מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סהרוריתאבישג26/07/2010
שלום
לפני כשבוע הכרתי בחור, היתה כימייה כבר על ההתחלה. הוא מקסים אותי מאוד.
מפרגן המון, איש שיחה מעניין, חכם מאוד רגיש-מאוד, הכי מהכל אני מרגישה מאוד נוח להיות מי שאני והוא נותן לי להרגיש שהוא מקבל אותי כמו שאני.
אני בת 32, היו לי קשרים עם גברים אבל מעולם לא מערכת יחסים זוגית רצינית בעיקר בגלל שגברים דחו אותי מלהיות האחת בשבילם, כלומר - כל ניסיון שלי להוביל לזוגיות נכשלה וזרמה ליחסים פתוחים שלא מובילים לכלום. ועם הבחור החדש אני מרגישה בפעם הראשונה וחווה המון התחלות בדברים קטנים שבונים זוגיות, אני מרגישה פרפרים בבטן, כיף לי ואני קורנת.
אני נמצאת כבר בשלב בחיים של לכוון להתמסדות (באופן כללי).
הבעיות מתחילות בגילוי אחד של השני, כמעט לכולם יש "תבנית" לבן/בת זוג ואנחנו כל-כך שונים זה מזו. הוא הכי לא הגבר שחלמתי שאיתו אני יהיה בזוגיות מכל כך הרבה סיבות: הוא לא יציב כלכלית, עובד בעבודה זמנית ואין לו מושג מה הוא עושה עם עצמו בהמשך, יש לו שאיפות אבל הוא מבולבל ולא נראה שהוא מוצא את ימין ושמאל בפאן הזה.
למרות שזאת רק ההתחלה אני רואה שהוא נפתח אלי ומרגיש חופשי לספר לי דברים מאוד אישיים עליו, על מי הוא ועל עברו. הוא בא מבית מפורק שהאמא נטשה אותו בגיל צעיר, ומהמעט שחשף על אביו נראה שהיתה שם בעיה רצינית ומורכבת באיך שאביו גידל אותו וכנראה עשה טעויות איומות שהשאירו משקעים וצלקות. והוא גם הודה בפני שהוא היה בטיפול פסיכיאטרי וסוג של אישיות גבולית.
הוא פתח לפני את תחושותיו ואמר שהוא כבר מתחיל להרגיש כלפי רגשות, אני מודה שגם אני מרגישה משהו, אבל התחושות מעורבות בהמון חששות, מצד אחד אני מפחדת להפסיק את הקשר ולפספסבחור מתוק וחם שכרגע גורם לי לחייך כל היום, ומצד שני אני חוששת שאני אפתח רגשות עזים ואקשר אליו וכבר יהיה מאוחר.
ואם לא להמשיך אז מה אני אמורה להגיד לו אחרי שהוא נפתח בפני ? באיזו טענה ?
האם יש סיכוי שהוא יתייצב ? אולי אני צריכה לדבר איתו על זה? ואם כן איך ? מה להגיד ?
אודה לכם אם תוכלו לתת לי מענה בהקדם, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייך להיזהר! לשמור על עצמך!
דורית כהן28/07/2010אבישג היקרה, תודה על מה ששיתפת אותנו, ועל הדיוק בפרטים, גם הדברים הטובים וגם החששות.
אני ממש מציעה לך לקחת את היחסים האלו מאוד בזהירות!!!
הזכרת את האבחנה הפסיכיאטרית "אישיות גבולית". לצערי כל מה שתיארת ממש תואם את האבחנה הזאת. לרוב אלו אנשים עם המון קסם אישי, עם יכולת להגיע לאינטימיות מהירה, כי זה אחד הדברים שחסר להם - גבולות. הם מתמסרים מהר, מתלהבים מהר, ומתאכזבים מהר ונפגעים ונעלבים מהר.
וכמו כן יש את כל חוסר התפקוד - קושי לשמור על יציבות בעבודה, כי הם מסתכסכים מהר עם הממונים עליהם ועם חבריהם לצוות - שוב בגלל הקושי להציב גבולות ולשמור על תגובות פרופורציונליות בהתאם לכל אירוע שקורה. יש להם קושי בניהול כספים - כי אין להם גבולות הגיוניים של ניהול תקציב על פי רמת ההכנסות שלהם...
ממש מציעה לך לא להסתבך עם אדם כזה, כי כל הקסם הזה - מאוד קשה להיחלץ ממנו.
אני מודעת לכך שמה שאני כותבת הוא סוג של "דעה קדומה" - מבלי להכיר אותו, אבל עלייך ממש לשמור על עצמך. כי הוא הצליח להתקרב אלייך בדיוק בנקודות שאת נמצאת הכי בחסר לגביהן - לשדר לך שאת משמעותית וחשובה לו וכל זה מסחרר אותך וממיס אותך, סוף סוף זה קורה לך...אבל אצלו זה יקרה כך מול כל אחת, כי הוא באמת נותן בשלב הזה את כולו, ואילו לך זה כמו מתנה משמיים, בדיוק אותו הדבר שעבורו זה הרגיל והמצוי שלו, כי כך הוא ניגש לכל דמות בחיים שלו, עבורך זה מופיע כאילו הוא "האחד". אני מקווה שהסברתי את עצמי, ומציעה שתשמרי מרחק. צר לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)