מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רוחות מהעברשירי01/08/2010
שלום אני בת 32 נשואה טרייה (חודשיים), בעלי ואני מכירים כשנה,
בעלי מאוד מוטרד מיחסי הקודמים (היו לי לפניו כ-20 חברים\סטוצים, ולבעלי היו 2 סטוצים)
הוא מאוד קנאי לי, ובהתחלה פירשתי את ההתנהגות הזו כאהבה חזקה אבל היום אני כבר לא בטוחה שזו הסיבה,
היו לנו הרבה שיחות בנושא עוד לפני החתונה, הוא חושב שאני מופקרת , אבל בגלל שהוא אוהב אותי מאוד הוא לא מוכן לעזוב אותי, הוא רוצה לדעת את כל הפרטים מעברי והוא חופר בנושא מבלי להפסיק.
ניסיתי להגיד לו שאין חשיבות לעבר בעיניי ואם לו זה מפריע הוא יכול לקום ולעזוב אותי, אבל הוא לא מוכן לעזוב ואומר לי שאני אחליט, וכשאני קמה ללכת הוא עוצר בעדי מללכת,
אני יודעת שהוא מאוד אוהב אותי ואני אוהבת אותו מאוד,כיף לנו מאוד ביחד, בזמנים שהוא לא חושב על הנושא הזה. אבל אני רואה גם שהוא לא מצליח להתגבר על העבר שלי שמאוד מפריע לו וגורם לו לחוסר שינה ולתסכול ולחוסר יכולת להתרכז בעבודה.
אני לא יודעת מה לעשות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זווית אחרת להסתכלות
עדי בדיחי02/08/2010הי שירי,
קודם כל, אם זה נותן משהו, אתם לא נדירים עם הסוגיה הזאת. בכללי לא אתפלא לשמוע אם הרבה זוגות או נשים חוות את זה, ואף מנסות להתסיר את עברן. מעניין שאצל גברים אתה נחשב כלי וגבר גבר אם היו לך הרבה חוויות מיניות, בעוד אצל אשה ההמלצה היא תמיד לחלק במספר הפרטנרים...
ולענייננו..
אם הוא חופר ומאוד רוצה לדעת, את יכולה להזמין אותו לשיחה בנושא ומראש להגיד שאת הולכת לספר כל מה שהוא רוצה לשמוע, בתנאי- שהוא יכול להכיל את מה שישמע. בשיחה הזאת את למעשה פותחת בפניו את הכל, את כנה ואמיתית, ואת יכולה גם לחדד את העובדה שבנישואין (קלאסיים, כאלה עם מחויבות ואמון) את למעשה מנתבת אליו ורק אליו את הדחפים, היצרים, התשוקות ומשאלות הלב שלך בנוגע לנושא האינטימי. הוא יכול אפילו (זה לא יקרה מיד) להודות על כך שיש לו אשה אשה, לא קרה, לא פרידג'. אם יבין שהעבר שלך רק תרם לך ולמעשה בזכותו הבנת מי את ומה את אוהבת, אולי גם יבין שזה מה שעיצב אותך להיות מי שאת היום. כי לעבר יש משמעות רבה. אבל מי אמר שזה רע? לולא חוויות בעברנו לא בטוח שהיום היינו מי שאנחנו...
אני יכולה להבין את הצעד שעשית בלקום וללכת אם לא מתאים לו, ולא סתם הוא עוצר בעדך. כנראה שיש בכל זאת סיבות להישאר איתך.
עובדה נוספת שחשובה כאן- העבר שלו. נראה שהוא מרגיש מאויים מעצם כמות הפרנטרים בעברך לעומת כמות הפרטנרים בעברו. גבר בהחלט יכול לחוש מאויים מ"תחרות" כזאת.. ולכן הוא גם יכול לקחת את זה ולפרש את זהל מקום "מופקר", קל לגנות מאשר להודות או לרצות ללמוד דרכך יותר, מה"מנוסה מבין שנינו". ולא חלילה בנימה שיפוטית אני כותבת, אלא מתוך הרצון שתביני מאיפה הוא אומר את הדברים האלו. הרי אם חשב שאת מופקרת, אכן היה איתך? עוצר בעדך מללכת?
זה קצת חומר למחשבה, חומר גלם, אני בטוחה שתעבדי אותו ותבואי אליו מוכנה יותר, הכי חשוב לחדד את העבר כמעצב אישיות, כמימוש פוטנציאל, כמשהו חיובי. ואם ירצה ללמוד ממך- מה טוב. אבל כרגע הוא עסוק במגננה ואולי בקנאה, איך את חווית כ"כ הרבה בעוד הוא נשאר עם מספר נמוך של פרטנריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)