מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לא מצליח למצוא אהבהבדוי08/08/2010
אני גבר בן 28 , נפרדתי מחברה שממש אהבתי לפני קרוב ל- 8 חודשים , ומאז אני יוצא להמון דייטים ונפגש עם הרבה נשים , אבל אני לא מצליח להתאהב ולא מצליח להיפתח למישהי מחדש , עצם העובדה שאני מנסה לצאת להרבה דייטים רק מוכיח את העובדה שאני מחפש את האחת בכל הכוח, אבל לשווא, בכל אחת שהכרתי משהו אחר לא הסתדר ,וכשהגעתי למצבים שהייתה מישהי שהתאימה לי יצא ששכבנו בפגישה הראשונה,או השניה . וזה מוריד לי אני יודע שיש שיגידו שמשהו לא בסדר בי אולי.
אבל אני לא יכול לצאת עם מישהי שאני שוכב איתה בפגישה הראשונה ,סוג של הערך שיורד ,בעיני זה זול , אני חייב מישהי שתאתגר אותי ותגרום לי להסתובב זה נכון שגם אני חותר לזה אבל אני רוצה לראות אישה עם ערכים ששומרת על עצמה ועוצרת וככה אני גם אדע שבפעמים קודמות לפני שהכירה אותי היא עצרה את כולם ולא נתנה לכל אחד שהיא הכירה לגעת בה מיד , אלא נתנה למישהו להרוויח אותה, לזכות בה.
כאילו שאני מגיע למצב שבו אני כל פעם מכיר מישהי ואז מכיר אחרת, ונדמה שהאחרת יותר טובה מהקודמת ואני ממשיך לנסות עוד ועוד והמעגל הזה לא נפסק.
מה לא בסדר בי , למה אני לא יכול למצוא עוד פעם מישהי שתגרום לי לאהוב ממש כמו שאהבתי בפעם הראשונה בחיי , להיות עיוור מאהבה ,ולהתחתן איתה..
אני מוציא פה הרבה תסכול, ואולי זה לא המקום לדבר על זה אבל מה יש לי להפסיד, כל עצה מבחינתי תתקבל בברכה, חסרה לי מאוד אהבה חסרה מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ושוב - אהבה זה כואב
דורית כהן09/08/2010בדוי יקר,
ראשית, צר לי על הסחרחורת בה אתה מצוי. לדעתי מה שקרה הוא שהאהבה האחרונה שלך, שממנה נפרדת לפני שמונה חודשים - השאירה את חותמה בליבך, כלומר אולי עכשו אתה הרבה יותר שומר על עצמך לא ליפול שוב לתוך קשר עמוק שיש בו מעבר לאהבה המרגשת גם המון פוטנציאל לכאב לב. ואגב - ככה זה באהבה, וכבר נאמר "אהבה זה כואב"...
יש בך כנראה משהו ששומר על עצמך הרבה יותר מאשר בעבר, בגלל העובדה שנפגעת. אז אתה עושה מבחן לבחורות, והמבחן הראשי שלך עבורן הוא המהירות בה הן נכנסות למיטתך. ואתה אומר שמי שממהרת להיכנס למיטתך - אתה מאבד את ההערכה כלפיה.
אינני רוצה להתווכח איתך אלא רק להציע לך זווית אחרת בנושא הסקס: היום נשים הרבה יותר חופשיות בתחום הסקס, וכמו שלך חשוב שתהיה התאמה מינית ותהיה משיכה מינית - כך זה חשוב גם לבחורה. אז אחד מכם ייזום יותר מהר כניסה למיטה כאשר אחת המטרות היא להכיר אותך במובן הזה, בנוסף למובנים המקובלים.
יש בכך גם משהו ענייני ותכליתי: אם אין חיבור פיזי, אז אולי לא כדאי להמשיך ביחסים?
אני חושבת שאמור להיות כאן "משחק" עדין בנוגע להתקרבות הנפשית, הרגשית והגופנית, ובכל פגישה בין שני אנשים קורה משהו ייחודי, שיזרז או יאט את השלב הגופני, וזה לא בהכרח אומר על שני בני הזוג משהו. זה יותר אומר על האינטראקצייה הייחודית ביניהם.
אני דווקא הייתי מציעה לך לא לצאת לכל כך הרבה דייטים במטרה "למצוא את האחת בכל מחיר". כי הפעולות האלו מאוד שוחקות מבחינה רגשית, ועלולות להביא אותך לייאוש.
אני חושבת שדווקא עדיף לצמצם את הדייטים לאחד בשבוע לכל היותר, ולפני המפגש הראשון לשוחח איתה בטלפון, להתכתב באינטרנט, לאסוף יותר מידע עליה "תוך כדי תנועה".
עליך גם להביא בחשבון שבדייט הראשון לא מתנהגים טבעי, ורצוי להגיע תמיד לדייט שני, אלא אם ממש אין כימייה. בנושא יופי חיצוני - הפרמטר הזה ממש משתנה ככל שאת המכיר את הבן אדם ומחבב אותו, יותר נכון אותה. מי שבמבט ראשון אינך רואה את יופייה, לאחר כמה פגישות טובות תיראה לך ממש יפה, רצוי להביא זאת בחשבון...
מאחלת לך הצלחה ומקווה שקצת עזרתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)