מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שם משפחהאורלי13/08/2010
שלום רב,
כשנשאתי "ירשתי" , בעל כורחי את שם המשפחה של בעלי. נשארתי עם שמי מבית הורי, אך אני נושאת בתעודת הזהות שלי ובכל רישום פורמלי ולא פורמלי את שם המשפחה של בעלי.
אני לא יכולה לסבול את שם המשפחה הזה.אפילו המחשבה שהוא ירשם על קברי - מעוררת בי כמעט חלחלה ושעת נפש. השם עושה לי אסוציאציות שלילילות מכל היבט שהוא. בעלי מוכן שילדנו יישאו גם את שם משפחתי, אך מגלה חוסר הבנה לקושי שלי. יש לו שלושה אחים הנושאים שם זה, ואני - נושאת לבד את שם אבי - ניצול שואה, ללא בנים. ולכן חשוב לי מאוד לשמור את שמו.
הצעתי לבעלי למצא שם משפחה שיהיה קשור לזכרושל אביו עליו השלום. אבל כל הצעותי הרבות נדחו. בעלי אדם לא קל, לא קשוב לקשיים או לצרכים שלי - כמובן בדברים נוספים, ובנוסף להכל - אני באמת מאמינה באמונה מלאה - ששמו ומביא לו נאכס בחיים. ישנם שמות שמאירים וישנם שמות מפילים. כביכול הוא אומר לי: תמצאי שם שיימצא חן בעיני, אך בפועל - כל אופיצה מבין אין ספור האופציות שאני מציעה לו נדחית על הסף והוא מצידו אינו מביא שם חלופי.
מה לעשות ? האם אני צריכה לשאת את השם הזה על גבי, שם שרובץ עלי ומעיק עלי כמו פצע ? מדוע עלי כאישה לקבל את שם בעלי בכח והגבר יכול לנצל את "מעמדו" ולכפות על האישה שם שאינה אוהבת ? אודה מאוד להתייחסות ואולי הצעה לפתרון ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבדוק את שורש העיניין
עדי בדיחי15/08/2010הי אורלי,
אולי זה פרקטי מדי, אבל האם אפשרי לאחד את שם רווקותך ושם משפחתו של בעלך? ז"א, שני שמות, כמו הרבה נשים אחרות?
ואז בכל מכתב, בחתימה בבנק או כל גורם פורמלי או לא אחר, את לא חייבת להשתמש בשניהם, את יכולה רק בשם הרווקות וזה נתפס.
וברמה המופשטת יותר, כתבת שבעלך לא מרגיש את צרכייך בעוד מקומות. לא כדאי לעבוד על זה? כי הטריגר של שם משפחה הוא פשוט טריגר. הכיצד לילדיך מסכים שישאו גם את שמך ודווקא מולך לא? הרי גם את עשית את הילדים האלה.. גם ממך לפחות 50%..?
לכן אני מרגישה שיש פה משהו של אנטי אלייך, מה גם שהוא פוסל כל אופציה לשם אפשרי ולא מספק אפשרויות מצידו. הייתי נשארת עם שם המשפחה שלו עוד קצת ובינתיים עובדת על הזוגיות ובעיקר על החלקים האלו של ההקשבה שלך אליו והפוך. דעי שזה לא בשמיים לעבוד על זה ועם תמיכה נכונה זה ממש אפשרי ויישומי. אז אולי שווה לגעת בשורש הבעיה ולא לכבות שרפה אחרי שרפה. כשהתקשורת תיפתר ותהיה טובה ובריאה יותר, תתפלאי לרטות שההתנגדות שלו יורדת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)