דילמה ריגשית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• דילמה ריגשית
    שירלי
    08/09/2010

שלום.
    לפני כשנה וחצי הכרתי בחור. עברנו לגור יחד בדירתי מבחינתי לא הייתה התאהבות גדולה אך היה משהו שניתן לבנות איתו חיים..
    הוא מאוד אהב, פירגן, העניק עד אשר אירע מקרה חמור מאוד שנאלצנו להפרד.
    היה נתק מוחלט כחודש ימים.
    כיום הוא מתקשר ומבקש ידידות לשיחות ומפגשים על קפה. המפליא הוא שאני מאוהבת בו , הוא כבר "עבר" אותי והיה עם אחרות. שלטענתו "זה לא זה" והוא אומר שלא מחפש קשר רציני בקרוב עם שום אישה מכוון שחייב לשקם את עצמו.
    מבחינתי עקב הבעיה שיצר לא יכול לחזור לביתי.
    א קשה עם הקשר המחודש .אך אני מוצאת את עצמי מסתקרנת ושואלת אותו שאלות "כידידה" עם מי היה ומתי וכמה ולמה.. הוא משתף.. ומספר .אני לא מראה קינאה רק מידי פעם מציינת שאני לא מסוגלת ללכת עדיין עם אף אחד!
    הוא מבקש מפגשים ומבקש לשתף אותי בדילמות ומבקש יעוץ.. "הכל בידידות".
    לציין שכשהיינו במערכת יחסים הוא קינא לי מאוד ולא רצה שאהייה בקשר עם אף אחד מעברי.
    וכיום פתאום זה בסדר. מכוון שאמרתי לו שקשה יהיה לי להמשיך הלאה כאשר הוא ברקע. אך הוא בשלו שאין בזה רע.
    הנשים שהוא פוגש שונות ממני מאוד . אני קיבלתי אותו כמו שהוא. אחרות באות בדרישות ובקשות שאני לא הצטרכתי.הצבתי לו רף גבוה במערכת היחסים מכל הבחינות !
    מדוע הוא מבקש לשמור על קשר? האם קיימת אצלו אהבה אלי? או שמחפש משהו אחר. ? לציין שהוא חסר כל ואני מבוססת. אך על פניו נראה שהוא לא צריך ממני חומריות.
    הקשר איתו חסר לי בכמה מובנים ..לא יודעת אם מאוהבת ממש היום.? אך הביחד נתן לי תחושה טובה של שייכות למישהוו שרוצה לבנות עתיד ואני נשאבתי לזה באהבה.
    לטענתו הרגש שלו ממני דעך מעט עקב המצב והוא נמנע להביע את תחושותיו בהקשר זה.
    הוא מוקיר לי תודה על המון דברים שעשיתי למענו ועודני מסייעת בשיחות נפש. מה עלי לעשות? להתנתק או להמשיך עד שידעך.. לא רוצה לפגוע ולא רוצה לחוש החמצה בשיחות איתו מכוון שאני כרגע ללא קשר. זה "ממלא" אותי ..למרות העשייה המרובה שלי בחיים. מסקרן אותי איך ועם מי הולך.. אין סיכוי להחזיר איתו את הגלגל לאחור מכוון שהוא "שרוף" בקרב מכריי ובגד באמון שלי.
    לציין שאני בוכה המון על מה שהיה .הוא שולח הודעות לפני השינה שעדיין חושב עלי ומאחל לי לילה טוב. זה מוציא אותי מדעתי..נראה שהוא "מחפש" את האחת ..אך לא מוצא. כאשר היה בקשרים מזדמנים לא היה איתי בקשר . וכיום הוא כן.
    סליחה על השורות המבלבלות אך זה מחצין את תחושותיי.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דילמה ריגשית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חלון ההזדמנויות של ההתאהבות

דורית כהן
    10/09/2010

שירלי היקרה, ראשית מאד חסר לי מידע אודות הגילאים של שניכם, זה היה עוזר לי להתייחס.את אכן נשמעת מאוד מבולבלת עכשו, לא יודעת מה את באמת רוצה. אולי כדאי לך להתייעץ על כך עם חברה טובה שאת סומכת עליה.
    אבל בסך הכל נראה לי כאן שבעיקר קשה לך לנוע הלאה. כי בעצמך כתבת שמעולם לא היתה התאהבות גדולה וכי הוא איבד את אמונך ואת אמון חברייך. בנוסף על כך - כל הסימנים מראים שאצלו אין אהבה מספקת, כי את משדרת מספיק רמזים שיש לך עניין בו והוא לא לוקח את הרמזים שלך. אולי הוא באמת רוצה אותך בתור ידידה טובה, וכך הוא מעדיף.
    אני מאמינה שלהתאהבות יש "חלון הזדמנויות" אשר אם הוא קורה בכלל, הוא קורה כמעט תמיד בתחילת קשר, כאשר פנטזיה ומציאות מתערבבים ומעצימים זה את זה. ככל השמציאות מתבררת, ומכירים טוב יותר את הפרטנר, אז או שההתאהבות משתנה והופכת לאהבה יציבה, כאשר ההיכרות עם בן הזוג מגלה לך יותר ויותר דברים טובים אודותיו, ולא יותר מדי דברים גרועים...או שכל ההתאהבות הראשונית "מתאדה", ויש בעיקר התרגלות ונוחיות, וסתם נשארים יחד...
    את דווקא מתארת תהליך אחר - שדווקא כאשר נפרדתם גילית שאת מאוהבת. חישבי על כך שאולי את מאוהבת לא דווקא בו אלא במה שהוא העניק לך בזמנו, תחושה של פרגון, נתינה, אולי את מתגעגעת אל המצב הרגשי שהיה לך כאשר היית איתו, להרגיש נאהבת וחשובה למישהו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו