מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זוגיות במשברלימור13/09/2010
שלום
אני ובעלי (קרובים לגיל 30) נשואים חודש ויצאנו שנה לפני הנישואים שמתוכם 8 חודשים גרנו יחד. עוד כשהתחלנו לגור ביחד הרגשתי בבעיות בינינו. בעלי הוא בחור עקשן שאינו מוותר על הרצונות שלו אלא אם כן הוא לא "סובל" מהן. הכוונה שבילויים כמו ללכת למסעדה, לטייל בים או לראות סרטים (מה שרוב בני הזוג עושים) הוא אינו אוהב ואינו מוכן לוותר כי אני אוהבת. בנוסף הוא בחור שאוהב להיות בבית מחובר למחשב שלו בבית ואינו אוהב בילויים משפחתיים ולעיתים בא רק בשביל לעשות לי טובה הוא לא נהנה בלבוא לבקר את ההורים, הכוונה שהוא לא בחור משפחתי וחברותי, יותר מנוכר. היו הרבה ריבים על זה אך ידעתי שזה מה שהוא ושעליי לקבל זאת או לוותר. החלטתי בכל זאת להישאר כי ידעתי שהוא בחור רציני שכבר מעוניין בחתונה ואכן זה מה שקרה התחתנו וגם נכנסתי להיריון ממנו כמה ימים לפני החתונה אז כך שגם אם היו ספקות או חששות החלטתי להבליג עליהן.
יש לי רגשות אליו אבל האופי שלו קשה הוא לא יתן מקסימום מעצמו ולא יוותר בתירוץ שהוא לא בא בדרישות אליי כמו שאני באה אליו. ניסיתי לדבר איתו כמה כמה פעמים אך ללא הועיל. בתגובה שלו - "זה אני ותקבלי אותי כמו שאני" או "אני לא חייב לממש לך את הרצונות שלך" "רק את אחראית לאושר שלך" אציין שבעלי בחור שונה מאחרים הכוונה שהוא רואה את המציאות בצורה שונה, כלומר קרא המון ספרים בחקר המדע והנוירולוגיה והוא ממש נכנס לעומק של זה. בכל אופן אנחנו רק חודש נשואים והמצב בבית הולך ונהיה קשה יותר, הוא לא יעשה דברים מיוזמתו, הוא לעולם לא ינקה או יסדר את הבית בלי שאני אעשה איתו את הדברים האלה (ירגיש כאילו מנוצל). בכל אופן אני מרגישה צורך לחזור לבית הוריי לאיזה תקופה אבל יש גם את הילד בדרך. והמריבות בלתי פוסקות. בנוסף אציין שבעלי אינו מאמין בטיפול זוגי מאחר וכל הראיה שלו לעולם שונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגעתם לשלב אופייני של מאבק כוחות
דורית כהן16/09/2010לימור היקרה, סליחה על העיכוב בתשובה שלי.
ראי, הבעיות שאת מתארת הינן מאוד אופייניות לזוג בתחילת חיי השיתוף. אחרי שההתאהבות הראשונית ("הפרפרים") מתפוגגת - מתחילים "קרבות" ומאבקי כוח שהנושא העיקרי שלהם הוא - שכל אחד מבני הזוג רוצה כמה שיותר את החיים שהיו לו קודם ושהתאימו לו ולנטיות שלו ולהרגלים שלו, וככל שבני הזוג שונים באישיותם זה מזו - המאבק הזה חריף יותר ובני הזוג יתקשו להתגבר עליו לבד. נדרשת אהבה מאוד חזקה כדי לשרוד את השלב הזה ולמצוא פתרונות ודרכים שמתאימות לשני בני הזוג ולשמור על זוגיות טובה ואוהבת.
אני חושבת שבעלך נמצא בשלב בו הוא מרגיש שעליו להגן על עצמו מפני הפלישה שלך לחיים שלו, ויתכן שזה כמו בקרב - הוא "נאחז בכל משלט" ושומר על כל הרגל פרטי שלו על מנת לא להרגיש שמשתלטים לו על החיים. ואז כל בקשה שלך הוא חווה בתור דרישה ומתקומם כנגדה.
מה דעתך להראות לו את התשובה הזאת? הוא לא ישמח לשמוע מ מ ך עכשו הסברים פסיכולוגיים, מה גם שהוא רואה עצמו מומחה בכל מיני תחומים וקשה לו לקבל עזרה. אם הוא לא יסכים להגיע לייעוץ זוגי - אולי את יכולה ללכת בעצמך לכמה פגישות ולקבל באופן חד צדדי כלים. גם זה קצת עוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)