משבר ביחסים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• משבר ביחסים
    פגוע
    28/07/2010

אני ואשתי נשואים כ11 שנה, 3 ילדים. סה''כ חיי הנישואין טובים ללא מריבות או מחלוקות.
    במהלך סעודת שבת אצל הוריה של אשתי, בנוכחות משפחתה (אחיות, בני זוגן וסבתות), כאשר אני שהיתי בשירותים, שמעתי את אשתי מדברת בזלזול כלפי משפחתי ובמיוחד כנגד אבי, כאשר היא מביאה דוגמאות לדבריה.
    כשיצאתי מהשירותים, הוכחתי אותה על דבריה, היא התנצלה ואמרה שזה לא במקום.
    אח''כ עברו מס' ימים בהם לא החלפנו כמעט מילה.
    שבועיים אח''כ, אני לא יכול להסיר את תחושת העלבון הקשה שאני חש. אשתי זלזלה בגלוי במשפחתי ובמיוחד באבי אשר בלעדיו ותמיכתו הכלכלית, לא היינו איפה שאנחנו היום.
    אני חש כרגע שאין באפשרותי לסלוח לה מצד אחד, מצד שני אני לא איש של ריב ומדון, אך בימי חיי לא הושפלתי בצורה כזו, ועוד בפומבי מול כל משפחתה.

אודה לתשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משבר ביחסים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חבר יקר

שימחה
    28/07/2010

חבר יקר 11 שנה אתה נשוי ולא יודע שזה חלק מהעניין?
    ועכשיו ברצינות אשתך עשתה מעשה לא יפה אבל בטח אפשר למצוא גם דברים יפים אצלה
    אפילו עצם זה שהתנצלה ולקחה אחריות.
    קח אותה לערב רומנטי בלי ילדים ספר לה על ההרגשה שלך לגבי העניין בלי להחסיר כלום
    ואח"כ תמשיך קדימה ... החיים קצרים מידי בשביל להרוס אותם בגלל דברים פשוטים יחסית
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניסיתי

פגוע
    28/07/2010

כבר נהלתי איתה שיחה זוגית בה הסברתי את עצמי. למרות ההתנצלויות שלה, העלבון שלי עדיין עצום וקשה לי לעבור לסדר היום.
    לך אולי זה נשמע פשוט וקל, אך לכל אדם דרך התמודדות משלו, ולי קשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר בבקשה תגובה ממנהלות הפורום?!!

פגוע
    28/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבר יקר

שימחה
    29/07/2010

חבר יקר אינני מקל ראש בכאב שלך ברור לי שעצם הכתיבה שלך כאן באה מתוך כאב אמיתי וקשה.
    ניסיתי אולי להעלות חיוך קטן על פניך וצר לי במידה ופגעתי.
    בכל מקרה איש יקר אין ברירה התשובה אותה תשובה עליך למצוא את הכוחות להמשיך והזמן גם יעשה את שלו.
    הייתי ממליץ לך בחום על טיפול או אימון אישי ניראה לי שיש מספר דברים שיעלו שם ואולי יש
    להם קשר למה שאתה עובר עכשיו.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימחה היקרה

פגוע
    29/07/2010

אין לי ספק שניסית לעזור ולא לפגוע. אני מודה לך על הנכונות לעזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "טול קורה מבין עיניך" - מכיר?

דורית כהן
    31/07/2010

פגוע יקר, מצטערת על העיכוב בתשובתי.
    אני חושבת שלשמוע את הדברים הללו מפי אישתך באופן הזה שהיא חשבה שאתה לא שומע - זה כמו לראות המציאות כפי שהיא, להסתכל פתאום על הדברים בצורה אחרת. נחשף כאן משהו שהיה קיים כנראה כל הזמן אך לא ידעת אודותיו.
    ראשית אשאל אותך את השאלה הבאה: האם אתה חושב שעדיף היה לא לדעת זאת?
    עכשו נשאלת השאלה - מה אתה עושה עם המציאות החדשה הזאת?

אולי, בשיחה נוספת עם אישתך, תשאל אותה האם היא רואה גם דברים טובים אצל הוריך. יכול להיות שיש לה ביקורת עליהם בדברים מסויימים אבל מאוד יתכן שהיא גם מעריכה אותם בדברים אחרים.
    נקודה נוספת, האם אתה מכיר את אישתך בתור מישהו ביקורתית כלפי אנשים באופן כללי?
    כי יתכן שזה בעצם הסגנון שלה ואולי גם של בני משפחתה, שהם "יורדים" על אחרים, אשר שונים מהם, ואולי היא והם נוהגים לעשות זאת לגבי הרבה אחרים?

גם אני חושבת שעצם העובדה שהיא התנצלה מהר על מה שעשתה היא חשובה. חלק מהתנצלות רצינית היא להכיר באותו דבר שהיא עשתה לא בסדר, שמורכב מביקורתיות מאחורי הגב שלך ומול כל משפחתה, וחלק נוסף הוא להבטיח לא לעשות שוב דבר כזה.
    מה שתיארת שקרה הוא משבר ביניכם, ומשבר חושף את המציאות המרה לפעמים, כמו שנאמר - "טול קורה מבין עיניך" - ראה את המציאות כמו שהיא, ואז תדע יותר טוב מה נכון לעשות.
    אולי תגלה שיש תחומי שיחה ונושאים שאין לכם חופש לשוחח עליהם בכנות. אולי יש עוד תחומים שהיא לא חושפת בפניך וחשוב שתדע אותם. לפעמים בני זוג נמנעים להגיד כי אינם רוצים לפגוע, אבל זה לא מקדם ולא פותר בעיות כאשר לא מדברים על כך. אז מה דעתך לראות במשבר הזה הזדמנות לברר ביניכם אולי עוד דברים שהיא לא מרשה לעצמה להגיד לך שמא תפגע בך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו