התפרצויות כעס

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התפרצויות כעס
    dany
    07/08/2010

שלום
    אני כבן 40.
    לעיתים בזמן ויכוח או ריב עם אשתי אני סובל מהתפרצות כעס.
    אני לפעמים צועק, תורק דלתות ולעיתים שובר חפצים.
    זה קורה פעם בכמה חודשים.
    אני מעוניין לקבל טיפול והדרכה כיצד לעצור התפרצויות אלו.
    למי אני יכול לפנות?
    היכן?
    איזה סוג טיפול?
    אצל פסיכולוג או גורם רפואי / מקצועי אחר?
    עדיף באזור רחובות או אשדוד.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפרצויות כעס

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בהתפרצויות

עדי בדיחי
    08/08/2010

הי דני,

ראשית כל הכבוד על הרצון לטפל במצב הזה של התפרצויות כעס. אכן זה סבל לא רק לזה הנמצא/ת מולך אלא לך בעיקר, ולא סתם כתבת שאתה סובל מהמצב הזה.

אז בהחלט אפשר לטפל ולסייע, בעיקר עקב המוטיבציה והרצון שלך. אני חושבת שיש שני כיוונים אפשריים לטיפול במצב הזה: הראשון הוא טיפול פרטני דינאמי, קליני, זהו טיפול שבד"כ ארוך יותר וממוקד בגורמים ובשורשי הבעיה. ז"א, הרבה מקום ניתן לסיבות מאיפה נוצרה הבעיה, שם בתוך הטיפול מתקיימת איזושהי חוויה מתקנת, במילים אחרות- טיפול שורש. טיפול כזה יכול לקחת כמה חודשים, אבל לרוב לוקח יותר, דווקא בגלל ההתעמקות. אבל, לא מן הנמנע שאת השינוי תוכל כבר לחוש מוקדם יותר.

טיפול אחר ושונה ממנו הוא הטיפול ההתנהגותי, או בשמו המקצועי -

CBT - Cognitive Behavioral Therapy

זהו טיפול שמתמקד בהתנהגויות של המטופל ובהיבט הקוגניטיבי שלו, ז"א, בטיפול לומדים שיטות ספציפיות איך להיגמל מהתנהגות זו או אחרת שהאדם סובל ממנה ומקשה על תפקודו. טיפול כזה הוא בד"כ קצר יותר מטיפול דינאמי, אבל לא בהכרח- יש אנשים שלוקחים טיפול כזה על בסיס קבוע של "תחזוקה שוטפת" כי מרגישים מאוד בטוחים איתו לאורך השנים. בד"כ טיפול כזה נחשב למאוד יעיל גם במצבים כפי שאתה מתאר.

אציין כי הרבה פעמים טיפולים כאלו -משני הסוגים-מסייעים באופן משמעותי ללא טיפול תרופתי.

אתה יכול לפנות לקופ"ח, שם יש מטפלים שעלות הטיפול אצלם קטנה יותר מטיפול פרטי, והם מטפלים מקצועיים וטובים כמו "בחוץ". אפשרות נוספת היא לברר על עובד סוציאלי קליני/ פסיכולוג קליני או התנהגותי (ע"פ הטיפול שנראה לך מתאים) באיזור מגוריך, כאן לא נוכל להמליץ על מטפל ספיציפי (דרך המייל כן). בכל מקרה מטפלים יש היום בכל רחבי הארץ, ואם אתה מכיר דרך חבר או קיבלת המלצה ממש טובה על מטפל - לך על זה. בהחלט אפשר לצאת ממצבים כאלה ולהתמודד איתם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו