מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זקוקה לעצה...מיטל29/07/2010
שלום לכולם,
שמי מיטל ואני בת 24, עד לפני כחצי שנה היה לי חבר. היינו ביחד כמעט 4 שנים כשבחצי שנה האחרונה שלפני הפרידה הרגשתי שהוא כבר לא אוהב אותי, מזלזל בקשר, לא היה חשוב לנו לראות אחד את השני ומה שסיים את הקשר סופית זה שהוא החליט לטוס לחופשה בחו"ל וויתר על היום הולדת שלי בשביל זה (בי אישית זה מאוד פגע ובייחוד לאור העובדה שהוא הודיע לי על כך רק שבוע לפני הטיסה כשכבר קנה כרטיס ובנוסף גם לא הראה אכפתיות ולא התנצל על כך שלא יחגוג איתי את יום ההולדת שלי ולכן החלטתי לסיים את הקשר).
לפני כחודש נפגשנו, הוא התנצל והחלטנו לתת לזה צ'אנס נוסף. לא ציפיתי שהכל ישתנה או שהוא ישתנה כמו שאמר שיעשה אבל כן ציפיתי מעצמי להיות "חכמה" יותר ולהתנהג אחרת על מנת שהפעם הקשר הזה באמת יצליח. הבעיה היא שאני לא מצליחה לעשות את זה: הוא אף פעם לא היה רומנטי, הוא לא תמיד מראה שהוא אוהב, הרבה פעמים כשהייתי עצובה ורציתי שיעודד אותי הוא פשוט "כעס" על החשיבה שלי ועל כך שאני נורא רגישה במחשבה שזה מה שיעודד אותי למרות שבפועל זה רק הכאיב לי יותר. אני נורא מאמינה בשיחות ובשיתוף רגשות ובמיוחד בין בני זוג ולכן היו לנו הרבה שיחות על כל הנושאים הללו ועל כמה שמכאיבה לי ההתנהגות הזו שלו אבל זה לא עזר. אני מצידי מנסה להבין אותו ולזכור תמיד שהוא לא מתנהג כך בכוונה או בשביל להכאיב לי, הוא פשוט בנאדם כזה אבל נורא קשה לי עם זה ואני מוצאת את עצמי מאוכזבת ועצובה, מה שגורם לי להיות פגיעה יותר ולהיפגע מדברים קצת חסרי משמעות שלא יודעת אם הייתי מייחסת להם חשיבות אם הייתי במצב אחר.
דוגמא לכך היא יום האהבה האחרון שחגגנו יחד: לא ציפיתי לשוקולד או דובי כי אני יודעת ש"זה לא הוא" ובאמת שלא הפריע לי ולא פגעה בי העובדה שהוא אכן לא הביא לי כלום אבל מה שכן הפריע לי זה שכשנכנסנו למסעדה הוא פשוט נכנס במהירות (בהשוואה אליי שהייתי עם עקבים באותו ערב) והתיישב בכיסא כשאני פשוט "משתרכת" אחריו. לא ביקשתי שילך איתי יד ביד אבל לפחות שיחכה לי ושילך איתי, באותו קצב הרי באנו לאכול יחד.
אני מבקשת שתגידו לי מה אני יכולה לעשות??? ההתנהגות שלו ממש פוגעת בי ולמרות שאני מנסה אני לא מצליחה להבין אותו ומפרשת את ההתנהגות הזו כזלזול בי ובקשר, מה שפוגע וגורם למריבות רבות בינינו.
האם אני מגזימה? אולי אני פשוט צריכה להיות פחות רגישה? נורא חשוב לי לדעת מה לעשות כי הוא הגבר הראשון והאחרון שהיה לי עד עכשיו ואני לא רוצה למצוא את עצמי מחדשת את הקשר הזה ובעוד 3 שנים שוב נפרדת ממנו (למרות שאני עדיין צעירה).
תודה =)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה קשר שיש צורך להשקיע בו אם...
דורית כהן31/07/2010מיטל היקרה, אני מעריכה, לאור הנסיון שלי וסיפורים של זוגות כה רבים, שיש לך שתי אפשרויות:
או שתלמדי לשחרר ולקבל את ההתנהגויות הללו שלו כמו שהן, בלי לייחס לכך משמעות פוגענית ומזלזלת, או שתמשיכי לתת לכך להשפיע עלייך ותסבלי מכך יותר ויותר, וזה כמובן יעבור אליו ויגרום גם לו לסבל, כי ברור שכאשר את עושה עניין ונעלבת ומצוברחת - גם הוא לא יכול להינות בחברתך.
חישבי - עד כמה את אוהבת אותו? עד כמה את מעריכה אותו? נמשכת אליו? גאה בו? האם את מרגישה שאם הוא לא יהיה בן זוגך - את מפסידה את האדם הכי שווה ומתאים לך בעולם?
אם התשובות לשאלותי הינן חיוביות, אז עלייך ללמוד לקחת את הדברים הללו בקלילות, ממש לא לעשות מכך עניין!
הייתי מציעה לכם ללכת ולקחת קצת ייעוץ זוגי כדי ללמוד כמה כלים הקשורים לציפיות זה מזו ולתלונות שיש לנו אחד על השני. יש המון מה ללמוד. לא יזיק גם לו ללמוד קצת להיות יותר רגיש לצרכים של בת זוגו. זה כאילו הוא אומר לך - קבלי אותי כמו שאני. אני לא צריך ולא רוצה להשתנות.
אבל את כל כך צעירה, ולא היה לך נסיון עם מישהו אחר עדיין, אז לפעמים מפרקים קשר על דברים כאלה כמו שכמעט קרה לכם, ואולי עוד יקרה אם לא תעשו משהו בצורה אחרת. ואולי לא כל כך נורא אם יהיו לכם התנסויות עם אחרים, משום שאתם כה צעירים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)