מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בגידה?ג.ש.מ12/08/2010
יש לי בעיה דומה למצבה של חגית, ההבדל בנינו הוא שאני נשואה 3 שנים עם תינוקת.
לפני שהתחתנו גרנו יחד. יום אחד גיליתי שבן זוגי גולש באתרי סקס, היה לי נורא קשה לדעת וישר יזמתי שיחה על כך. הוא הסביר שזה סתם והוא מכיר הרבה אנשים שגולשים באתרים כאלו, אבל אם זה מפריע לי הוא יפסיק לגלוש.
לאחר תקופה גיליתי שהוא נכנס שוב. עלתה שיחה בעניין והוא אמר שזה לא יכול להיות, אבל אולי קפצה פרסומת לאתר, היה לי קשה להתעמת איתו וכנראה שגם רציתי להאמין לו.
באותה תקופה הוא ניהל יחסי ידידות עם בנות שונות מהעבודה, הן היו מתקשרות, מבקשות טובות (התקנות שונות לרכב...), זה הציק לי נורא, אחרי שיחה הוא שוב הביע הבנה והתחשבות ואמר כמה שהקשר חשוב לו ואין לו שום רצון לפגוע בי... ושהוא ינתק קשרים עם הידידות.
כל זה התחיל כשהיינו חברים, לא ראיתי במקרים האלו כרציניים אבל הם הציקו לי. היום אנחנו נשואים וכנאמר יש לנו ילדה.
לפני שנה (בעודנו נשואים) גרנו בקיבוץ, בן זוגי מאוד חברותי.
מיד אחרי שילדתי התקיים ערב זוגות בקיבוץ, במקרה אמא שלי באה לבקר והחלטנו להצטרף. לפני שיצאנו מהבית הוא קיבל מאחת הבחורות בקיבוץ sms שבו הוא נשאל אם הוא מגיע או לא?
כשראיתי את ההודעות שוחחתי איתו על כמה שזה לא בסדר, וכמה שזה לא מקובל עליי ובמיוחד זה אמור להיות ערב זוגות!! , שוב הוא הביע הבנה וגילה רגישות...
היום גילית פתק מהעבודה ובו רשימה באנגלית של שמות נשים, שציינתי שמצאתי פתק ואין לי מושג על מהו רק ששמרתי אותו בצד, הוא אמר שזה של חבר מהעבודה. כשהראיתי לו את הפתק, ציינתי שיש בו שמות של נשם והתירוץ שהפתק שייך לחבר קצת צולע, הסברתי לו שכל המקרים האלו גורמים לי לחוסר ביטחון בקשר איתו. הוא אמר שהוא מבין ואילו היה במקומי גם הוא היה מרגיש כך והדבר האחרון שהיה רוצה זה לתת לי להרגיש בחוסר ביטחון, שאני יקרה לו ... וכו'...
אלו דוגמאות ממצבים לא נוחים בזוגיות שלנו.
אני רוצה להאמין לו, אבל אני כל כך פוחדת להיות נבגדת, אני לא מרגישה בנוח עם תחושת החוסר ביטחון הזו, אני מרגישה שהוא מקלקל את האמון שלי בו וקשה לי להיות בזוגיות כזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרצון להרגיש אטרקטיבי
עדי בדיחי15/08/2010הי ג.ש.מ,
אני לא בטוחה שאכן מדובר בבגידות כמו שמדובר אצלו בצורך הברור לפידבק מנשים אחרות. כל הפתקים, האס.אמ.אסים, כל אלו מצביעים על הרצון שלו לקבל עוד אישורים להיותו גבר, אטרקטיבי, מוכשר, מושך וכו' וכו'.
אולי כדאי פעם לשבת איתו לשיחה על הצורך שלו הזה. להסביר לו את נקודת מבטך שאת מרגישה את הצורך שלו ורואה אותו גם מתממש- אם ע"י מיסרון או ע"י פתק, ובו בעת זה גורם לך לאיזה חשש. אולי כדאי שתשאלי אותו האם החשש הזה מוצדק?
כי אם היית יודעת בוודאות שזה רק רצון לפידבק ותו לא, ואין כאן בגידה באמת, לא היית רגועה יותר? אולי, כמו שחגית העלתה כאן, זה היה נותן לך אתגר- לכבוש אותו יותר?
הוא מבין אותך ואמפתי אלייך וזאת נקודה חשובה. נסי דרכה, לא בנימה מאשימה ולא בנימה ביקורתית (חשוב שלא יברח ולא יתגונן ויסתיר) לברר איתו מה את כאשה יכולה להעניק לו בתמורה לרצון שלו להיות אטקרטיבי בעיני אחרות, והאם אכן יש לך סיבה לחשוב על אי נאמנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)