מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מתי להעלות את הנושא ?דואגת04/09/2010
היי בנות,
אני יוצאת מזה 3 וחצי חודשים עם בחור מקסים. המערכת יחסים שלנו מתפתחת יפה.
לפני מספר ימים גיליתי שהוא לוקח כדורי ויפאקס, אחרי שגיליתי מהם הכדורים הללו, נחרדתי.
אלו כדורים נגד דיכאון וחרדה.
פתאום התבהרה לי התמונה של הסיבה לתופעות הלוואי שראיתי בו. חשבתי שאולי הקופסא אינה בשימוש והייתה בעבר, אך ראיתי שהוא לוקח אותם מדי לילה. אני מאוד אוהבת אותו ורוצה לדעת מה הסיבה שהוא לוקח אותם כדי להבין אותו יותר, זה רק יגרום לי לעזור יותר ולדעת מה עבר עליו. האם לחכות שהוא ייפתח ויספר לבד או שמא אני אעלה את העניין בעקיפין? (לשאול שאלות באצמע שיחה כמו: יש תקופה שלא היית רוצה לחזור אליה, או ממה אתה מפחד וכו'...)
אודה לדעתכן, - אוסיף עוד שאני פונה אל שני המינים, מי שיכול לייעץ או שעבר מקרה דומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב לברר ולדעת
דורית כהן04/09/2010דואגת היקרה, אני חושבת שכדאי להעלות את הנושא בצורה ישירה ולבקש ממנו לספר לך על כך. את בהחלט יכולה להגיד לו את האמת - שראית את הכדורים והסתקרנת וגלשת באינטרנט וראית שזה קשור לדכאון ולחרדה, וחשוב לך לדעת מה המצב אצלו.
יש כמה אפשרויות ומצבים בהם לוקחים את התרופה, וכדאי שהוא יספר לך בעצמו על היקף הבעייה, ממתי התחילה, כמה זמן הוא משתמש ועד כמה זה עוזר, ושהוא יגיד לך מהן תופעות הלוואי שהוא מרגיש, כי זה משתנה מאדם לאדם. קיימת האפשרות שהוא לוקח זאת זמן לא רב, כתוצאה מהתקף חרדה - תופעה שקורית לדי הרבה אנשים, וניתן לשלוט בה לא רע. קיימת אפשרות אחרת - שזה בעיקר נגד דכאון ואז נשאלת השאלה אם מדובר בארוע חד פעמי או נטייה כרונית. אני חושבת שבאמת מאוד חשוב לדעת מה הסיבה ללקיחת התרופה, וחשוב שוהא ישתף אותך בכנות, על מנת שתדעי איפה את עומדת בהיבט הזה, ותיכנסי לליחסים האלו בעיניים פקוחות. שוב - זה יכול להיות משהו מאוד מינורי, אבל זה יכול גם להיות גורם מהותי ומשמעותי בחיים איתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
דואגת05/09/2010אעשה זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)