מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בגידותחגית03/08/2010
שמי חגית ,נשואה 9 שנים ואם לשני ילדים מתוקים. כבר בתחילת מערכת הנשואים שלי (לאחר שנה של נישואים) חוויתי בגידות מצד בעלי. בעלי היה בקשר טלפוני עם בנות שהכיר (בנסיעות, בעבודה....) ולעיתים גם פגישה פנים מול פנים. כשגיליתי זאת הוא סיפר לי הכל, בכה, התנצל, אמר שלא היה שום אקט מיני, רק שיחות, הבטיח שזה לא יחזור על עצמו, והכי מצער זה שהוא לא רואה במפגש עם אישה או בקשר טלפוני עם נשים בגידה.
מיותר לציין כי זה פגע באימון שלי בו, אך החלטתי להתגבר על התחושות הקשות (והיו לא מעט) וללכת לטיפול זוגי, ואכן היינו במספר טיפולים זוגיים.
לפני כשנתיים וחצי שוב פעם מצאתי הודעת אס.אמ.אס. מבחורה, ושוב פתחנו את הנושא בטיפול זוגי.
אחד הדברים שהבנתי במהלך הטיפול הזוגי, זה שזאת הדרך שלו להתמודד בכל פעם שיש לנו קשיים או מהמורות בזוגיות, הוא פשוט מחפש את החום, הפרגון והאוזן הקשבת אצל נשים אחרות.
כמובן שכעסתי, איימתי שאעזוב אותו וכו'.... ושוב ניסנו לצלוח משבר זה, בעיקר מהפחד שלי לפרק את הזוגיות ולפגוע בכך בילדיי (הקשורים אליו מאוד).
ואז.... שוב פעם זה חזר..... שבוע שעבר ראיתי שוב הודעת אס.אמ.אס מבחורה בטלפון שלו.
שמתי לב כי בכל פעם שהוא רוצה לדבר איתה, הוא אומר לי שהוא יוצא ל'התאוורר קצת' ויוצא לשעה.
אני כל כך מיואשת, לא יודעת מה לעשות, מצד אחד קשה לי המחשבה להתגרש ולהתמודד עם חיים לבד עם שני ילדים, מצד שני אני יודעת שזה לא בסדר להתנהל כך בזוגיות.
הפעם החלטתי לא להתעמת איתו על כך שראיתי את ההודעה בפלאפון שלו, אלה לנסות לעבוד ולקדם את הזוגיות שלנו (שהייתה במשבר בתקופה האחרונה) ולהביא אותו לכך שהוא לא יצטרך את הקשר הזה וינתק אותו מרצונו.
אכן השבוע האחרון היה מקסים מבחינתנו כזוג, חזרנו לתקשר, להקשיב, לעשות דברים יחד ולהנות אחד מהשני. המחשבה הזאת שהוא בקשר עם מישהי אחרת עוררה בי רצון אדיר לשמור עליו ולטפח את הקשר ביננו (עם כל הקושי שבעניין).
האם הדרך שבחרתי במקרה זה היא נכונה? האם אני נכנעת ומקבלת את התנהגותו בשל הפחד שלי מגרושין? האם אני צריכה לספר לו על מה שאני יודעת? חשוב לי לציין שהוא מאוד אוהב אותנו וקשור אלינו, אני לא מאמינה שהקשרים הטלפונים שלו הם במטרה לפרק את הנשואים שלנו.
אודה על תשובתכם, חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקנא בך על היכולות האלה.
עדי בדיחי04/08/2010הי חגית,
ראשית אני חייבת לציין שהתרגשתי ממה שכתבת. כשכותבים כאן על בגידות בד"כ הריפלקס הוא של האשמה ותחושה קשה של עלבון ואמפתיה לבן זוג הנבגד.
כאן את מתארת תהליך מאוד ארוך, עם המון כוחות, שכנראה אם לא היו לך לא היית כאן כותבת לנו. כתבת "המחשבה הזאת שהוא בקשר עם מישהי אחרת עוררה בי רצון אדיר לשמור עליו ולטפח את הקשר ביננו (עם כל הקושי שבעניין)."
אני חושבת שלהגיע לרמה כזאת של תובנה, של קבלת החלטה, ז"א, במקום להטיח בו האשמות ולהוכיח אותו, דווקא התקרבת אליו, היית במקום שלו (וזה מבלי להצדיק את התנהגותו), להקשיב, לטפח - זה מעיד הרבה עלייך כאשה, כרעיה ועל האהבה שלך אליו.
ייתכן ובין שאר הגורמים גם הפחד מגירושין הניע אותך לפעול דוקא כך. אבל השאלה היא האם זה משנה? האם זה רלוונטי מה הניע אותך להתקרב ובכך להביא לתוצאות מאוד חיוביות של אותם ימים בהם היתה הקשבה והכלה רגשית?
אני מאמינה שכל עוד שני הצדדים רוצים לשמור על הקשר ומוכנים להוציא דם יזע ודמעות (ואני חושבת שאת הוצאת אותם כאן), אז אף פעם לא מאוחר לעוד ניסיון.
התובנות שלך להבין מאיפה בעלך פועל, ולראות את אותו קושי רגשי שלו להתמודד עם הקשיים ולא לברוח, פשוט מעלות אותך דרגה אחת למעלה והוא צריך להודות ולהוקיר את האשה שאיתו.
לגבי האם להוכיח אותו על האס.אמ.אס או לא, אני חושבת שבשלב זה כדאי שתתמידי בדרך שלך, דרך ההקשבה וההכלה, ומאוד יכול להיות שהוא לא רחוק מלנתב את הצורך בתשומת לב אלייך ולא למישהי אחרת. במילים אחרות, ייתכן ואת זו שתקצור את הפירות ותזכה בבן זוג שלא בוגד לא מתוך פחד או חשש לאבד את הקשר, אלא מתוך ידיעה ברורה עם מי הוא חי ומתוך רצון פנימי להתמודד עם הקשיים עם האשה הראויה לכך, אשתו.
כל הכבוד לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבגידה?
ג.ש.מ12/08/2010יש לי בעיה דומה למצבה של חגית, ההבדל בנינו הוא שאני נשואה 3 שנים עם תינוקת.
לפני שהתחתנו גרנו יחד. יום אחד גיליתי שבן זוגי גולש באתרי סקס, היה לי נורא קשה לדעת וישר יזמתי שיחה על כך. הוא הסביר שזה סתם והוא מכיר הרבה אנשים שגולשים באתרים כאלו, אבל אם זה מפריע לי הוא יפסיק לגלוש.
לאחר תקופה גיליתי שהוא נכנס שוב. עלתה שיחה בעניין והוא אמר שזה לא יכול להיות, אבל אולי קפצה פרסומת לאתר, היה לי קשה להתעמת איתו וכנראה שגם רציתי להאמין לו.
באותה תקופה הוא ניהל יחסי ידידות עם בנות שונות מהעבודה, הן היו מתקשרות, מבקשות טובות (התקנות שונות לרכב...), זה הציק לי נורא, אחרי שיחה הוא שוב הביע הבנה והתחשבות ואמר כמה שהקשר חשוב לו ואין לו שום רצון לפגוע בי... ושהוא ינתק קשרים עם הידידות.
כל זה התחיל כשהיינו חברים, לא ראיתי במקרים האלו כרציניים אבל הם הציקו לי. היום אנחנו נשואים וכנאמר יש לנו ילדה.
לפני שנה (בעודנו נשואים) גרנו בקיבוץ, בן זוגי מאוד חברותי.
מיד אחרי שילדתי התקיים ערב זוגות בקיבוץ, במקרה אמא שלי באה לבקר והחלטנו להצטרף. לפני שיצאנו מהבית הוא קיבל מאחת הבחורות בקיבוץ sms שבו הוא נשאל אם הוא מגיע או לא?
כשראיתי את ההודעות שוחחתי איתו על כמה שזה לא בסדר, וכמה שזה לא מקובל עליי ובמיוחד זה אמור להיות ערב זוגות!! , שוב הוא הביע הבנה וגילה רגישות...
היום גילית פתק מהעבודה ובו רשימה באנגלית של שמות נשים, שציינתי שמצאתי פתק ואין לי מושג על מהו רק ששמרתי אותו בצד, הוא אמר שזה של חבר מהעבודה. כשהראיתי לו את הפתק, ציינתי שיש בו שמות של נשם והתירוץ שהפתק שייך לחבר קצת צולע, הסברתי לו שכל המקרים האלו גורמים לי לחוסר ביטחון בקשר איתו. הוא אמר שהוא מבין ואילו היה במקומי גם הוא היה מרגיש כך והדבר האחרון שהיה רוצה זה לתת לי להרגיש בחוסר ביטחון, שאני יקרה לו ... וכו'...
אלו דוגמאות ממצבים לא נוחים בזוגיות שלנו.
אני רוצה להאמין לו, אבל אני כל כך פוחדת להיות נבגדת, אני לא מרגישה בנוח עם תחושת החוסר ביטחון הזו, אני מרגישה שהוא מקלקל את האמון שלי בו וקשה לי להיות בזוגיות כזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)