מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיות קשות בחיי נישואיןאורית05/09/2010
שלום, קצת קשה לי להכיל את כל מה שעובר עלי ברגעים אלו והחלטתי קצת לנסות למצוא משיהו שיוכל להקשיב לי ולחוות את דעתו על המצב בו אני שרויה. אני בת 30 נשואה, לבעלי ולי 3 ילדים קטנים. בגיל 15 היה לי חבר במשך 6 שנים לא רצופות כשהבנתי סוף סוף שאין לי עתיד איתו נפרדנו, הייתי מחוזרת מאד, עצמאית, מרוויחה יפה לגילי, שכרתי דירה לעצמי וניסיתי לגלות מי אני, לאחר שנה פגשתי את בעלי שהיה כל הזמן בסביבה (אנחנו מכירים מגיל 10) ונוצר ביננו קשר של ידידות, גיליתי לו את רזי נפשי והתייעצתי עימו על דברים אינטימיים שלימים היו בעורכי. התאהבנו עברתי תהליך של חזרה בתשובה מאהבה והבנתי שהדרך של אבותיי היא הדרך הנכונה בשבילי, היה קשה כיוון שבעלי מאד רגיש וכל מה ששיתפתי אותו נכנס לו חזק חזק בתודעה שלא הרפתה ממנו גם לאחר הנישואין, תמיד דאג להזכיר לי את מעללי נעורי ואת העובדה שהייתי עם גבר אחר לפני החתונה
היו לנו שנים קשות בחיי הנישואין עליות ומורדות אהבה, שנאה, התחזקות וכדומה. יש לציין שהוא קינא לי בטירוף בתחילת הנישואין וזה פג בהדרגה עם טיפולים מתאימים, אולם בכל פעם שנוצרת בנינו מריבה הוא מאשים אותי ואת העבר שלי, את ההורים שלי שנתנו לי כביכול להגיע למצב כזה שהיה לי חבר (שלא תבינו לא נכון גם לו היו בחורות לפני החתונה...), במהלך שנות הנישואין די התכנסתי בעצמי בתחילה חשבתי שאני אשמה אבל אחר כך גיליתי שזה טבע העולם ואין מה לעשות כדי לשנות את העבר, יש לציין שיש ביננו פערים חברתיים אני עובדת במשרד ממשלתי בכיר והוא לא מצא את עצמו בעבודות בחיים (בממצוע מחליף כל שנתיים וחצי עבודה) וגן זה תורם למתיחות ביננו כל מריבה הוא דואג לומר לי שאני יכולה לדחוף את המשכורת שלי..., הוא מתפרץ עלי ועל הילדים בלי סוף, הולך לעשן עם חברים באמתלה שהוא הלך להתפלל... בהמשך אפילו הרים עלי יד ופעם אחרונה שעשה זאת הודעתי לו מפורשות שזו הפעם האחרונה שאני אקבל אותו, והודעתי לו שכבר נפגשתי עם עורכת דין לגבי גירושין והחלטתי לתת לו הזדמנות נוספת בתנאי שנלך לייעוץ זוגי, בהתחלה הוא הסכים ולאחר שקבעתי עם מטפל זוגי הוא התחרט ולא מעוניין לשתף פעולה. עכשיו שוב אנו לא מדברים (עוד לפני ראש השנה) הוא טוען שאני לא מבינה אותו (הוא פוטר מעבודתו בגלל קיצוצים בחברה ומאד מתוסכל מהמצב) ומצפה שאשב ואלטף אותו בזמן שהוא כל הבוקר ישן ובערב יוצא עם חברים, אז זהו נמאס לי כתבתי לו במכתב מה אני חושבת ושאין לי מה לעשות איתו אם הוא דואג להטיח בפני ולהשפיל אותי בלי סוף גם ליד אנשים, אני מרגישה שאני מגדלת לבד את הילדים ונמצאת במקום שאני לא יודעת מה לעשות, לוותר על "כבודי" לנסות להבין אותו יותר ? לעמוד על שלי ? יש לי רצון עז לעזוב הכל ולומר די ניסיתי כבר 9 שנים וזה לא הולך אז מה לא קרה כלום אם אהיה גרושה לפחות יהיה לי קצת שקט בחיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העצמה, עידוד אמונה ביכולתו
דורית כהן06/09/2010אורית היקרה, צר לי על מה ששניכם עוברים. לכל אחד מכם עכשו מאוד קשה. אני חושבת שכאשר הוא "מצליח" למצוא בך איזה פגם, כמו להטיח בך את עברך עם החבר הקודם, זה עושה לו קצת טוב כי זה כאילו שם אותו במקום טוב יותר כאשר את היא ה"לא בסדר" (שלא תחשבי שגם אני מצטרפת ל"לא בסדר" הזה - בעיני אין בכך שום רע שהיה לך חבר רציני לפניו. זה אנושי וטבעי...)
לצערי, מי שמתחזק על חשבון האחר - זה מעיד שהוא עצמו במקום מאוד חלש ונזקק לעידוד.
ואכן בעלך עכשו - שפוטר מעבודתו - נמצא במקום מאוד לא טוב והוא בורח מן המציאות בכל מיני צורות.
עלייך לחשוב היטב ולהתייעץ על כך עם אחרים שמכירים אותו ואותך - כי מצד אחד משבר כזה הינו הזדמנות "לטרוף מחדש את הקלפים " ולהגיד שאת כבר לא יכולה להמשיך להיות בת הזוג שלו. היום את כבר מבינה במה זה כרוך: שככל שהוא יהיה חלש יותר - כך יהיה לו יותר הצורך להקטין ולהשפיל אותך. זה מאוד עצוב בעיני.
מצד שני - משבר כזה יכול להיות מדרגה לבנייה של זוגיות כזאת שתעצים את שניכם, שהוא יקבל ממך עידוד והעצמה ותשדרי אמונה ביכולתו לצאת מן המצב התעסוקתי שלו. האם הוא למד מקצוע? אולי זו הזדמנות ללמוד משהו שימנף אותו ויתן לו מקצוע חליפי? או שתמציאו את עצמכם מחדש בתור זוג שמוצא את החיובי אחד בשני, או שזה ייכשל.
הוא זקוק עכשו ממך לכל הדברים שכתבתי קודם - עידוד והעצמה ואמונה. האם את מסוגלת לתת לו את זה? האם הוא מסוגל לקבל ממך את זה? האם הוא מסוגל לשנות את יחסו אלייך?
ברור שזה לא הזמן כלכלית להתחיל טיפול זוגי, כאשר הוא הפסיק לעבוד, אבל בינינו - מאוד קשה לעשות את השינוי הזה ללא ייעוץ מתאים. אז עלייך להבין שאתם נמצאים בתקופה מאוד קריטית, ומה שעשיתם עד כה לא מספיק טוב לכל אחד מכם, צריך להמציא גישה חדשה.
או שתצליחו לעשות זאת בכוחות עצמכם, ע"י כך שתשבו לשיחה ובה תצליחו להגיד אחד לשני מה אתם זקוקים ומה חשוב לכם, ותצליחו להעניק זאת זה לזו בהתמדה, או שתפנו לייעוץ מקצועי שיתמוך בכם בתהליך השינוי הזה.
מאחלת לך המון הצלחה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)