מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חוששתבדוי01/09/2010
שלום
יש לי חבר מקסים אנחנו בני אותו גיל קרוב ל30.אנחנו יוצאים כ 5 חודשים ואני מאוד אוהבת אותו,הוא אוהב גם אותי לפי איך שהוא מתנהג.
חשוב לציין שהוא היה במערכת יחסים מאוד ארוכה עם מישהי והם נפרדו סופית את זה טני יודעת בוודאות.פגשתי אותו כמעט חצי שנה לאחר שהם נפרדו.
הם ביחסים טובים וכל אחד ממשיך בחייו.
אני מאוד רוצה להיות איתו עכשיו ובעתיד,העניין הוא שהוא הרבה פעמים אמר לי תאטי את הקצב,את רצה קדימה מדי,לאט לאט תני לי ספייס,זמן.
הוא מתייחס אליי מעולה נותן לי 100 אחוז יחס.
יש לי קצת בעיה כשאני מעוניינת במישהו אני הופכת אותו למרכז חיי.אני מודעת לזה כי קרה לי בעבר,זה דפוס שחוזר על עצמו שבסופו מביא לפרידה ואני לא לומדת מהלקח.
היום אחרי שלא דיברנו כל היום,התקשרתי ואמרתי לו שאני מרגישה שתרחקנו,הוא אמר שהוא מרגיש שאני מושכת אותו לחופה והוא לא מוכן לזה,אמר אני לא רוצה לראות אותך כל יום ואני לא רוצה לדבר איתך כל יום,מאוד נעלבתי ונפגעתי אני פגועה מאוד.
הוא אמר לי את זה הרבה אל תמהרי אני רוצה אותך אבל את מתקדמת מהר מדי.אנחנו ניפגשים כמעט כל יום,מסתדרים מעולה מכל הבחינות.
אני פשוט פוחדת שניפרד וזה מאוד יפגע בי.אני נראית מאוד טוב,מתקרבת ל30 אבל מבחינת זוגיות די תקועה.
אני מבקשת שתתני לי עצה לגבי איך לשמור את הבחור,אני מאוד רוצה אותו,לא רוצה לאבד אותו,
אני יודעת שצריך 2 לטנגו.
הוא אמר לי שהוא רוצה זמן גם לעצמו ושהוא רוצה להתגעגע אליי,כי הוא רואה אותי כל יום וכבר מרגיש שאנחנו גרים ביחד למרות שהוא עדיין לא מוכן לזה.
תודה וסליחה שזה כזה ארוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טנגו-צעד אחורה שלך, צעד קדימה שלו
עדי בדיחי01/09/2010שלום לך,
אני מרגישה שאת יודעת את התשובה. נסי לשנן לעצמך את המשוואה הבאה:
ככל שאלחיץ יותר=כך החופה מתרחקת. ככל שאבקש יותר יחס=כך היחס מתרחק ממני, כך גם הקשר מתרחק ממני.
את חייבת, הפעם, להתגבר על החשק הזה ליצור שוב ושוב קשר על מנת לא להיפגע ולהרגיש ביחד. אני יודעת על מה את מדברת, והצורך הזה נובע רק מדבר אחד- חוסר ביטחון ופחד שיעזבו אותי. שימי לב שהקשרים הקודמים שלך נגמרו בזה, וכתבת שזה מהסיבה שבאמת "נדבקת" וכל הזמן היית סביב תשומת הלב הזאת. מה שקורה הוא שתשומת הלב הזאת הופכת מחיובית ובריאה, לשלילית ובעייתית מאוד.
הצד השני מאותת לך- תני לי זמן. תני לי ספייס. כנראה שלדבר איתו על חתונה 5 חודשים אחרי תחילת הקשר, זה מוקדם לו (ובצדק). את חייבת להרפות. וקצת כללים מעשיים-
הייתי מציעה לך לנקוט בפעולות הבאות, ולבדוק מה קורה מבחינת תשומת הלב שלו (תחשבי על זה כעל מחקר או מבחן- כמה באמת את מסוגלת לעשות חוויה מתקנת לדפוס הזה):
1. לא ליצור קשר כל יום. בפירוש- להתקשר יום כן יום לא.
2. בכללי, למצוא דברים אחרים להתעסק בהם- ספר, סרט, חברות, בית קפה, לראות VOD באינטרנט של סדרה שאת אוהבת (את לא תאמיני כמה הזמן טס ככה). המכנה הוא- לפנק את עצמך.
3. לשדר לו שיש לך עוד חיים מלבד הקשר- לא לשדר תלותיות. תלותיות מרתיעה בעיקר אנשים שצריכים חופש.
4. לתת לו ליזום פגישות במהלך התקופה הקרובה.
בשורה התחתונה- לא להיתלות, לא ליזום יותר מדי, כן לשדר אהבה, אבל לא מחנק. ולזכור כל הזמן שעל הדפוס הבעייתי הזה שנקרא לו לצורך העיניין "חיבוק דב", את לא חוזרת באהבה הנוכחית שלך. כי אם את רוצה בהצלחת הקשר, את חייבת לעשות חוויה מתקנת. במקביל- לבדוק עם עצמך מה עושה לך טוב, איך את בונה את עצמך ואת "הזוגיות" שלך עם עצמך- ומשדרת לו ביטחון גם מרחוק.
אני חושבת שאת מאוד מודעת לעצמך וזה פלוס ענק- השתמשי בזה, השתמשי בלקחים שהפקת מקשרים קודמים. את תראי שזה באמת כמו טנגו- צעד אחד אחורה שלך, צעד אחד קדימה שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה מחוששת
בדוי03/09/2010תודה רבה על התשובה המפורטת.:)
היום למשל לא התקשרתי אליו בצהריים הוא התקשר הזמין אותי להיפגש ואח"כ הסיע אותי הבייתה.
עכשיו התקשר שוב וזאל אם אני רוצה לטייל,רצה שאני יבוא אליו אמרתי שאני לא יכולה,הצעתי לו שיבוא אליי כי בניגוד לפעמים קודמות אני תמיד נסעתי אליו.
אז אני ינסה לקחת צעד אחד אחורה ונראה איך זה יתקדם ואכן זה ממש כמו טנגו :)
תודה והמשך ערב נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתהליך חשוב עבורך
עדי בדיחי05/09/2010הי לך שוב,
נשמע טוב. קחי צעד אחורה ותראי שהכל מסתדר. כשתתני לו חופש- הוא לא באמת יזזקק לו. אבל רק העובדה שאיפשרת את החופש, ששידרת את החופש- תקרב אותו. פסיכולוגית זה עובד, ולא יעזור. :) זה תהליך מאוד מלמד עבורך, לא פעם בן הזוג משקף לנו איפה קשה לנו- וזה טיבה של ההשלמה הזוגית. איפה ש"נוגע" לך בפצעים- שם זה הריפוי. זה בדיוק הצעד אחורה צעד קדימה. כשאת מרפה- זה מתרפא.
מאחלת לך שהכל יסתדר לטובה ושנה מוצלחת במיוחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוששת
בדוי13/09/2010זה בהמשך לסיפור שלי שאני יזכיר בקצרה אני יוצאת עם חבר שלי חצי שנה.אנחנו בני 29.
אמר לי לפני כשבוע ואפילו לפני שאני לוחצת עליו ויושבת לו בוריד,זה היה מעליב אך הוא התנצל על הצורה שהוא דיבר.החלטתי לתת לו ספייס ולא להציק לו יותר מדי.לפני שבוע בידיוק ניפגשנו אמר שרוצה להיפרד.מאוד נפגעתי בכיתי ואמרתי לו אל תגע בי תעזוב אותי,בתגובה אמר לי לא אני אוהב אותך אני רוצה לחבק אותך.אני רוצה להישאר בקשר.
כננפרדנו אמר לי שאנחנו לא באותו ראש שאנחנו שונים מאוד וזה לא נכון יש לנו לפעמים השקפות עולם שונות אבל יש גם הרבה דברים משותפים.בקיצור אותו ערב שניפרדנו אז דיברנו על הכל ובסוף הערב באתי אליו הביתה הוא הזמין אותי,למרות שנראה שעשיתי טעות.ובראש השנה היינו בצפון היה מאוד כיף.
אני מרגישה שרק אחרי שאמר לי אני רוצה להיפרד אני באמת הקשבתי לו,לפני זה תמיד אמר לי את רצה מהר מדיי,תני לי ספייס,אל תמהרי.
אני מאוד מנסה להישתפר לתת לו ספייס לא לבוא אליו כל הזמן אלה לתת לו להזמין אותי ולפעמים אפילו לסרב.להתעסק יותר בעצמי ולא רק בו.הוא אמר לי שהוא מרגיש שהוא אחראי לאושר שלי וזאת אחריות יותר מדי גדולה בשבילו.הוא אמר לי שהוא רוצה שאני יהיה אחראית על האושר שלי.הוא אמר לי גם אהב צריכה להיות תוספת לקשר ולא נטל או מעמסה.אני באמת הזנחתי קצת את עצמי והוא הפך לכל עולמי אני יודעת שזה לא בריא,חשוב לומר שלא עשיתי את זה בכוונה.כשאני מעוניינת במישהו אז אני כל הזמן רוצה להיות איתו בלי סוף,מתפשרת ועושה מה שנוח לו.
אני מאוד מאוד רוצה להיות איתו ולא רוצה לאבד אותו.אז ראיתי אותו ביום שבת פעם אחרונה.דיברנו רק בטלפון ושאלתי אותו התגעגעת אליי?אז הוא אמר שמאוד והזמין אותי לסוף שבוע אליו ואנחנו חוגגים גם חצי שנה.
לא היה לי קשר יותר ארוך מ8 חודשים אף פעם.בדיעבד כל קשר שנגמר טוב שנגמר זה לא היה מתאים לי,הבני זוג.הנוכחי לעומת זאת אני מרגישה שמאוד מתאים.
אני בת 29 והזמן שלי יקר אני לא מאוד לחוצה אבל אני רוצה שזה יהיה רציני בינינו,כמה זמן לדעתך אני צריכה לתת לקשר שלנו עד שלפחות יציאה לי לעבור לגור יחד?
אני חושבת שבמקסימום זה עוד חצי שנה,מעבר לזמן זה פשוט להגיד או שמתקדמים איכשהו או שמסיימים.מה דעתך?
אני מאוד רוצה אותו לחיים שלי
תודה מראש וסליחה שזה ארוך.
אני מתחילה באוקטובר ללמוד ואני גם עובדת ככה שאני יהיה עסוקה יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)