זוגיות במשבר עמוק

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• זוגיות במשבר עמוק
    יסמין
    27/08/2010

אני בת 28 ובן זוגי בן 30.אנחנו אוהבים מאוד באופן כללי ובעוד כחודש נמסד את יחסינו. בן זוגי קצר רוח באופיו ונוטה להתרגז בקלות-בפרט בתקופה האחרונה. הוא טיפוס שלא מפרגן, לא מקבל ביקורת ודוחה אותה בביקורות משלו בתור חומת הגנה-בקיצור ממש מתכון למריבות קולניות ופיצוצים.

אני מרגישה שהקשר נהיה יותר ויותר מוזנח בשנה האחרונה מבחינת יחס בסיסי,דבר שגורם לי להתרחקות,קרירות-לדוגמה מאוד ירידה חדה בחשק המיני-הוא לא מבין שזה פועל יוצא ומאשים אותי שאני תמיד יבשה,אף פעם לא "בא לי" הסברתי לו שזה קשור לעובדה שאנחנו לא מטפחים את הקשר והוא שגרתי,אין לנו שום אינטרקציה ביחד, אין את הניצוץ שהיה לפני כן.הוא בתגובה טכנית הציע ש"נעשה דברים ביחד" אבל הבעיה היא בסיסית יותר ורגשית-משהו ביחס פשוט נעלם אין לי דרך טובה יותר להגדיר-תשומת לב אולי.

זה מן מעגל קסמים שמוביל בזמן האחרון לפיצוצים ומריבות והמילים ביטול החתונה נזרקות מידי פעם לאוויר מצידי ומצידו. אחרי כל פיצוץ שכזה אנחנו חוזרים לשגרה אחרי כמה ימים של התרגעות הרוחות,לא ממש מדברים על מה שקרה כי לי כבר אין כוחות להסביר לו ויש המון דברים שפשוט קשורים אחד בשני.
    אודה לעזרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זוגיות במשבר עמוק

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תקופה של לפני התמסדות

עדי בדיחי
    30/08/2010

הי יסמין. כמה דברים שעולים ממה שאת כותבת:

אתם בתקופה מאוד מאוד לחוצה, כנראה עבורו ועבורך בנפרד וביחד. בתקופה הזאת לא יהיה נכון לשפוט לאן המערכת הזאת הולכת, אם בכלל. מאוד יתכן שאחרי החתונה תהיה ירידת מתח והמצב יחזור לקדמותו. יתכן ולא- אז כבר תצטרכי לעבור לטיפול מסיבי יותר בעיניין הזה.

אם כך המצב וצריך לפעול יותר ברמה הזוגית, זה בסדר, כי הזוגיות רק מתחילה ואם יש בך את הרצון אז גם אפשרי. המצב הזה שאת לא מדברת כי אין לך כוח להסיביר ולגעת במקומות הקשים הוא מצב בעייתי. כי אם ככה זה מתחיל- את לפני כדור שלג של מצבים כאלה, שיווספו זה לזה וחבל.

אני הייתי ממליצה ככה- לחכות לאחר החתונה, לראות מה המצב ואיך הדברים זורמים ביניכם. אם עדיין יש פיצוצים וזה לא חוזר למצב הרגיל שלכם, כנראה יש משהו מהותי שיש לעבוד עליו. אני מאמינה שתוכלו לעשות את זה, העדת על אהבתכם.

מצב כזה של סטרס מאוד אופייני לתקופה של לפני החתונה: גם ברמה הטכנית: מיקום גאוגרפי, אני נשואה, אולי ילדים בקרוב, מה עם משכנתא וכו'.. וגם ברמה הרגשית- אני צריך להתחייב, עול הפרנסה נופל עליי, מה יהיה אם לא יצליח, מה אם ההורים לא מרוצים, איפה נגור, איפה נקנה, אם יהיו בעיות.. זה קונספט שלם אחר. תני לזה זמן, תעברי את התקופה הזאת במינימום התנצחויות, נסי לשדר לך ולו למה בכלל רציתם מראש להתמסד- ומשם תמשיכי. לפי איך שזה מרגיש- אפשר יהיה לפתור את זה בעזרת שניכם. אבל- לא אם תחסכי במילים, רק אם תוכלו לפרט זה באוזנה של זו את הבעיות, ואם יש צורך לא להסס לפנות לגורם מסייע. זה רק יועיל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו