מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קושי בזוגיותדניאלה10/08/2010
אז ככה הקשר שלנו מיום ליום הופך להיות חזק ככה חשבתי עד אתמול ,אתמול הוא אמר שכואב לו הראש ואחר כך אמר שילך קצת לחברים וכן התבאסתי שאני והוא לא יושבים יחד אחר כך נאמר שהוא יוצא עם חבר למסעדה ובצחקוק אחרי זה לפאב וממש חשבתי שהוא צוחק השעה 9 הייתה כשזה נאמר אחרי שחזרתי הביתה והחלפתי את המטפלת ב 11 וצי אני מתקשרת אליו הוא לא עונה וחוזר אלי עם הודעה מה הלחץ? ואני שוב מתקשרת הוא לא עונה שלח לי עוד הודעה לגבי תגובתי שאני מבינה שהוא לא לבד ומה הסיבה שהוא לא עונה? ככה כמה שיחות שהתקשרתי והשעה כבר 2 בלילה הבחור לא עונה ,חוזר אלי ב 2 וחצי בבוקר כולו מסטול אני שואלת ובקול רם למה הוא לא עונה והוא אומר שלא בא לו את הסקרנות שלי, מאוד כועסת מה השטויות האלו? איך אוכל להאמין? לא היה עדיף לו לפתור את זה בלענות ולהגיד שהוא עם חברים ולילה טוב?הוא כועס עלי אומר מה אני עכשיו כבול? מה קשור לכבול אני כועסת נשבר לי האמון ויש לי הרגשה שהוא היה עם בחורה כי אחרת איזו סיבה תהיה לו לא לענות? הוא אומר שנסע עם חבר שגר באיזור מגורינו אז למה כל אחד נסע ברכב משלו? הוא אומר שפשוט הבחור הגיע מכיוון אחר אוףףףףףףףףףףף כואב לי אני מרגישה בגידה פשוט פגע לי באמון שזה לא יתואר מה עושים עכשיו? נותנים לזה לחלוף? או שפשוט חותכים מהקשר הזה? מה לעשות אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיין מחכה לתשובה :)
דניאלה10/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרטים נוספים
עדי בדיחי10/08/2010הי דפנה,
על מנת לענות לך מקצועית כדאי ש"נארגן" קצת את הדברים שכתבת. אנא צייני בני כמה אתם, כמה זמן אתם יחד, נשואים/חברים/גרים יחד? מה פשר "החלפתי את המטפלת"? (יש לך ילד?)
בנוסף ולא פחות חשוב, אשמח אם תצייני איך את חווה את הקשר עד כה ומה טיבו בעינייך מבחינת אמון הדדי ותחושת החופש בקשר. האם היו משברים קודמים על רקע זה. ואז אולי נוכל להתקדם יותר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך קושי בזוגיות
דניאלה11/08/2010תודה על תגובתך
אני בת 30 והוא 7 4 י ש לנו ילד משותף היו לנו בעבר משברים שעברו ברוך ה
כבר שנתיים הוא רגוע פעם היה הולך הרבה עם חברים וכמה פעמים עם נשים ולבסוף החליט שהוא "מתביית" איך שזה נקרא ,אנחנו כבר 6 שנים יחד כבר שנתיים שהוא רגוע לא רוצה כלום ובכללי הוא לא טיפוס בליין וכל חייו הוא לא היה גבר של אישה אחת אני לא יודעת מה לחשוב
תראי תמיד הוא אומר לי אני אדם חופשי את לא יכולה להתקשר אלי שאני אומר לך שאני יוצא למה זה טוב? תשלחי הודעה ,מעצבן אותו שאני מתקשרת אליו כשהוא אומר לי שהוא יוצא אז הוא יצא ב9 והשעה הייתה 11 וחצי רציתי לשאול אותו מתי הוא חוזר כדי שאוכל להחזיר את המטפלת הוא אומר את היית סקרנית וכן אולי קצת וקצת הרבה זה כבר פעמיים שהוא יוצא לפאב שזה מוזר לי אנחנו כרגע לא מדברים ניסית להבהיר לו שבעבר עברתי דברים דומים איתו ועד שהאמון שלי נבנה פשוט הרס הכל והוא בשלו אני אדם חופשי אל תתקשרי לראות איפה אני ואני לא אתקשר נחמד אה....? בגדול יש לו בעיה של מחוייבות קשה כל ההיסטוריה שלו אני לא יודעת איך לאכול את זה אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דניאלה11/08/2010אנחנו גריםיחדיו כבר שנה וחצי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדפנה, לא שכחתי
עדי בדיחי12/08/2010אענה לך לקראת הערב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דניאלה12/08/2010תודה נשמה יקרה אז ככה מאותו יום אנחנו רק במריבות וזאת אני שמטיחה בו ולא מפסיקה והוא לא אכפת לו ואומר שנמאס לו והוא צריך נראה לו לחיות לבד ככה עדיף לא אכפת לו מה אני מרגישה וזה נראה לו נורמלי לחלוטין שהוא לא ענה לי באותו יום ואני לא מפסיקה לחשוב איזו סיבה הייתה לו בכלל לא לענות ובטוח אישה קשורה לזה אני מאוד פגועה ולא יודעת מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפערים רבים שיש לבדוק
עדי בדיחי12/08/2010הי דפנה שוב,
אני מניחה שגם את מרגישה שיש הרבה פערים ביניכם. ראשית- הגיל. איך שלא נסתכל על 17 שנה הפרש, יש לזה את ההשלכות שלו, לטוב ולרע. ומהיותך כ"כ צעירה, אני בהחלט יכולה להבין מאיפה את פועלת ובגדול- יש לך משאלת לב לאיך זוגיות צריכה להיות, להיבנות, ולא נראה שהמשאלה שלך מתגשמת בשנים איתו.
הפער השני מדבר על מידת האמון ותפיסת הקשר כמחייב. לפי הבנתי ומתיאורך עולה כי בן זוגך אף פעם לא באמת התחייב (ונפריד בין מילים למעשים) אלייך או לקשר. נראה כי כל השנים מה שהניע אותו לחיות את החיים הוא הריגוש- הכרות עם חברים, עם נשים, אף פעם לא היה גבר של אשה אחת. ולמה שיהיה פתאום? האם יודע איך לעשות את זה? איך למלא את כל הריגושים ולנתב אותם לתוך הקשר? האם יכול?
לכן, ממה שכתבתי, כדאי שתחשבי על ההמשך. כי הפער הזה ספק אם יצטמצם. בולט מאוד שהוא חושב כי זוגיות חייבת לכלול הרבה חופש ולא בטוח שמחויבות לאדם אחד. הטלפונים שלך, הבירור איפה הוא והניסיון שלך להחזיק אותו קרוב אלייך בתוך הקשר- גורם לו לברוח, כי המקום המחייב לא נוח לו וזה כנראה פשר הריחוק הפיזי ובעקבותיו- הרגשי.
נסי לחשוב האם הפערים בתפיסה הזאת של הזוגיות מתאימים לך. אני מזכירה לך כי הילד שלכם הוא פונקציה ושיקול לא פשוט, ולא הזכרת את החיבור של בן הזוג לילד, והמחויבות שלו לקשר עם הילד. אם את מזהה גם שם את הריחוק והבריחה, אנא נסי להבין כי זהו דפוס חוזר ולא בטוח שמופנה דווקא אלייך כאל רעיה. מאוד יתכן שזהו דפוס שעוזר לו לשרדו בשגרת החיים וספק אם יוכל להתרגל/להאמין/להתחייב לשגרת חיים אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתשובתך
דניאלה13/08/2010קודם תודה רבה לך על התייחסותך ולגבי הילד ובכלל הילדים הוא אבא נפלא הלוואי על כל אחד אבא כזה מקסים ומדהים החיבור חזק ומחייב מאוד ותאמת שלגבי הוא ככה למרות שזה התחזק ונעשה מדהים עכשיו מרגישה שהלכנו אחורה הוא אומר שהילדים שלו קודם כולל הילד שלנו בעדיפות והכוונה לפני אז שם רואים בבירור את מסירותו המלאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעדי
דניאלה13/08/2010אז ספק אם כדי לי להשאר בקשר זה,אולי הייתי צריכה לעשות זאת מזמן ומה שכן השנה וחצי הוא הראה מחוייבות שאין כמותה וחשבתי שהוא בדרך המלך אפילו הוא אמר שאף פעם לא היה עם אישה והכוונה גם למחוייבות אליה כמו שהוא איתי אבל כנראה שאחד שאוהב ריגושים לא נשאר לאורך זמן תראי אתמול דברנו שוב ושאלתי אותו תגיד לי מה אתה רוצה לומר לי שאתה לא רוצה מחוייבות בקשר? הוא אומר אני אדם חופשי חופשיייי לא כבול אני אלך 3 פעמים בשבוע אם אני ארצה עד איזה שעה ואת לא תתקשרי אלי ולא תגבילי אותי הוא אומר זהו נמאס לי ניסיתי את הקשר וזה לא מתאים לי ואם את רוצה בדרך שלי אמרתי לו שאני לא מוכנה יותר ואני לא מעוניינת בקשר אם אין מחוייבות מלאה ושדי אני לא בת 16 עם כל המשחקים האלו הוא אומר הבחירה בידך חחחחחחחחח מפיל עלי כאילו את התיק יש לציין שיש לו בעיה להתנתק וזהו תראי סך הכל השנה וחצי האלו הוא היה נאמן לי ובכלל לא יצא לאף מקום אולי חברים קצת בכיף פעם בשבוע לפעמים פעמיים ומהשבועיים האלו שהוא יצא פעמיים לפאב הסתובבה לו הקופסא והוא גם יצא עם חבר שהוא בדרך כלל לא יוצא איתו איך אומרים עדי הכל לטובה מקווה שבע"ה יהיה לי את הכוח פשוט להמשיך ולא להסתכל אחורה אמרתי לו ברגע שאתה הולך אין דרך חזרה מה את אומרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצעה נוספת
עדי בדיחי15/08/2010אני מסכימה איתך. הכל לטובה גם אם קשה כרגע לראות איפה ה"טובה".
אולי את צריכה לחשוב האם את מוכנה לקבל אותו כפי שהוא- עם הגלים האלו של החופשיות מצד אחד ועם הקושי להתנתק ממך מצד שני. אם את מוכנה לקבל את היותו כזה, כזה הרוצה להרגיש לא מוגבל וחופשי, אולי רק עצם תחושת החופש שאת תתני לו- תוכל לעזור, וכלל לא בטוח שיפזול לצדדים. לפעמים זה פסיכולוגי- כשכן מגבילים אז רוצים לדעת מה מתפספס בחוץ ואנשים ללא כוחות גדולים של איפוק ומצפון ובנוסף אנשים הנתלים בריגושים, עלולים ליפול ולמעוד. וכשלא מגבילים ומעניקים תחושת חופש ו"אני סומכת עליך" לא פעם הגבר כן יישאר לצידך בבית, כי הוא יודע שאם ירצה את תאפשרי לו לצאת לכמה שעות מבלי לספר לך לאן..
יש גם כאלה.
אולי זה הדפוס המתאים לכם? אולי זה ישאיר אותך איתו ללא צורך בפירוק החבילה ועם חיים יותר שקטים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדי היקרה
דניאלה15/08/2010עדי היקרה קודם כל תודה רבה את מדהימה התשובות והייעוץ שלי ממש כיף לשמוע
ישבנו דברנו אתמול והוחלט שהוא יוכל לצאת בכיף מידי פעם ושאני אתקשר אליו פעם אחת לא צריך יותר (עזבי שהסברתי לו שהתקשרתי כי היה לי מוזר עד 3 לפנות בוקר שהוא בחוץ זה לא רגיל) ולגבי בחורות הוא אומר שאין מצב ושהוא לא מחליף אותי בשום אחת ואין לו צורך אני מקווה שיהיה בסדר הוא אומר שאני עושה מאומה על לא מאומה אני מקווה שזה רק מה שזה ולא יותר היה לי העונג לקבל תשובה ממך חן חן לך והמשיכי בדרכך הנפלאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)