כסף, הכל סובב סביב כסף

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• כסף, הכל סובב סביב כסף
    א
    05/08/2010

אני מתנצלת מראש, זה הולך להיות ארוך...
    אני בת 24, יוצאת עם בן זוגי, בן 26, כבר שנה, אנחנו מאוד אוהבים אחד את השני. חבר שלי עשה הרבה טעויות כלכליות וכיום הוא נמצא במינוס ללא כל נכסים (רכב, דירה...) מזה כבר 3 חודשים שאנחנו חוסכים כסף ביחד ומצליחים יפה (אנחנו גרים אצל ההורים שליכך שאין הרבה הוצאות). לחבר שלי אין מזל בעבודות, בכל עבודה שעובד נופל על בוס על הפנים, הוא מאוד חרוץ ומסור לעבודה אבל זה מגיע למצבים שאי אפשר יותר ובצדק לעבוד באותו מקום העבודה, והוא ממש נאלץ לעזוב. חשוב לי לציין שאף פעם לא הייתה לי בעיה עם כסף, תמיד הייתי מוציאה על מה שאני רוצה, והייתי מצליחה עדיין לחסוך יפה. בגלל שלחבר שלי אין כסף, באה ממשפחה שאין לה כסף, הבנתי את ערכו של הכסף, ואני מתחילה להיות אובססיבית לגבי החיסכון, במחשבות מה יהיה בעתיד, ממה נחיה? איך נחיה? ועוד המון מחשבות. לחבר שלי אין השכלה גבוהה, הוא רק עכשיו מתחיל ללמוד, הלימודים ייקחו 3 שנים והוא גם יעבוד פחות וירוויח פחות כתוצאה מזה. בעבודה הנוכחית שלו הוא כבר לא יכול להישאר, גם כנראה בגלל שבעל העסק (הבוס) לא יודע לנהל, העסק יפשוט רגל. עכשיו אנחנו מנסים למצוא לו עבודה, אין לו השכלה, אין לו הרבה ניסיון, בגלל שזיגזג הרבה בין עבודות אין לו משהו "ראשי" שאפשר לחפש לו עבודה ולהגיד "יהיה קל למצוא",קשה לי מאוד עם זה כי הוא צריך לסגור את המינוס שלו.
    קשה לי מאוד עם טעויות שהוא עשה ואפר לומר שאני כועסת עליו על כך, במקום לחסוך ישר אחרי הצבא ולבנות לעצמו מקצוע, עשה טעויות ולא רכש מקצוע, אני כל הזמן חושבת מה יהיה איתנו, אני לא רוצה לחיות ברמת חיים נמוכה וכל הזמן לדאוג לכסף.

חשוב לציין, שוב, שאני מאוד אוהבת את חבר שלי ואני רואה אותו לבעלי בעתיד, אבל מרוב המחשבות לפעמים אני חושבת שעל מנת שיהיו לי חיים טובים יותר, אולי עדיף שאחפש בכיוונים אחרים.... זה נשמע נוראי ואני מרגישה נוראי, אני לא רואה את עצמי בלעדיו אבל שוב, מאוד מאוד קשה לי עם הנושא הזה שכל העולם רודף אחריו, כסף.

אשמח להתייחסויות מה דעתכם.
    תודה רבה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כסף, הכל סובב סביב כסף

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למידה מטעויות

דורית כהן
    07/08/2010

נטלי, ערב טוב!
    היטבת לתאר את הדילמה בה את נמצאת. מצד אחד אהבה, ומצד שני - עיניים פקוחות לראות את התחום הבעייתי אצל החבר שלך, לפחות עד כה.
    אני חושבת ששניכם בגיל בו לומדים המון מטעויות, וכבר פגשתי הרבה צעירים שנפלו כלכלית ונעמדו בחזרה על הרגליים משום שהפיקו את הלקחים מטעויותיהם.
    את כותבת שבחודשים האחרונים אתם מצליחים לחסוך. אלו 3 חודשים מתוך שנה שאתם יחד. כלל לא רע!
    מכיוון שאת צעירה מאוד, לדעתי שווה לקחת את הזמן איתו ומכיוון שאת אוהבת אותו - תני לכך צ'אנס. הביאי בחשבון שזה נכון שבתקופת לימודים כמעט לא ניתן להרוויח כסף, אבל המון זוגות נמצאים בסטטוס הזה ומתגברים על כך ע"י תמיכה של בת הזוג או ההורים. זה שלב הכרחי בחיים אם רוצים לרכוש מקצוע. ומה לעשות שאת פגשת אותו בדיוק בשלב הזה של החיים שלו...קחי שנימה ארוכה יותר והאמיני בו. כל דרך אחרת, שיש בה ספקות וביקורת - עלולה להכשיל אותו, והוא יכול להפיק הרבה יותר תועלת מ"רוח גבית" ומפרגון שלך.
    חשוב שכל הנושא של כסף יישאר נושא ששניכם פתוחים לשוחח עליו. אם הוא ייעשה רגיש לביקורת שלך, את עלולה למצוא עצמך מחוץ לתמונה והוא לא ישתף אותך בתחום הזה. אם תוכלי להראות לו שאת מבינה את השלב בו הוא נמצא - את יכולה מאוד להקל עליו. הביאי בחשבון שבודאי הנפילות שלו מדאיגות אותו לפחות כמו שאותך, מה גם שהוא מגיע ממשפחה שאין בה כסף והוא מבין הרבה יותר ממך את משמעות הבעייה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו