מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חוסר במשיכה פיזית - סיבה להפרד?אחד שמתלבט13/08/2010
היי,
הסיפור שלי הוא כזה - אני בן 25, לפני כמעט שנה הכרתי את החברה הראשונה (בכל המובנים) שלי, ונפרדתי ממנה לפני כחודשיים. אני אקצר ואגיד כי כנראה הסיבה המרכזית לאותה פרידה הייתה ההתלבטויות החוזרות שלי לגבי התחייבות רצינית לקשר ראשון. לא הייתי עם שום בחורה אחרת לפני זה, ואפשר להגיד שיצר הסקרנות שלי גבר עלי, למרות אהבתי אליה. בנוסף, אני פרפרקציוניסט, ובנושאי אהבה ונשים זה אפילו יותר בעייתי.
מאז הפרידה יצאתי למספר דייטים עם כמה בחורות, ולאחרונה פגשתי בבחורה שבאמת התחברתי אליה, וכיף לי בחברתה, ולה כיף בחברתי, ויש סוג של משיכה ביננו (אם כי מאופקת).
הבעיה היא, שמבחינה חיצונית, בעיקר בפנים, היא פשוט לא הטעם שלי, וכמה שאני מנסה, אני לא מצליח להשלים עם זה שיכול להיות לי טוב עם בחורה שאני לא נמשך אליה ב100%.
אני גם יודע שאני ממהר, כי סה"כ נפגשנו רק פעמיים, אבל דיברנו די הרבה בטלפון.
אני פשוט כל הזמן חושב לעצמי, שאני מסוגל למצוא מישהי שנראית יותר טוב, וגם שתתאים לי באופי, ולכן יהיה לי קשה להתפשר, כי זה מה שאני מפחד שאני ארגיש שאעשה, אם אחליט להמשיך במערכת היחסים הזאת.
ובכלל, אני נוטה להתלבט המון ובאופן כללי אני חסר החלטיות, בעיקר בנושאי יחסים, מה שמקשה עלי עוד יותר.
אני לא יודע מה לעשות, אם לתת לזה צ'אנס, או להפסיק מתקווה שאכיר בחורה יותר יפה ממנה.
חשוב לי שאוכל להגיד לחברה שלי שהיא יפה, ולהאמין בזה בכל ליבי. אני לא יכול לשקר לעצמי, ובטוח לא לה.
אשמח לעצה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משיכה ובהמשך הצעות
עדי בדיחי15/08/2010הי אחד שמתלבט
קודם כל, כן, משיכה פיזית הינה גורם מאוד מאוד משמעותי בקשרים לטווח ארוך. לפעמים משיכה רגשית יכולה להספיק לקשר של כמה שבועות, אבל אם אתה מעוניין בקשר רציני לטווח ארוך יהיה חשוב גם להימשך לבת הזוג בכל הפרמטרים.
שבועיים לא תמיד מספיקים לאמוד את רמת המשיכה, כי יש הרבה פעמים שבני הזוג דווקא נמשכים יותר, ככל שיותר מכירים זה את זה והחלקים הפנימיים, כביכול, משודרים גם כלפי חוץ, ופתאום כשאתה מסתכל על בת הזוג, היא פשוט אחרת.. כי האישיות שלה היא מה שאתה רואה, יחד עם החוץ. ז"א- מכלול שלם. כרגע, לאחר שבועיים, זה עדיין לא מכלול. אבל, אם לדעתך זה לא ישתפר, ז"א, ככל שאתה משוחח איתה ואח"כ נפגש עמה- אין שינוי מבחינת המשיכה, נסה לברר עם עצמך האם תהיה מוכן לקשר כזה ויותר מכך- למחויבות מולה?
דבר שני שבלט לי מאוד היא ההתנסות הראשונה שלך בנוסף לזו הנוכחית. הזכרת שאתה מאוד מהסס ואמביוולנטי לגבי יחסים עם בנות המין השני, אתה חסר החלטיות ואולי לא בטוח לגבי הקו שבו אתה רוצה ללכת. במצב כזה, וכדי למנוע את התסכול הזה (מה אני מפסיד בחוץ, האם הנוכחית מספיק טובה לי וכמובן מינימום פגיעות בצד השני) - אולי כדאי שתנסה לפנות לאימון אישי. קואוצ'ינג. דווקא טכניקה טיפולית כזאת, שהיא יכולה להיות גם ע"י שיחות טלפון, או מפגשים, תוך הקניית כלים וידע, והיא קצרה יחסית לטיפול ממש, יכולה לעזור מאוד, למצוא את הדרך הנכונה לך.
אפשרות שניה היא ניסוי וטעיה. לנסותכל מיני קשרים, לנסות חוויות רומנטיות עם כל מיני נשים עד שתגיע למנוחה ולנחלה. כי יתכן מאוד שההיסוס הזה נובע דווקא מהרצון לחוות ולהתנסות, למרות שלפי הרגשתי ההיסוס שלך מגיע ממקום עמוק יותר, אבל זאת רק הרגשה ולא משהו מבוסס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)