מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם לא כל זוג מרגיש כך?........31/07/2010
בתשובה לשאלתי הייתי רוצה להאמין שלא... אך עדיין יש לי תחושה שרוב הזוגות במצב דומה.... לא זוגות צערים או אלה שכבר עברו ביחד 30 שנה.... אלא זוגות באמצע החיים, בשיא הקריירה, עם 2-3 ילדים, בניית ביתים, נסיעת לחו"ל, חברים וכל היתר...... כשהכל נראה מקסים מבחוץ... אך זה רק מבחוץ... כאשר הטרוף של יומ-יום גורם להתרחקות עצומה... לחוסר הבנה מוחלט.... ואם נוסיף לזה שלאחר יום ארוך (משרד, ילדים, כביסות, בישולים אצל האישה ולרוב רק משרד אצל הגברים....) כל אחד ממהר לפינה שלו, אז נקבל תמונה מושלמת.... תמונה מושלמת לפני השאלה "האם הגיע זמן להיתגרש?".... ואז מתחילות ההתלבטיות האם להישאר בגלל הילדים או בכל זאת לבחור בדרך חדשה.... לבחור בחופש (חופש ממה?).... מתלבטים, כועסים, מתעצבנים ושוב כועסים.... מנסים אפילו להתחיל קשר חדש בצד ולחפש קצת חום והבנה.... קצת...... אך גם זה לא עוזר..... חוזרים להתלבטיות וייסורי מצפון ונשארים בגלל הילדים באותה מסגרת..... נשארים עם אכזבה ועם אותו כעס.... עד שמגיעים לגיל 50-60 שכבר באמת אין טעם לשנות דברים (כמובן שהכל יחסי..)..... מגיעים לגיל 60 ממורמרים.... ועם כל החלומות שלא הגשמנו.....כי לא היה זמן.... כי לא היה כסף.... כי בעל /אישה לא נתנו לנו.... כי היינו צריכים לגדל את הילדים..... כי..... כי... כי לא היינו מאושרים וחופשיים מספיק כדי להגשים את החלומות...... אז מה?.. האם צריך להיתגרש כדי להגשים חלומות?... האם צריך להיתגרש כדי למצוא קצת הבנה וחום גם אם זה לא במסגרת המשפחה?.. ילדים... כן, ילדים.. אך אני בטוחה שילד שרואה את התסכול של ההורים (גם אם הכל נראה מדהים מבחוץ) יגדל עם אותה תחושה של התלבטות... וחוסר יכולת להגשים חלומות....... או חוסר חלומות בכלל....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רענון ההסכמות הזוגיות
דורית כהן01/08/2010יעל היקרה , תיארת בצורה מאד מדוייקת את מצבם של הרבה זוגות, ב"התגלגלות" הטבעית של זוגיות.
זה עצוב כאשר זה ככה, ונדמה לי שאחוז גבוה של הזוגות חווים זאת כך.
אז מה לעשות?
נדרש כאן אומץ, קודם כל לנסות לנער את המערכת ולבדוק מה יכול לגרום לכל אחד מכם להיות יותר מאושר.
דיברת על הרצון בחופש.
ואכן זוגיות כמו שאת מתארת יש בה המון כבלים. אתה מרגיש כאילו אתה "מולחם" לבן זוגך ע"י הילדים והנכדים, ע"י התלות הכלכלית, ע"י החברים המשותפים.
אז האם אפשר ליצור חופש בתוך הזוגיות? אולי תתפלאי לשמוע, אבל מאוד יתכן שגם לבעלך, אם הוא "גבר מצוי", כמו שהזוגיות שלכם היא אכן "מצוייה" - יש רצון להיות יותר חופשי, ושאפשר להגדיל את "דרגות החופש" בתוך הזוגיות, בהיבטים שונים.
זוג יכול להתחיל שיח - דיון - על נושא החופש ולבחון אותו מול תחומי חיים שונים, לאוורר נושאים כמו סקס, אהבה, מטלות הבית, יציאה לחופשים, ועוד נושאים.
אני מכירה זוג בגיל 60 שסיפרו לי שמידי כמה שנים הם משנים את ההסכמות שלהם בנושאים הללו ומתאימים אותן למצב הנוכחי. יש זוגות שמגיעים בשלב הזה לזוגיות פתוחה יותר המאפשרת גיחות החוצה לצורך רענון הסקס, אפילו קצת אהבה חופשית ולא רק סקס. אם בני זוג משלימים עם כך שיש נושאים שכבר לא באים על סיפוקם במסגרת הזוגיות ומוכנים לפרגן זה לזו, ללא קינאה וללא נטירה - ניתן לחיות חיים חופשיים יותר בהם לא חייבים לוותר על כל הדברים היפים עקב היותכם נשואים זה לזו.
אני יודעת שיש בכך הגדלת הסיכון, אבל באותה מידה יש גם הזדמנות לחיות ולחוות חוויות שאחרת בן אדם מתייבש לגמרי אם הוא נשאר נאמן להבנות ולמוסכמות עליהן הוחלט בגיל עשרים.
האם זה לא הגיוני לשנות כל כמה שנים את ההסכמות? או לפחות לבחון אותן מחדש, עד כמה הן מתאימות לכם כיום? אפילו הקיבוץ שינה לגמרי את ההבנות עליהן הוא הוקם לפני מאה שנים. חברות עושות זאת כל כמה שנים על מנת לשרוד עיסקית. אז למה לא זוגיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם לא כל זוג מרגיש כך?.....
...02/08/2010דורית היקרה,
תודה לך על התשובה. השבתי המון על מה שהצעת לי ויש בזה הרבה הגיון אך לא בכל שלב בחיי הנישואין..... . בשינוי כזה גבר כן יקבל יותר חופש (כאשר גם כך לא חסר לו..) ואישה תישאר עם אותה אחריות על ילדים קטנים, על כביסות וכו' הרי כולם מסכימים שמי שמחזיק את הבית זו אישה..... אחרת הוא פשוט יתפרק...... אז מה עשינו בשינוי הזה?.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש גם "מיני מהפכה"
דורית כהן05/08/2010יעל היקרה, לא ציינת בני כמה אתם. נכון שמה שאני מציעה מתאים יותר לגיל 45 פלוס, לאחר שהילדים כבר יותר גדולים.
יחד עם זה, שווה אולי לעשות "מיני מהפכה" מידי כמה שנים. למרות שזה יוצר לא מעט בלגן, ואי וודאות ומעלה את מפלס החרדה והלחץ - חשוב לעשות זאת.
למה?
כי אם מצטברים בפנים על מיני תיסכולים וכעסים ולא מעיזים להוציא אותם, אז הם יוצאים בצורה של תלונות, פרצוף עקום, הימנעות מסקס וקירבה ונוצר נזק שהוא לפעמים בלתי הפיך.
זוגות שלא נוגעים בבעיות ומנסים לעבור הלאה - יש סכנה שהרגש של האהבה פשוט יימחק עם הזמן, כי לא יהיה מה שיזין אותו כאשר עיקר התקשורת היא בהוראות, פקודות, טענות, ויכוחים, משחקי כוח...
לפעמים זה קורה רק לאחד מבני הזוג שהאהבה נמחקת, והוא מסתובב עם התחושה הזאת המון זמן, עד שמופיעה איזו אישה אטרקטיבית והוא מתאהב בה (או שמופיע גבר ואת מתאהבת בו), ואז בבת אחת הזוג נכנס לסחרור ולמשבר שמאד קשה לצאת ממנו.
אני מקווה שלא הפחדתי אותך יותר מדי.
לא מזיק לאור מה שכתבתי - לקחת את עצמכם ולהעיז להגיע לייעוץ זוגי לצורך רענון וכיוונון מחדש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם לא כל זוג מרגיש כך?...
...09/08/2010דורית היקרה,
קראתי את תשובתך ונדהמתי עד כמה נכון תארת את המצב. כל מה שכתבת כבר קרה וקרה מזמן, פשוט הכל..... פרצופים, הימנעות מקרבה פיזית ונפשית וכו'. נראה שהרבה יותר קל עכשיו להיפרד מאשר לנסות לתקן משהו. הבעיה גם שבעלי לא חושב לנכן לדבר על הנושאים האלה. וזה ממש לא חדש, ידעתי את זה גם כשהכל היה בסדר במשפחה וזה לפני 8-10 שנים. הטענה שלו היא "אם צריך להסביר משהו אז כבר אין טעם לדבר....". אני בטוחה שגם לו לא חסר טענות אך הוא עדיין מעדיף להכניס ראש בחול ולהיענות מהנוחות היומ-יומית של הבית, האישה, הילדים וכו'. פעם או פעמיים כשניסיתי לדבר על דברים חשובים באמת והיחסים שלנו, נאמרו בינינו דברים כל כך קשים שקשה לתאר..... אנ לא רואה שום פתרון כרגע מאשר להמשיך את השגרה..... אם זה היה תלוי בי, כן הייתי מתגרשת, אך האחריות הזאת לפרק לילדים שלי את החיים היא מאוד כבדה.... במיוחד שאני יודעת שאבא שלהם לא יתרום הרבה לגידול שלהם אחרי הגירושים (כי לא עושה את גם ככה....)......
נ.ב. אני אשקול בכל זאת להגיע לייעוץ......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)