מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לפני גירושיןיפה15/08/2010
שמי יפה אחרי 18 שנות נישואין והילדים גדלו בעלי יצא לפנסיה והתחיל לנסוע למזרח הרחוק והכל השנתה בנינו וכל הזמן הוא יוצא לבד בלעדי וכן רוצה לנסוע שוב וגם לא מתייחס אלי בכבוד ואני משכתי את הזמן כי רצתי שהכל יסתדר ואני הצלחתי שנצא ביחד לאילת וטורקיה אך המצב לא השתפר הוא מתלונן שהבישול לא משהו וכן שאני שמנתי וזה כבר הגיע לשלב שלמרות אני יודעת יהיה לי קשה אני מעדיפה להתגרש הוא כל הזמן אומר "שצריך שנים בשביל טנגו".
האם אפשר לחדש יחסים כאלה?
מיפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדק בית בזוגיות
דורית כהן17/08/2010יפה היקרה, צר לי על מה שאת עוברת. אני חושבת שצריך ממש לנער את הגבר שלך, ולהסביר לו מה המשמעות של התנהגותו ולאן זה מוביל. הוא צריך לשמוע - ממישהו נייטראלי - איש מקצוע - על החיים של גבר גרוש בגילאים האלו. יתכן שהוא רואה חברים שהתגרשו וחווים חוויות של חופש ונפגשים עם נשים צעירות יותר. ההיבט הזה הוא נכון וקיים, אבל יש גם היבטים אחרים לחיי הגרוש: פתאום, מרחוק, נעלמת תחושת הבית והמשפחה. כאשר זה קיים זה נראה מובן מאליו, אבל כאשר זה נגמר - זה ממש חסר, במיוחד לגברים, שהרבה פחות טובים בניהול משק בית, ובארגון ארוחות משפחתיות בהן מורגשת המשפחתיות יותר מכל דבר אחר...
בעייה נוספת - קשרים ארוכי טווח עם נשים פנויות - זה יוצר בעיות עם הילדים שלי לעומת הילדים שלך, בעיות של כסף, רכוש, הילדים המקוריים שלך מרגישים מחוץ לתמונה.
הרבה יותר נכון - לפני שמפרקים - לעשות בדק בית בזוגיות ולראות האם יש מה לתקן. תמיד מוצאים דברים שרצוי לעבוד עליהם ולשפרם. אם הוא מתלונן על כך שאת שמנת - בדקי את עצמך. האם את מרגישה טוב עם עצמך? אן כן - את יכולה להתעלם מדבריו. אבל אם עודך משקל מציק לך - לא כדאי לעשות עם זה משהו? הרי אם תתגרשו - יש להניח שאת תקפידי הרבה יותר על הופעתך...ככה זה...זה קורה לרוב הנשים שמתגרשות שמהן מתחילות לטפח את עצמן, כדי להרגיש יותר טוב וכדי להיות יותר אטרקטיביות בעולם הפנויים פנויות...אז למה לא להתחיל עם זה עכשו?
לגבי הבישולים - בדקי מה הוא היה רוצה ותראי אם מתאים לך לבוא לקראת הבקשות שלו.
דבר נוסף - אחרי 18 שנים הגיע הזמן לעשות בדק בית לזוגיות בכל מקרה. הנחות היסוד עליהן נבנתה הזוגיות בתחילת הדרך - השתנו במשך הזמן וחשוב לרענן את ההבנות ואת ההסכמות. את זה כדאי לעשות יחד עם יועץ זוגי. בעיני זה הכי טבעי שיש צורך בשינויים לאחר כל כך הרבה זמן. ואז מסתכלים יחד מה הצרכים והתקוות של כל אחד מכם ורואים האם ניתן לממש אותם בתוך הזוגיות.
אני מאחלת לך הצלחה. אולי כדאי שתראי את התשובה לבעלך. אני חושבת שהגיע הזמן לשיחות רציניות ביניכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)