מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התייעצות דחופהאורית22/08/2010
שלום,
אנחנו נשואים מספר שנים, יש לנו 2 ילדים קטנים. בעלי עובד בתחום המחשבים, וזה גם התחביב שלו, בעיקר משחקי רשת. הבעיה היא כזו:
1. הוא משחק בלילה, בבוקר קם לעבודה כמו זומבי (הוא מתחיל לעבוד יחסית מאוחר, אחרי 9, זה אומר שכל בוקר אני לבד עם הילדים כי הוא ישן אחרי שנכנס למיטה ב4-5 לפנות בוקר). להפתעתי בכל זאת מתפקד די טוב בעבודה (מקבל פידבקים טובים)
2. הוא משלים שעות שינה בשישי-שבת, אם אין לנו תוכניות מיוחדות, קם בשעות הצהרים - אני לבד עם הילדים עד 12-13 בצהרים.
3. בשעות הפנאי, כשכולנו בבית, לפחות 50% מהזמן הוא משחק במחשב (במקום להיות עם הילדים, איתי, לעזור בבית וכד'...)
4. יש בינינו קשר טוב, אוהבים, מדברים, הוא אוהב אותי ואת הילדים ואני אוהבת אותו.
5. הבעיה הייתה קיימת תמיד, בעבר זה פחות הפריע לי, כי מודעת לכך שכל אחד צריך זמן לעצמו, לתחביבים, וכיבדתי את זה. אבל מאז שנולדו לנו ילדים זה נהיה בלתי נסבל. ניהלו אינספור שיחות בנושא. לא חל שיפור. הוא אומר שהוא מתוח, חייב לפרוק את המתח והמשחקים עוזרים לו בכך.
6. הילד הגדול (בן 4) מתחיל להבין שאבא לעיתים מעדיף לשחק במחשב במקום להיות איתו (למרות שיש גם דברים שהם עושים ביחד - בעלי חוזר מעבודה ב20:00, עושה לו מקלחת, משחק איתו כמה דקות, בסופ"ש - אם היה קם מוקדם , ומוותר על המשחקים של כמה שעות אח"כ, היה מספיק לעשות הרבה יותר דברים עם הילד).
אני מיואשת, השיחות לא עוזרות.
אני חשה חסר הוגנות בהתנהגות שלו וביחס שלו לסוגיה, אי לקיחת אחריות על מה שקורה בבית.
אני מרגישה שמשהו מתפספס כאן, וגם אני צוברת תיסכולים ונהיית פחות נחמדה (לעיתים אין לי חשק לזוגיות, מין וכד' - צברתי יותר מדי תסכולים מהעניין)
מה עושים???
תודה
מה אני עושה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעלך יחליט על זמן בילוי משותף
עדי בדיחי23/08/2010הי אורית,
באופן מפתיע גם הודעתה של ורד "בעלי מכון לאייפון ולאינטרנט" דיברה על אותו נושא. רק שכאן את
הכנסת גם את אלמנט הילדים, שכמובן גם משמעותי.
הייתי מציעה שתקראי את תגובתי לורד. המטרה היא שהשליטה תהיה בידי בעלך ושהוא לא ירגיש שנלקח לו החופש שלו שעוזר לו לפרוק את המתחים. אני מכירה מקרוב את נושא משחקי המחשב האידיוטיים (סליחה על השיפוטיות) ואני הרבה פעמים תוהה למה דווקא המשחק הזה? מה כיף בלירות על יצורים? מה כיף בלהמר על "כאילו" כסף עם אנשים אונליין? למי זה עוזר?
כנראה שזה עוזר. פעם זה היה לגו, הרכבת מטוסי נייר, פירוק והרכבה של מכשירי חשמל.. היום זה אייפון ואפליקציות טכנולוגיות.
אם לנו טובה שיחה עם חברה, קריאת ספר, שמיעת מוזיקה או סיבוב שופינג. כנראה שלהם יש את התחביבים שלהם.. היי בטוחה שגם הם בוהים בנו מהצד ולא מבינים מה עוד שמלה עשתה לנו חוץ מצפיפות בארון וקנייה של עוד סט קולבים (וארון נוסף..)
אז על מנת שבעלך לא ירגיש שאת שולטת לו בלו"ז וכן מאפשרת לו מרחב, בקשי ממנו זמן קבוע אלייך ולכל אחד מהילדים- שעה שמפנה לכל ילד וזמן קבוע מראש לזוגיות. כדי לעגן את זה, את יכולה ליצור טבלה שבועית ולתלות על המקרר, ככה גם הילדים יראו, ואז אולי תחושת המחויבות שלו תגדל. חשוב שהוא יקבע ואת תוכלי לקבל את מה שיקבע. כי בתור התחלה, זה יותר טוב ממה שכרגע. אם יהיה זמן מוגדר- הוא ואת והילדים יודעים שכרגע הוא רק שלכם. אח"כ- אח"כ שיעשה כל מה שרוצה ללא הגבלה מצידכם וללא תלונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)