מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עזרה!אלינור22/07/2010
נשואים 4 שנים...רבים לא מעט למרות שלאט לאט לומדים לגשר על הבעיות והויכוחים., וללמוד אחד את השניה.
הבעיה שאני בזמן האחרון מרגשיה מובנת מאליו, הוא יוצא עם חברים ואני נשארת הרבה לבד, שזו בעיה אחת, השניה - מרגישה שעלי מוטלת כל עבודות הבית ומבחינתו לא מעניין אותו כלום, כמה שניסיתי לדבר איתו על זה בצורה יפה, אותו לא מעניין.בנוסף, כל פעם שיש ויכוח שלא מוצא חן בעיניו הוא לא מדבר איתי. תמיד, אבל באמת תמיד אני היא זו שבאה לדבר ולפייס כי לא משנה לי מי באמת צודק. השבוע היתה מריבה גדולה יותר, שאלתי שאלה והוא התעצבן שאני תמיד שואלת אותה, ודיבר אלי לא יפה ליד חברים שלו, אני בד"כ שותקת ומעבירה ליד אנשים אבל הפעם עניתי לו שידבר אלי יפה, הוא התעצבן שעניתי ליד כולם ודיבר יותר לא יפה, אני המשכתי לענות לו ונוצר ריב ליד כולם... די התפדחתי מהסיטואציה אבל הגעתי למסקנה שאני חייבת לענות לו אם הוא מדבר אלי בצורה כזו.
כבר שבוע שהוא לא מדבר איתי כי "כיבסתי את הכביסה בחוץ"...למרות שאני יודעת שהוא פתח בצורת דיבור לא נאותה..הפעם ממש לא בא לי להיות שוב המפשרת כי הוא תמיד מוציא את עצמו צודק והבסדר ואני תמיד זו שלא הייתה בסדר, והוא באמת חושב כך...הפעם אני רוצה שבאמת יבין שאני לא מוכנה שידבר אלי בצורה כזו...מה לעשות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעשות מאמץ לשפר את התקשורת
עדי בדיחי25/07/2010הי אלינור,
דיברת על כמה בעיות; בעיות תקשורת, היחס אלייך, הזמן יחד שחסר לך, עזרה בעבודות הבית ועוד. מאוד יכול להיות שלכל הבעיות האלו יש מכנה אחד משותף שסוחב אחריו עוד בעיות כמו כדור שלג, כי יש לנו נטיה לא לבוא זה לקראת זו כשיש חילוקי דעות וכן הלאה..
כתבת שלמדתם לגשר על הבעיות עד כה. נסי לזהות את הטכניקה בה זה קרה; האם בשיחות טובות, האם ע"י יעוץ או גורם שלישי כלשהו?
ברור שהמצב כרגע לא יכול להימשך. ולמה? כי את פגועה מאוד, היחס שלו אלייך לא סביר בבחינת ה"קהל" שמחפש כדי לריב איתך מולם, עיניין הזלזול שאת חשה- כל אלו דברים שהולכים ומתעצמים אם לא מטפלים בהם, ואפילו מאיימים לכבות את האהבה בסופו של דבר, כי יש להם נטיה "לצבוע" את חיי הזוגיות ואז מה נשאר?
אם זה לא נפתר ברמה ביניכם, עשי מאמץ ובררי על יעוץ זוגי. אם הוא מתנגד, אני ממליצה שתלכי לבד ובסוף הוא יצטרף, מתוך סקרנות או רצון לשפר או שניהם. אבל לפחות קבלי את (you) את הכלים להמשיך בבחינת התקשורת ביניכם, ומשם לראות מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אלינור25/07/2010תודה רבה על התשובה...
אלו בדיוק התחושות שלי - שכאילו מה כבר נשאר???
אני הולכת לטיפול פסיכולוגי בגלל דברים קטנים שרציתי לשנות בעצמי וכמובן שזה תורם גם לקשר, אבל יש דברים שטבועים בו ואני לא מצליחה תמיד להבהיר לו.
מה את מייעצת לעשות כדי שיתחיל לדבר איתי - הוא שבוע כבר לא מדבר איתי בגלל התקרית...נעלב שעניתי לו....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרדת מהעץ הגבוה
עדי בדיחי25/07/2010הי אלינור,
אני שמחה שאת הולכת לטיפול, זה מאוד יכול לעזור לך ללא קשר לזוגיות אגב.
לגביו- נשמע קצת ילדותי הסיפור הזה של לא לדבר איתך שבוע. נראה שפגעת לו בחתיכה נכבדה של האגו שענית לו מול אנשים. אבל אני שמחה שעשית את זה, כי זה מסביר לו מה ההרגשה שלך במקרים הפוכים.
אני מציעה שתתני לו זמן להתבשל עם מה שהיה ולא תחזרי אחריו, לא תתנצלי ולא תנסי. פשוט, עד כמה שזה קשה, להמשיך "איתו אך בלעדיו" ולהראות לו שאת עומדת מאחורי התגובה שלך. את צריכה להבין שסוג כזה של השפלה הוא פשוט לא נסבל, אפילו אם היית ממש איומה. אתם לא שחקנים בקאמרי ואין טעם לחפש במה וקהל לריבים או ויכוחים. בשביל זה יש בית ודרכים לעשות את זה בכבוד המגיע לך. וזה מה שאת צריכה לשדר. בסוף הוא ירד מהעץ. רק חשוב שתתמידי בהחלטה שלך.
אם הוא יראה שאת מתחילה לאבד עיניין ולא לנסות בכל כוחך לדובב אותו, הוא לא יוציא אנרגיה על השתיקה וההתעלמות ממך.. ובסוף יעשה צעד, ככה אני מאמינה. אם לא יעשה, אני מציעה שתכתבי לו מכתב ותבהירי לו במכתב זה שזה צעד אחרון לניסיון גישור ושיפור התקשורת ביניכם, תאפשרי לו כמה ימים להגיב ואז תבחני שוב את המצב ביניכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפשוט לדבר
שימחה26/07/2010אין ספק שלא קל לחיות בזוג אבל חשוב לזכור שלכל ריב יש שני שותפים לפחות
אין שום סיבה שידבר עליך לא יפה ובכך אין כל ספק אך האם חובה לחנך אותו דוקא בפני
חבריו האם במידה והיית חושבת על כך קודם לא היית מבינה לאן המעשה יוביל?
תושיבי אותו לשיחה קחי אחריות על שלך ותסבירי לו איכן האחריות שלו.
תציבי בפניו גבולות ברורים ואל תפחדי להגיד את שעל ליבך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)