך?

לתשובתכם אודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשר עם גרושה+

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בשלות למחויבות כפולה

עדי בדיחי
    19/07/2010

הי אלי,

אני חושבת שהמכנה המשותף לכל השאלת והתהיות (המוצדקות) שהעלת כאן הוא מידת הבשלות שלך לקשר קצת יותר מורכב מקשר רגיל.

כן, לא תהיה לך שום ערבות גם בקשר עם רווקה. לגבי הקשר עם הילד- זה שוב תלוי עד כמה אתה רוצה ומוכן להיקשר עם הילד הזה, ולכן גם יהיו לך התשובות כמה להביא ומה וכמה להתקרב.. זה נהדר שיש ביניכם קשר טוב ואתה נקשר לילד.. אבל לא שם העיניין לדעתי.

אתה צריך לבדוק עם עצמך אם אתה מוכן לקשר כזה, אם אתה רוצה בקשר כזה, גם להיות נשוי או לפחות "תפוס חזק" בהמשך וגם להיות אבא, ביחד?

"האם צריך להפריע לי"- לכל אחד יפריע משהו אחר, לא בטוח שמשהו בכלל "צריך" להפריע לך. אתה צריך לברר עם עצמך איפה הדברים נוגעים, עד כמה קשה לך עם המחויבות הכפולה הזאת ולהעריך את מידת המוכנות שלך. גם אם זה גדול עליך, זה בסדר, כי כל השאלות האלו סה"כ מעידות על האחריות שיש לך ועל ההבנה שקשר כזה הוא אכן מורכב. ואגב, בכלל לא סותר שהקשר הזה יכול להביא אותך למקומות בוגרים וטובים.. הכל עיניין של החוויה עצמה וכמה אתה מרגיש חזק ובטוח שם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו