מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מצבי רוחמישהי03/09/2010
שלום, אני בת 24, בחורה יפה ומשכילה, וחברותית ומעניינת. מזה 6 חודשים יש לי בן זוג אוהב ומדהים. הוא מאוהב בי ובכל המובנים מתייחס אלי יפה וגורם לי לחוש הכי מיוחדת ונאהבת שיש. יש לציין שאני נוטלת תרופות (ציפרלקס 10 מ"ג) להרגעת אופי חרדתי ולבעיות שינה ומאובחנת כ adhd ואימפולסיבית ונוטלת גם לכך תרופות. באופן כללי האהבה ביננו פורחת ומאוד חזקה, אבל יש לי בעיה שאני אדם עם מצבי רוח מאוד קיצוניים וקושי לדחות סיפוקים. אני בקלות מפתחת שיחה לריב, לשטלתנות ולבכי ודרמות. זה קורה המון מאוד. אני מאוד אוהבת אותו ודווקא בתחום זה הוא כ"כ משכיל להיות סבלני ולהציע ולהרגיע תמיד בצורה הנכונה. אני באמת מודעת לכך שאני יוצאת מכל פרופורציה ובאמת שאני לא עושה בכוונה, תהיתי רבות אם זה בגלל האהבה שלי לריגושים שאני מחפשת לריב ולייצר דרמות, או בגלל מצבי רוח לא נשלטים, אני ב"היי" ופתאום בדאון, אבל ברור לי שאני לא הוגנת כלפיו ויש לי תחושות אשם רבות אח"כ בייחוד בגלל שהוא באמת מקסים אליי ואני אוהבת אותו ולא מגיע לו הייחס שלי כשאני מתעצבנת. אני פשוט נהיית רעה באותם רגעים, בוכה מאשימה ודוחה אותו, גורמת לו לחוש רע והוא נושא זאת בכבוד ובסבלנות מנסה לדבר בהיגיון עד שאחרי כמה דקות/עשרות דקות זה עובר כמו רוח סערה שנשכחה. ואז אני מתנצלת והוא מקבל אותי לאורך כל הדרך בזרועות פתוחות ולא כועס.
מפחיד אותי שאומרים לי שהוא לא יסבול את זה לנצח, אני לא מנסה לאמלל אותו בריבים ואני יודעת שאני גורמת לו המון אושר יותר משאחרות גורמות לאחרים, רק מצבי הרוח האלו לא נשלטים ואני נגררת בקלות לריגשיות יתר ולריב, ואני מפחדת שבאמת יום אחד יימאס לו למרות שהוא תמיד אומר לי שהוא מקבל אותי ואוהב אותי ומודע לכך שאני מגיעה למצבים האלו. אני עדיין מאוד רוצה לשנות את זה, ותוהה איך. אני לפעמים מנסה להפסיק לפני שאני מתחילה לריב אבל לפעמים זה בלתי אפשרי, זה כמו רעד בגוף שאני חייבת את האנדרנלין הזה, לבכות לעשות רעש לצעוק ואז אני נרגעת.
איך אני יכולה לעזור לעצמי לשנות את ההרגלים האלו ולשלוט בדחפים שלי?
אני מתארת לעצמי שיש כל מיני טיפולים לכך. אילו מתאימים לי? אני בכל זאת צעירה ונמצאת בלחץ יומיומי שלא תורם לכל, ותמיד תהיתי מה הזמן המתאים ללכת לטיפול, מה גם שאני מודעת למחיר הכספי היקר של הטיפולים האלו. יש נטייה תמיד לדחות הכל כי אני צעירה ומעט זמן במערכת יחסים ובכל זאת זה לא קשור אפילו לבן הזוג אלא לאופי שלי, גם עם אחר הייתי נוהגת כך. אשמח לעצה! תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממליצה על טיפול פסיכולוגי בגישת CBT
דורית כהן04/09/2010יעל היקרה, ראשית ברצוני להחמיא לך על המודעות העצמית הגבוהה. אני חושבת שהמקום בו את נמצאת עכשו - שאת מכירה בבעייה ומרגישה כאשר זה מתקרב - ומוכנה לקחת על כך אחריות ולא לצפות שמישהו אחר ירגיע אותך או יישא באחריות - זה כבר מצויין, וזאת חצי הדרך לשינוי.
לדעתי שיטת הטיפול המתאימה ביותר עבורך היא הגישה הקוגניטיבית התנהגותית (CBT), משום שהקושי שאת נתקלת בו הוא בעיקר התנהגות שאינך שולטת בה, ואינני מתרשמת שיש לך קושי ליצור קשר אינטימי משמעותי. (אילו זה היה המצב - הייתי ממליצה על גישה טיפולית דינאמית, הגישה היותר קלאסית, העובדת בעיקר על ניתוח יחסייך עם הדמויות ההוריות שלך בתור המקור לבעיות שיש לך בהווה ביצירת קשר משמעותי)
גישת ה- CBT לטיפול פסיכולוגי היא יחסית מהירה, ברורה ומובנית. אין צורך לבחון לעומק את הילדות ואת העבר מבחינת הסיבות שהביאו את האדם למצבו הנוכחי כדי לשנות אותו.
הטיפול ההתנהגותי משתמש בעקרונות שונים של תיאוריות למידה כמו חיזוקים חיוביים על הצלחות. הטיפול הקוגניטיבי מתמקד בזיהוי דפוסי החשיבה הלקויים והקניית דפוסים סתגלניים במקומם. הטיפול מתבסס הן על עקרונות מתחום הלמידה, והן על ניתוח לוגי ושכנוע מילולי-שכלתני. הטיפול הקוגניטיבי שונה מהטיפול ההתנהגותי בדגש שהוא שם על התהליכים הפנימיים של המטופל, ולא על ההתנהגות בלבד. לאחרונה מקובל לשלב את שתי הגישות וזו הפכה להיות שיטת טיפול מאוד אפקטיבית כיום.
מאחלת לך המון הצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)



.jpg)
.jpg)

