מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם ככה זה צריך להיות או שאפשר אחרתרוי11/11/2007
היי אני נשואה מזה 4 שנים בתי בת שלוש ובני בן שנה.
בן זוגי השתנה מאז שנולד הקטן השתנה ביחס שלו כלפי הוא מתלונן על העיפות שלי על מראה הבית והוא פחות ופחות עוזר (או שיש לומר לי יש יותר צורך בעזרה והוא לא רואה ואומר תבקשי)
יש לציין שהוא עובד עד 7 ואני בבית עם הקטן ובצהרים עם שניהם אימי היא המושיעה הפרטי שלי .
לא תיארתי לעצמי שכך חיי יראו הכל סביב הילדים אני עייפה רוב הזמן ומאוכזת מהמעט זמן שבן זוגי איתנו והתחושה שגם המעט הזה הוא רב עם הילדה במקום לשחק ולאהוב (הילדה מכה לא מעט את הקטן לדעתי יותר כשבן זוגי נמצא).
וכשאני מדברת מסבירה יוצא תמיד שאני מאשימה משהו בתקשורת לא מסתדר נדמה לי שאנחנו מאבדים אחד את השני ובעיקר אני מאבדת את עצמי (הייתי בטיפול אישי לא הרגשתי תזוזה 12 )פגישות) הוא לא מעוניין בטיפול זוגי ובעיניו גם הטיפול האישי לא ממש עוזר (מה שאכן קרה במקרה שלי)
לא יודעת אני עייפה מרגישה שלא לזה יחלתי אני מתה על הילדים שלי אבל מרגישה שאני כבר לא מתה על בן זוגי קשה לי עם זה ומידי פעם אני חושבת על גרושין.
מה עושים התחושה היא שהילדים הפכו למרכז עולמי בן זוגי חוזר מאוחר וכשהוא מנמצא כאמור אז זה לא ממש זה אנחנו בקושי יוצאים אז הוא נראה לי כבר מיותר.
והוא מצדו מחפש לנו בית מרווח יותר כמובן באיזור של אמו בטענה שעד כה עשינו רק מה שאני רציתי וגרנו ליד אימי .
לא יודעת אומרים צששככה זה ילד שני עייפים וגם ההפרשים אצלנו לא גדולים שתתאפקי הכל יסדתר תחזרי לעבוד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להיעזר בייעוץ בכל זאת
דורית כהן12/11/2007רוי היקרה,
צר לי על מה ששניכם עוברים. נראה שלהגיע הביתה בשביל בעלך זה להיכנס למתח ולהתמודדות עם העייפות שלך, עם התוקפנות של הילדה, וגם הוא עצמו לא יודע כיצד להתמודד עם הדברים והתסכול הזה מוציא ממנו דיבורים של ביקורת כלפייך. נגררתם למערכת של הישרדות מול הבעיות המעיקות של המציאות. זה אינו מצב יוצא דופן, והרבה זוגות נמצאים בו בשלב הזה של החיים, כאשר צריך לעבוד קשה ולשפר את המצב הכלכלי והילדים קטנים ודורשים כל כך הרבה תשומת לב.
מה שאני מציעה זה דווקא כן לחשוב על קצת ייעוץ זוגי, כי אם תקבלו כמה כלים ותצליחו להבין מה קורה לכם ולמה, ואיך לצאת ממעגל הקסמים הזה - איכות החיים שלכם תשתפר מאוד, ותרגישו שאפשר להתמודד עם הרבה בעיות ביחד תוך תמיכה אחד בשנייה. גם הילדים ירוויחו מכך וזה מאוד גורלי לגבי עיצוב האישיות של כל אחד מהם, וממש דחוף ממה שאת מתארת את התנהגות הילדה שלכם. לא כל יועץ זוגי הוא מייד זה שיתאים לכם. זה שהלכת לטיפול וזה לא עזר - זה קורה וצריך מהר להחליף את היועץ ולמצא את מי שמתאים לכם. אל תחכי עם הצעד הזה כי את יודעת, לפעמים יש פתאום יום אחד יותא מוצלח, וכל הבלגן נשכח ושמים אותו הצידה, אבל הבעיות לא ממש נפתרות, הן רק נידחות, וחוזרות בגדול יותר כל פעם, ובינתיים האהבה נגמרת או אצל או אצלו, וזה מסוכן, כי אז יותר קשה לעזור לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך ועוד שאלה
רוי12/11/2007היי ראשית תודה על תגובתך אני אכן מרגישה שאנחנו נמצאים במדרון שאם לא נצליח לעצור .....
רציתי לשאול האם יתכן שהסיבה לאי ההצלחה בטיפול שהמטפלת לא נשואה ובלי ילדים הפריעה לי כי זו חוויה שמבחינתי היא מאוד טוטאלית ואם לא חווית לא תביני אותי האם יתכן שזה עד כדי כך היווה מכשול דיברתי איתה על זה אבל היא טענה שאין קשר וכמטפלת היא לא אמורה לחוות את כל החוויות שאחרים חווים אומשהו כזה (יש לציין שבעבר הייתי אצלה והיה לי יופי הרגשתי שנתרמתי והתקדמתי)
מה דעתך?
והאם יתכן שהצורך שלי בטיפול מעיב על הזוגיות שלנו התחושה העיקרית שלי שאני עשיתי המון וייתורים כאם מקצועית לא אוכל לחזור לתחום עבודתי בעבר אני מרגישה שאני צריכה להיות בבית מוקדם עבורם ועבור עצמי כאם שהחלה את חווית האימהות בגיל 37 האם זה יותר אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות מאוד חשובות
דורית כהן12/11/2007לגבי שאלתך הראשונה, לכאורה ובתיאוריה זה לא צריך לשנות, העובדה שהיא מעולם לאעברה חוויות שכאלו. כי היא צודקת ברמה התיאורטית שהמטפל לא חייב וגם לא יכול לעבור את כל החוויות של מטופליו (תארי לך שמטפל יצטרך לחוות שיגעון כדי לעזור למטופליו הפסיכוטיים). יחד עם זה, עובדה שזה יצר בעייה אצלך ולא הצלחת לחת ממנה ולהיתרם. אני חושבת שלא כל כך משנה מדוע - את צריכה לחפש מטפל שתרגישי שאת יכולה להיעזר בו.
את גם שואלת האם הבעיות קורות יותר בגללך. לפי מה שאת מספרת את מרגישה שעשית ויתורים מבחינה מקצועית למען חוויית האימהות. השאלה היא מה זה עושה לדימוי העצמי שלך. הרבה נשים (ואני בכללן) מגדירות את עצמנו במסגרת הדימוי העצמי גם בהיבט במקצועי, ואת, בתור מי שהחלה להיות אמא בגיל 37 ודאי הגדרת עצמך שנים רבות קודם כל מן ההיבט המקצועי. אז מן הסתם את עוברת איזה שינוי בהרגשתך והבטחון המקצועי והעצמאות הכלכלית שלך (בפני עצמך) ירדו. אבל את נשמעת מאוד מודעת לעצמך ולמה שקורה, ונראה שבחרת בכיוון של להקדיש עצמך עכשו יותר לחוויית האימהות.
אבל, את שואלת האם את יותר אחראית לבעייות שקורות עכשו ואני חושבת שלא!
הנקודה היא שאני חושבת שגם הוא עובר שינוי ועליו להסתגל לכך שיש לאחרים מסביבו צרכים. נדמה לי שהוא לא יישר קו עם זה, אם הוא לא מסוגל לתמוך בך ומתעמת עם הילדה. כך שגם עליו לבחון את עצמו ומה הוא יכול לעשות עם מצבו בחיים. לסיכום, כל אחד מכם עובר בשנים אלו טלטלה ושינוי, והזוגיות צריכה לגייס יותר כלים וכוחות כדי לעבור את הטלטלה הזאת טוב יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה ועוד שאלה
רוי12/11/2007אז מה נכון לעשות ללכת לטיפול אישי או זוגי כמובן שאם היה לי מיותר הייתי הולכת גם וגם ואם אפשר שולחת גם את בן זוגי
האם את מטפלת זוגית וכמה עולה מפגש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייעוץ זוגי
דורית כהן13/11/2007לדעתי לאור מה שאת מספרת על תגובותיו של בעלך, הביקורתיות, היחס לילדה ואליך - עדיף ללכת יחד לטיפול זוגי. אינני יכולה לתת לך פרטים נוספים במסגרת זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)