מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מפחדת להתקרבדניאל10/09/2010
אני דניאל בת 25 והסיפור שלי התחיל לפני שלוש שנים. הכרתי בחור מדהים שהיה ועדיין כל מה שאני מחפשת בבן זוג... הייתה בנינו אהבה מטורפת שנמשכה רק שלושה חודשים עקב נסיעתו לעבוד בחו"ל. הפרידה ממנו הייתה לי מאוד קשה, כלפיי חוץ הראיתי שאני ממש בסדר עם זה אך מבפנים הרגשתי עצב גדול. מפה לשם במשך שלושת השנים התגברתי, שמרנו על קשר דיי רופף של מכתבים, ואפילו הייתה לי מערכת יחסים ארוכה ורצינית. לפני שבועיים הוא פתאום חזר לביקור בארץ (אחרי שלוש שנים שלא ביקר כאן), אני לבד עכשיו ולכן לא היססתי להיפגש איתו. ברגע שנפגשנו כל האהבה שהתחילה אז פשוט צפה, כל הרגשות עלו מחדש, המשיכה, האהבה, הדאגה, כאילו בכלל לא עברו שלוש שנים... אני מרגישה שזה כל כך נכון להיות איתו עכשיו אפילו שאני יודעת שבקרוב הוא יחזור חזרה לעבודה בחו"ל ומי יודע מתי יבוא לבקר שוב.... אני רוצה אותו אבל עם זאת מפחדת שוב להתמודד על הפרידה...... יש לי תחושה מיום ליום שהרגשות מתעצמים ושהפעם זה יהיה יותר כואב וקשה בשבילי.
הייתי רוצה לשמוע את דעתכם.... אולי תתנו לי נקודת מבט אחרת על המצב.. איך לא לפחד? איך להנות ממה שיש כרגע? ואיך לא להכנס למערבולת שתגרום לי לספור את הימים עד שיחליט לחזור שוב???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אהבה זה כואב...
דורית כהן11/09/2010דניאל יקרה, התאהבות כזאת היא קודם כל משהו מאד מסעיר וכייפי, ואני מאחלת לכל אחד לחוש רגשות בעוצמה כזאת. וכמו שהרבה פעמים כתבתי כאן בפורום, "אהבה זה כואב", כלומר כאשר אוהבים במלוא העוצמה - תמיד מתלווה לכך כאב כאשר נפרדים, או כאשר יש ספק בהמשך היחסים. בעצם מי שמכניס עצמו לאהבה חזקה - חייב להיות מוכן גם לכאב, ואי אפשר לקבל את הטוב בלי הרע.
יחד עם זאת, הייתי מצביעה על נקודה מסויימת בקשר לבחור הזה:
התאהבת במישהו שלא ממש ניתן לממש איתו את הקשר ולבחון אותו בצורה מציאותית. זה תמיד יהיה דרמטי, רחוק מהישג יד, בשונה מקשר עם מישהו מקומי, קרוב, שאחרי ההתאהבות הראשונית מתחילה ההיכרות האמיתית, וכל אחד מגלה את פרצופו האמיתי של האחר. בשלב השני הזה, או שאת אוהבת את מה שמתגלה לך יותר ויותר ואז זה נפלא, או שהמציאות טופחת על פרצופנו ונחשף בן אדם שאיננו אוהבים בכלל. זה שלב הכרחי בכל מערכת יחסים, ובמקרה של הבחור מחו"ל - אין לך הזדמנות לעבור לשלב הזה. שניכם נשארים תקועים בשלב ההתאהבות, שהוא מאוד מרגש ונעים ויש בו גם אותו כאב וגעגוע, אבל הוא לא המציאות.
בידקי עם עצמך אולי יש לך משום מה צורך להתאהב "אהבה בלתי אפשרית". האם זה קרה לך בעבר? אולי שלב ב' כמו שתיארתי אותו גרם לך אכזבות עם גברים אחרים?
ואם זה לא המצב, נסי לבנות איתו קשר משמעותי, שהולך ומעמיק. את יכולה להיעזר בסקייפ המופלא, שזוגות אוהבים רבים משתמשים בו כיום ממרחקים.
בהצלחה רבה, בכל מקרה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)