לחוצת חתונה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לחוצת חתונה
    דנה
    18/04/2007

אני לחוצת חתונה ואני לא מתביישת בזה. אני כבר בת 30, בן זוגי בן 33 ואנחנו גרי ביחד כבר שלוש שנים. הזוגיות בסדר, יש עליות וירידות, אבל בסך הכל אנחנו אוהבים ורוצים להיות ביחד...אבל חבר שלי לא רוצה להתחתן. הוא אומר שהוא לא מאמין בטקס הרבני ושאם כבר הוא רוצה לעשות איזה משהו אלטרנטיבי שלא מוכר ע"י משרד הפנים. אני לא צריכה בטח לספר לכם שבמשפחה שלי זה ממש לא מקובל, וגם אני הייתי רוצה לצעוד לחופה בשמלה לבנה כמו כולן. כל פעם שאנחנו רק מתחילים לדבר על זה זה נגמר בפיצוץ. הדעות שלנו כל כך שונות עד שלא ניתן למצוא פשרה באמצע. מישהו יצטרך לוותר פה...איך עושים שזה לא יהיה אני?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחוצת חתונה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זו לא סתם מחלוקת

יעלי
    18/04/2007

דנה, משום מה נראה לי שהמחלוקת ביניכם היא מאוד משמעותית וסימלית... סליחה על השאלה אבל את בטוחה שאתם מתאימים? אולי הויכוח הזה מלמד שיש לכם אמונות שונות שאינן מתיישבות זו עם זו? אולי אם תסתכלי על כך ביסודיות תגלי שיש לכם עוד פערים. דיברתם על ילדים? על מקום מגורים? את עלולה לגלות שהחלום על שמלה לבנה מסנוור אותך ואינך רואה את הדברים החשובים יותר. סלחי לי על הבוטות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא חושבת

דנה
    18/04/2007

ברור שאנחנו אנשים שונים ולכל אחד יש אמונות משלו...אבל זה שאנחנו מתחתנים לא אומר שאנחנו צריכים להסכים על הכל, לא? אני לא רוצה אף אחד אחר, רק אותו ככה גם הוא. הבעיה עולה רק בדברים הגדולים והעקרוניים, בדברים הקטנים (שגרה, בית, בילויים) אנחנו בסדר גמור.
    הוא פשוט לא מתחבר לטקס הדתי כי הוא בא מבית חילוני לגמרי, ואני באה מבית מעט מסורתי ולי כן חשוב לעשות את הטקס הרגיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לכם אתגר גדול

דורית כהן
    18/04/2007

דנה יקרה, אני קצת נבוכה: את מבקשת שאתן לך עצה שתעזור לך לנצח בויכוח, ואולי תאמלל את בן זוגך. ראשית, אין לי עצה כזאת. שנית, הפער הזה הוא אחד האתגרים שלכם עכשו בתור זוג. כי תמיד יהיו ויכוחים ופערים, לאורך כל שנות הזוגיות, והחשוב ביותר הוא איך אתם מנהלים את התקשורת סביב הפער, בצורה שמביאה ככל האפשר בחשבון את הצרכים של כל אחד מכם. הרעיון הוא להעמיק אל תוך נקודת הראות של האחד, וממש להבין מה חשוב לו, מהם הצרכים שלו. ואחר כך לעשות אותו דבר עם השנייה. הבעייה עם הרבה ויכוחים כאלו שבמרכזם עומדת בחירה בין שתי אופציות לביצוע, שרבים על האופציות וכל אחד מתחפר בעמדתו. אם במקום זה עושים שיחה לבירור הצרכים (זו אגב עצה מתחום הגישור), לפעמים נוצרות תוך כדי בירור הצרכים לעמוק - אופציות חדשות שלא היו קודם. למשל, יכול להתברר שמה שלך מאד חשוב זה השמלה הלבנה. ואולי יתברר שניתן ללבוש שמלת חלומות כזאת גם בטקס אלטרנטיבי? אולי ניתן לספק את רוב הצרכים שלך ושלו ע"י יצירת טקס שיתאים לשניכם?
    בכל מקרה שיהיה במזל טוב!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו