מה עושים עם המתח לפני החתונה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מה עושים עם המתח לפני החתונה?
    סתם אחת
    18/04/2007

זה נכון שכל הזוגות ככה לפני חתונה - שפתאום על כל דבר קטן מתחילים לריב כאילו זה סוף העולם?
    אנחנו מתחתנים עוד חודש וחצי ואני ממש כבר רוצה להיות אחרי זה, אני מרגישה שכל הקירבה ביננו נהרסה מהרגע שקבענו תאריך (למרות שאנחנו כבר 4 שנים יחד).
    אולי ינחם אותי לשמוע שכולם ככה, או לפחות הצעות למיתון התופעה.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לנהל את הויכוחים ולהישאר אוהבים

דורית כהן
    19/04/2007

יקירתי, נכנסתם למוקש מס' 2 של הזוגיות (הראשון היה אולי ההחלטה האם להתחתן), ועליכם למצוא את הדרך לנהל את אי ההסכמות שצצות כאן לראשונה. הביאי בחשבון שמה שקורה עכשו מאפיין על פי רוב את מה שצפוי לכם בשנים הראשונות! זוהי סיבה טובה ללמוד מהר כמה דרכי תקשורת יעילות יותר. אני מדביקה כאן את תשובתי בנושא דומה:
    הפער הזה הוא אחד האתגרים שלכם עכשו בתור זוג. כי תמיד יהיו ויכוחים ופערים, לאורך כל שנות הזוגיות, והחשוב ביותר הוא איך אתם מנהלים את התקשורת סביב הפער, בצורה שמביאה ככל האפשר בחשבון את הצרכים של כל אחד מכם. הרעיון הוא להעמיק אל תוך נקודת הראות של האחד, וממש להבין מה חשוב לו, מהם הצרכים שלו. ואחר כך לעשות אותו דבר עם השנייה. הבעייה עם הרבה ויכוחים כאלו שבמרכזם עומדת בחירה בין שתי אופציות לביצוע, שרבים על האופציות וכל אחד מתחפר בעמדתו. אם במקום זה עושים שיחה לבירור הצרכים (זו אגב עצה מתחום הגישור), לפעמים נוצרות תוך כדי בירור הצרכים לעמוק - אופציות חדשות שלא היו קודם.
    צפוי שכל אחד מכם ירגיש שהוא צודק.
    הביאי בחשבון שכל פעם שצץ ויכוח סביב השאלה עם מי הצדק - יש סיכוי גדול מאוד כמעט בטוח - שמישהו יצא צודק אבל ששניכם תפסידו משהו אחר: את תחושת הקירבה, האהבה, האינטימיות. המסקנה היא שרצוי לעקוף את הויכוחים האלו ולהביא במקומם המון אהבה, שאחד הסממנים שלה הוא פרגון והתחשבות בצרכים של האחר.
    בהצלחה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו