עולם פנימי עשיר ומרגש

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עולם פנימי עשיר ומרגש
    יפית
    05/09/2010

הי,
    אני בת 31 נשואה כ-6 שנים. הכרתי את בעלי בגיל 18 והוא הראשון והיחיד שלי מבחינת ניסיון מיני.
    אנחנו זוג "שורדים"(כך אני קוראת לזה). מתקדמים בעולם לבד וב10 אצבעותינו (אין עזרה חיצונית הכוונה), עובדים קשה, מטפחים בית יפה ו2 ילדים מקסימים.
    בסה"כ אנחנו אוהבים, למרות שרבים לא מעט יודעים בסופו של דבר להסתדר ולפתור את הבעיות.
    (כמובן שהפורום לא מאפשר להיכנס לעובי הקורה בנושאים רבים לכן אני כותבת וזה נשמע לי קצת שטחי, אבל בכל זאת..) הכוונה היא שחיי היומיום שלי קשים ומתישים כמו כל אם צעירה ללא עזרה.
    אני בנאדם שמסתיר הרבה מבחינה רגשית. אני גם בעלת עולם פנימי ודמיון מאד עשיר. כלומר, אני חושבת ומרגישה בצורה מסוימת אך אומרת אחרת- ועושה את זה במודע. אני מרגישה (ולדעתי גם הוא) שאני רוצה לשמר את מה שיש לנו כי אף אחד לא מבטיח לנו גן של שושנים בחוץ וכו'...אבל..
    אני חושבת הרבה על העובדה שחסרה לי התחושה של ההתאהבות הראשונה שוב, להרגיש פרפרים בבטן, להרגיש מאוהבת! לא הרגשתי כך כבר שנים, והמחשבה שזה כנראה לא יחזור לעולם (אם אשאר נשואה לבעלי) קשה לי מאד.
    אני נותנת לעצמי לפנטז על הכרות עם גבר אחר(לא מישהו ספציפי אלא באופן כללי אחר מבעלי שאני איתו כבר 13 שנים) התאהבות הדדית וכמובן גם חוויות מיניות (שלא קרו כי הייתי רק עם בעלי ואני גם לא מיישמת אותן, כלומר אני לא בוגדת בו).
    אני לא כל כך יודעת מה לעשות עם המצב? האם זה טבעי, נורמלי שארגיש ככה?
    או שהגיע הזמן שנפרד ונמצה את החיים שלנו עד תום ונחווה חויות נוספות?
    מצד שני, יש פה את הילדים, שאני לא רוצה לפגוע בהם בשום צורה.
    אני בטוחה שיש עוד אנשים במצבי, לא ייתכן שאני היחידה שחושבת שלאבד את האופציה להתאהב שוב ולחוות התחלה של אהבה חדשה וסוערת זה קשה מנשוא....

אשמח לשמוע את דעתכן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עולם פנימי עשיר ומרגש

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מנוע הבעירה של הבגידות

דורית כהן
    06/09/2010

ע. היקרה, אין לי ספק שיש רבות ואף רבים שמזדהים עם מה שאת כותבת כאן על הצורך הרגשי לחוות שוב התאהבות ופרפרים בבטן, והחשש להתייבש מבחינה רגשית בנישואים מתמשכים.
    לדעתי הצורך הזה קיים אצל אחוז מאוד גבוה של הנשואים, גברים ונשים כאחד.

זה הוא המנוע של הבגידות.
    בגידות הן לא רק צורך מיני. לרוב זהו צורך לחוות שוב את הריגוש המסעיר הזה שיש מישהו חדש ומלהיב, שרוצה אותך בגלל מי שאתה ולא בגלל שכבר התחתנתם ויש ילדים משותפים ובית משותף.

הבעייה היא שכאשר נותנים לכך לקרות - זה מסכן את הזוגיות ועלול לתת מכת מוות לכל מה שבנית עד כה. מצד אחד זה מתוק מדבש, כל הריגוש הזה, ומצד שני זה פוגע אנושות בבן הזוג שלך ומערער את האמון הראשוני שהיה עד כה.
    את מוזמנת לקרוא מאמר שכתבתי על כך באתר שלי בשם "בגידה: אנטומיה של התאהבות ידועה מראש" על התהליכים הרגשיים והשכליים המלווים התאהבות שכזאת.
    מצד שני - עם כל הסיכונים - אנחנו חיים רק פעם אחת...הלוואי ואפשר היה לחוות חוויות שכאלו מבלי להסתיר ומבלי לסכן את הזוגיות שלנו.

אולי צריך לערוך שינוי הדרגתי בציפיות ובנורמות של הנישואין, כך שיכילו ויאפשרו את הגיחות הרגשיות האלו של התאהבויות כאלו מידי פעם, שהינן כמו אוויר לנשימה לחלק מאיתנו, ואם בן הזוג היה מקבל זאת בהבנה - זה היה נפלא, לא כן? האם את מסוגלת לדמיין את בעלך מתאהב התאהבות כזאת במישהי? האם את מפרגנת לו שאף הוא "לא יפסיד" את החווייה המעשירה הזאת?
    אם את מסוגלת לפרגן לו, והוא מסוגל לפרגן לך - אולי כדאי להתנסות בכך, לטעום את הטעם.
    ישנם זוגות שממציאים מודלים פתוחים יותר של זוגיות - בהסכמה - על מנת לחוות מעט מן הריגושים הללו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התאהבות

יפית
    07/09/2010

לצערי זה לא מתכון אפשרי לזוגיות שלנו.
    שנינו קנאים אחד לשני ומערכת יחסים פתוחה לא באה בחשבון.
    אני גם לא מסוגלת לחשוב על אופציה שהוא יבגוד בי ולכן גם לא בוגדת בו- אני שמה את עצמי במקומו ולא מוכנה להעביר את החיים שלי והמשפחה שלי בדרך הזו.
    כנראה שאצטרך לחיות עם ההרגשה. החשש שלי הוא שהיא תביא אותנו בסופו של דבר להתגרש כיוון שהיא תכתיב את היחסים בינינו.
    כלומר, בעקבות ההרגשה שלי והפנטזיות אתנהג איתו אחרת: בחוסר חשק, בחוסר סבלנות ...ואגרום לכך שנפרד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו