מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לישון עם האויב....שרית12/09/2010
אני בת 43 נשואה פעם שניה מזה 8 שנים עם גבר שהגדרתי אותו אהבת חיי. מנשואיי הקודמים יש לי 2 בנות גדולות. מזה 3 שנים בעלי הודיע לי שלא מעוניין יותר ביחסים אישיים איתי ושאין להודעה זו כל בסיס כמו אישה אחרת או גבר, או כל דבר אחר, פשוט הנושא הזה לא קיים יותר. היחסים שלו עם הבנות שלי קשים ותלוים תמיד במצבי הרוח שלו. קורה להם באוזניי בשמות כמו מנוולות, חרות, אגויסטיות, פרועות וכו.... כל הדברים האלה לא נכונים בגלל שהוא רואה אותם בפריזמה של המחלה שלו מניה דפרסיה. לפני שנה הינו על סף גירושין ואני הובלתי את המערכת לטיפול ומעט הצלחנו לפחות לשמור על רמת דיבור ויחסים שקטים בבית. בימים האחרונים שוב חזרנו אחורה. אני לא יכולה לשמוע את הדברים שהוא אומר על הילדים שלי. הסבלנות שלי הגיע לסוף...אני לא יודעת מה לעשות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתחבר למקום שלו
עדי בדיחי12/09/2010שלום שרית,
את מתארת מצב מאוד מאוד קשה, וכל הכבוד לך על הרצון שלך כן לשפר ואף להביא, בתקופה מסוימת, לרגיעה.
עיניין המחלה מאוד משמעותי כאן. כפי שאמרת הסביבה תלויה בעוצמות מצב הרוח של בעלך. אם הוא במצב רוח מאני- זה יכול להיות טוב, זה יכול להיות גם חסר שליטה, ואני בטח לא צריכה להוסיף- את מכירה מקרוב טוב ממני. ואם במצב רוח דיפרסיבי- זה יכול להיות "שקט", וזה יכול לבשר על המכה הבאה...
אני לא הייתי מצפה לשינוי גדול, ולא כי אני לא מאמינה בשיקום- אני מכירה את תחום בריאות הנפדשמקרוב ומאמינה רבות בנושא הזה. אבל- כשמדובר באדם לא מאוזן, באדם שכדי לעשות תהליך אמיתי ומקדם- צריך קודם כל לגשת לטיפול אישי (ורק אח"כ זוגי אם יש לזה מקום), הקללות ומצבי הרוח רק משקפים את התסכול שלו. התחלת את ההודעה בחוסר החשק שלו ליחסי מין- גם זה קשור ומשקף את מה שקורה בתוך הנפש- חוסר החשק האמיתי בפנים, חוסר האיזון. נסי לחשוב כי יחסים אינטימיים יכולים לחשוף אותנו הן פיזית והן נפשית, את הפנטזיות והמאוויים שלנו.. הוא לא רוצה להיות במקום הזה- זה קשה לו מדי. ולכן חתך. זאת דעתי.
לסיכום, חשבי עד כמה את מוכנה לקבל אותו פשוט כפי שהוא, לתמוך בתהליך אישי ולחזק את הכיוון הזה. זאת מחלה שאפשר לאזן תרופתית בעיקר, תוך מתן תמיכה ע"י שיחות עם מטפל מקצועי. אבל את צריכה להיות מאוד סבלנית כדי לראות תוצאות, בעתיד.
אם יש לך קשר עם הבנות שלו, הייתי גם מאפשרת גם להן, את המקום להוציא ולפרוק, אולי ע"י מתן מידע ואינפורמציה על המחלה ועל מה שהוא עובר, ממקום של כעס כלפיו, אם יש כזה, יוכלו לנתב עצמן למקום של אמפתיה כלפיו, ז"א לחבר אותן למקום הכואב- כמה זה כואב להתנדנד בכזאת עוצמה בין מאניות- חוסר שליטה מוחלט, לדיכוטומיה השניה ללא בקרה- דיכאון קשה מאוד ומחשבות קשות. נסי לחדד מולן את חוסר השליטה שלו כאשר מקלל, ולהראות גם כלפיהן אמפתיה למה שחשות.
מאוד חשוב להעביר מסר זה לבנות שלו.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)