מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה עושים שפחד גובר על אהבה ???א10/09/2010
שלום רב,
הסיפור שלי ארוך ומסובך ולכן אתמקד בעיקרי העלילה ...
היה לי חבר כמעט 4 שנים, נפרדנו, לי היה חבר ולו היתה חברה כחצי שנה , החלטתי שאני רוצה לחזור אליו, חזרנו לפני כחצי שנה, עברנו לגור יחד כ4 חודשים, ולאחרונה שוב לקחנו פסק זמן ...
שורש הבעיה העיקרי הוא שחברי פגוע, כועס ולא מצליח לסלוח לי על שהחלטתי להיפרד ממנו, הוא עבר תקופה מאדדדדד קשה בגללי, היה בדיכאון כמה חודשים לאחריה, הותירה לו טראומה רצינית שהשפיעה גם על המערכת יחסים הבאה וגם עלינו .....
עלי לציין כי הוא לא הפסיק לאהוב אותי מעולם, אוהב אותי מאדדדדדדדדד ....דיברנו על חתונה ועתיד משותף ...אך לפני חודש ימים הוא החליט שהוא לא מסוגל להיות איתי, שהוא מפחד להתחתן איתי, מפחד ששוב אעזוב אותו ,מפחד שאתגרש ממנו, מפחד מהעתיד איתי ..טוען להיות איתי זה לקחת סיכון גדול כי הרי כבר עזבתי אותו ...
חשוב לי לציין כי דיברנו רבות על חתונה, והוא כמעט הציע לי להתחתן, הלך לקנות טבעת אך קיבל פיק ברכיים. בנוסף, האקסית שלו משגעת אותו לחזור אליה ....
ניסיתי לשכנע, לעודד, לתמוך עשיתי הכללללל ,הייתי בטוחה שברגע שעברנו לגור יחד פתחנו דף חדש אך מסתבר שלא ...הוא אומר לי שזה פחד שהוא צריך לפתור עם עצמו ..שהוא לא מצליח ומחכה שהוא יעבור לו לבד ...
הוא טוען שהוא אוהב אותי מאד, מצד אחד לא רוצה להיפרד וכן רוצה עתיד משותף מצד שני הפחד משתק אותו ...הוא לא מסוגל להיות איתי שהוא מפחד מהעתיד הלא נודע איתי..מפחד להישאר גרוש עם ילדים .....ברור לשנינו שאו שאנחנו מתחתנים או שנפרדים ..אין טעם למשוך יותר ...
אני ממש אובדת עצות ......לא יודעת האם להמשיך הלאה ..האם לחכות עוד ....אנחנו כבר חצי שנה- שנה במערבולת הזאת ..הפחד הזה לא עובר ..האהבה שלו אליי זה הדבר היחיד שמחזיק אותי ..
הכי כואב לי שהפחד גובר על האהבה שלנו .....
האם אפשר להתגבר על פחד כזה ???????? האם זה יעבור לו ????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיבות תחושת הביטחון
עדי בדיחי12/09/2010הי א,
אני מבינה מה את עוברת. נשמע שבאמת עשית הכל- ניסית, עודדת, הכלת ותמכת. אין לי פתרון קסם עבורך, אלא לחזק אותך שבאמת עשית כל מה שאפשר.
כנראה שבקשר הקודם שלכם, הוא הרגיש מאוד מוגן ובטוח, ייתכן שאף ראה אותך כדמות המובילה בעולמו, ואולי הפרידה הקשה היתה כ"כ מפתיעה, עד כי לא מוכן אפילו לחשוב על אפשרות לחוות את אותו כאב שוב- במילים אחרות: לבטוח שוב, להתמסר שוב.
אני חושבת שכדאי שתיקחי צעד אחורה. תאפשרי לו זמן.. פשוט תתרחקי עד כמעט ניתוק קשר. תני לו את האפשרות לחשוב שוב, הפעם לבד ללא שיכנועים מצידך. במקביל חישבי את עד כמה את מוכנה (תהיי מוכנה) לחיות עם אדם שלא בטוח בקשר איתך, וכל פעם חושש שתלכי לו, שתנטשי אותו? בכך גם גורם לך, לא במתכוון כמובן, להמשיך את מעגל הבושה, האשמה, והרי שעשית את חשבון הנפש שלך הלוך ושוב.. וחוזר חלילה..
השכנוע מעייף. תני לזה זמן. עשית את שלך וכדאי שעכשיו תהיי הצופה מהצד, לבדוק עד כמה דברים באמת יכולים להתיישב עם המציאות שאת רוצה לבנות לך בעתיד- קשר בריא, עם ביטחון ואמון. בלי שני המרכיבים אלו את תחיי חיים קשים מאוד של זוגיות- חיים של תלות, של צורך להתנצל תמידית, לתת דין וחשבון, ואפילו להרגיש אשמה כשזה לא אמור לקרות. אנא חשבי גם על ההשלכות האלו.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהא.
א14/09/2010הי ...
תודה רבה רבה על העצה !!!!!!!!
אני חייבת לציין שעצתך דומה לבני משפחתי, חבריי ובני משפחתו של החבר ..אך רציתי להיוועץ עם גורם מוסמך ....
השאלה היא האם לפרק בינתיים את הדירה שלנו ??? אנ מפחדת לעשות צעד גדול ודרסטי כדי שלא יחשוב שאני מוותרת ושוב עוזבת ואז הרי הפחד שלו יתממש ...
הסיבה היחידה לכך שאני מוכנה לסבול שוב ושוב את ההמתנה מורטת עצבים הזו כדי להוכיח לו שאני לא אעזוב אותו לעולם ...
אני מקוווה מאד שהאהבה שלו תגבר על הפחד התהומי הזה למרות שאני כבר פיסימית ..
אני אשמע לעצתך, ואתרחק ....תודה רבה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)