התלבטות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התלבטות
    לימור
    04/08/2010

שלום ד"ר. אני בת 28 ומתחתנת עוד שבועיים. אני באה מבית דיי מסורתי ופרימיטיבי והבן זוג שלי קיצוני לצד השני כלומר חילוני לגמרי. אנחנו גרים ביחד כחצי שנה ונאלצתי להסתיר זאת מהמשפחה הקרובה חוץ מההורים והאחים כמובן, כי ההורים שלי התביישו בכך. למרות שנזהרנו קרתה טעות וגילית שאני בהריון לפני כמה ימים. בן זוג שלי דווקא מרוצה אך אני ממש כועסת על עצמי ובוכה על כך. כי אני יודעת שלפי חישוב השבועות והחודשים המשפחה הקרובה תראה שנכנסתי להריון לפני החתונה וזה יגרום להוריי בושה גדולה. אני ממש מבואסת מזה ולא יודעת מה לעשות עם זה. הוריי לא יודעים חוץ מאחותי שתומכת בי. חשבתי על הפלה אבל אני גם מפחדת מלהפיל. מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא להפיל רק מבושה

עדי בדיחי
    04/08/2010

הי לימור,

ראשית, אף אחד מאיתנו לא דוקטורית, אבל ממש תודה על התואר שלא שילמתי עליו.. :)

ולענייננו,

אני מבינה את הבושה ואת הדילמה שלך, דווקא כי אני מכירה מקרוב את העולם השמרני יותר.
    קודם כל טוב ששיתפת את אחותך, טוב שיש אוזן קשבת ותמיכה.

לא הזכרת האם את רוצה את הילד? האם את מוכנה להיות אמא? והאם את מרגישה שאתם מוכנים להיות הורים כרגע? אני חושבת שזה חשוב גם להסתכל על הזווית הזאת.

שאלה נוספת, האם את בטוחה ששבועיים יתפיחו לך את הבטן באופן כזה שלא ישתמע לשני פנים וכולם יבינו שזה הריון? את יודעת ששבועות ההריון לא תמיד מדויקים ובסופו של דבר אף אחד לא זוכר אם ילדת בשבוע 39, 40 או 41.. אז אם קשה מדי לחשוב על אופציה לספר להם, אולי שווה לשקול את האופציה של להשאיר את זה ביניכם כרגע, עד שיראו ויאחלו מזל טוב?

האופציה השניה היא, פשוט לספר. את זה אני מבינה שמאוד קשה לך לעשות, אבל זכרי שאלו הם חייך, ו"טעויות" כאלה סופן להיות ילדים מקסימים ונכדים להורייך. אולי המתנה הזאת קצת תפחית מהם את הכעס אחרי כמה ימים וישמחו בשמחתך?

כך או כך, אם את רוצה את הילד, אל תעשי הפלה רק בגלל בושה. במצב כזה עדיף לדחות את הבשורה על ההיריון עד אחרי החתונה ואז לספר.

אז רק בשמחות ובשעה טובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו