מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זוגיותרחלי14/08/2010
שלום רב
אני ובן זוגי נשואים 10 שנים עם 3 ילדים מקסימים . בעלי טוען כי אני קרה איליו ואינני מביעה איליו חיבה ואהבה . הוא אומר שהוא מסתכל על זוגות סביבנו וזה לא כך אצלם . אני חושבת כי מאז ומתמיד היה לי קושי להביע אהבה ולומר אני אוהבת אותך .
מה המצב בדרך כלל אצל זוגות שנשואים 10 שנים וכיצד אני יכולה לשפר את הקיים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להביא את עצמך לחשוב עליו חיובית
דורית כהן16/08/2010רחלי היקרה, התלונה הזאת מצד אחד מבני הזוג על חוסר בהבעת אהבה וחום, באה בדרך כלל בגלל שוני מהותי לגבי הבעת אהבה וחום בבתים בהם כל אחד מכם גדל.
כלומר, אחרי שההתאהבות נגמרה, ואיתה הפרפרים והריגושים, ומה שנשאר זו חברות, שותפות, ואהבה בוגרת, המגיעה ממקום אחר במוח, לא אותו מקום רגשני המאפיין את התקופה הראשונה של הקשר - אז כל אחד מביא את ה"אני" הרגיל שלו אל תוך הקשר.
נשאלת השאלה האם חשוב לך - בעיני עצמך - לשנות זאת. להיות כזאת שמסוגלת להעניק יותר מחוות של אהבה. כי זה משהו שילווה אתכם כל השנים, ויש בכך פוטנציאל לסיכון מסויים של התאהבות שמישהי אחרת שכן תהיה חמה יותר ממך, כי הוא יסתובב עם המחסור המצטבר הזה כל השנים.
אז אולי יש לך סיבה טובה וחשובה לנסות לשנות משהו בעצמך.
אם את מחליטה שאת רוצה בכך, אפשר לעשות זאת ע" החלטה מודעת לעשות מאמץ בכיוון הזה. יש מי שקורא לגישה הזאת - fake it untill you make it כלומר לתרגל משהו באופן מלאכותי עד שזה הופך להיות הטבע השני שלך. חפשי מול מי בעולם את כן מסוגלת להביע אהבה. התשובה היא בדרך כלל מול הילדים שלך או מול חברות או מול ההורים בשלב מסויים. בדקי עם עצמך אילו תחושות מתעוררות בך לפני שאת מראה את החום והאהבה, ואת יכולה ליצור אותן באופן מודע כלפי בעלך, אם רק תעצרי לרגע ותראי את הדברים הטובים שיש בו ותכירי בהם מול עצמך. כל מחשבה חיובית כזאת יש בה את הפוטנציאל להוליד מחווה חיצונית של אהבה, כמו מילה טובה, הכרת תודה, נשיקה, חיוך, לשים עליו את היד ועוד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)