נישואים טריים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• נישואים טריים
    יפית
    19/11/2007

שמי דנה אני בת24 בקשר עם בחור בגילי כבר 4 שנים. בהתחלה הקשר שלנו היה יפה, התייחס אלי בכבוד וכל משאלה שלי היתה בישבילו לפקודה. עם הזמן עברנו לגור ביחד, נכנסנו לחיי השגרה היום יומית של עבודה, מטלות בבית וכ"ו. התחילו בינינו ריבים על שטויות, מי אשם ומי לא, מי מבזבז יותר ומי פחות מי מרוויח יותר ולמי יש יותר זכויות בבית. היו תקופות שלא דיברנו שבועות ואפילו עזבתי את הבית והוא כל הזמן היה מחזיר אותי ואומר שאוהב אותי ויותר לא יתייחס אלי ככה לעולם, אבל הכל חזר לקדמותו כשחזרנו לשגרה שוב. כשאנו בחופש אנחנו פשוט זוג חלומי,נהנים אחד מהשני וניראה כאילו נועדנו אחד לשני,אבל כשחרנו לבית הכל חזר להיות אותו הדבר. נירא אפילו שלפעמים הוא מחפש אותי כדי לריב ובריבים הוא תמיד יוצא צודק גם אם יש לי טענות מוצקות עדיין אני יוצאת אשמה בסוף. יום אחד ניפרדנו באופן מוחלט. הפרדנו חשבונות וחזרנו לבתים של הורים.היה נירא שלא נחזור יותר. אחרי כחודש הוא התחיל להיצטער וחזר אלי בדמעות שלא יכול לחיות בלעדי. סיפר לי שבזמן שהיינו פרודים היה בסטוץ עם מישהי ונגעל ממנה והחליט שאני האחת ויחידה בישבילו ושלא רוצה לאבד אותי יותר והציע לי נשואים. אני הסכמתי כי אני מאוד אוהבת אותו (אהבה עיוורת). עד לא מזמן התקופה היתה פשוט חלומית ,הגלגל כאילו התהפך והוא חזר להיות הנסיך על סוס לבן. הירח דבש שלנו היה מהאגדות, פשוט אין מילים לתאר את זה. אבל עכשיו כשבועיים שאנחנו נשואים חוזרות הבעיות האלו שוב. פתאום אומר שאין קליק בינינו ושאני מעצבנת אותו, שאני צריכה להישתנות והוא כמובן לא צריך לדעתו. מנסה לתפוס את כל השליטהבבית בטיעון שהגבר צריך לשלוט על האשה . אתמול אמר לי שלא יתן לי להישתמש ברכב כי אני מרוויחה פחות ממנו למרות שקנינו את הרכב מהכסף שקילנו במתנה מהורים לחתונה. (בדרך כלל הוא לא קמצן). אומר לי כשתהיהי כנוע לי אני אכבד אותך כמו שאת רוצה. בריב האחרון אמר שאין לו חשק לחזור הביתה לאישתו (ולפני הריב הזה נראה דווקא שוא חזר הביתה עם חשק). תעזרו לי בבקשה אני לא יודעת מה לעשות,איך להגיב,מפחדת שאם יהיה כנועה לו אז יפסיק לכבד אותי לגמרי ומפחדת גם להיות תוקפנית מדי כי גם זה יכול להביא להרס מוחלט של היחסים. הוא כן אוהב אותי וברגע שהוא מרגיש שמאבד אותי תמיד מתקרב אלי שוב וכשאני שלו אז מזלזל. מה לעשות? אולי משהו אני לא עושה בסדר? אני צריכה את עצתכם. אני לא יודעת איזה גישה לתפוס כדי שזה יפסק ושיכבד אותי. מחכה בקוצר רוח לתשובה .כי אני לא רוצה לשתף אף אחד בזה, אני מתביישת לספר לחברות או לאמא שלי שככה זה אצלי אחריי שבועיים של נישואים!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נישואים טריים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא מזיק ללמוד זוגיות - ללכת לייעוץ

דורית כהן
    20/11/2007

דנה היקרה, נקלעתם למצב של המון זוגות (רובם לא מספרים, כמו שאת מתביישת לספר למישהו ממכירייך) שמתחילים לגור יחד ומתחילים חיכוכים ואי הבנות ופערים וחוסר הסכמות, וכל אחד מתעקש על דרכו ובטוח בצדקתו.
    זה קורה בגלל שכל אחד מכם גדל בבית שונה לגמרי, ונחשף לדרכים שונות של ניהול בית ושל ניהול ויכוחים, וברגע שנכנסים לקצת לחץ, הרגשות והכעס גוברים על השכל הישר וכל מיני "נוהלים אוטומטיים" (שרכשנו בבית בו גדלנו) נכנסים לפעולה.
    לכן אני חושבת שלא צריך להתבייש, אלא ללכת לייעוץ בו אתם פשוט לומדים ןמבינים את המקור לשוני ביניכם, ורוכשים מיומנויות של תקשורת והתנהגויות שיקרבו ביניכם במקום שירחיקו. לדעתי, ככל שתתחילו ייעוץ זוגי מוקדם יותר כך ייטב לכם. כל עוד לא הצטברו יותר מדי משקעים וכעסים, כל עוד אתם לא מיואשים מן הסיכוי שיחול שינוי.
    ככל שתעשו זאת מוקדם יותר - כך יהיה קל יותר (וגם קצר וזול יותר...). פשוט קורס בזוגיות!
    אם זה נראה לך הגיוני, תציעי לו את הרעיון, תני לו לקרוא את תשובתי, את מוזמנת גם להיכנס [a href='http://www.zugiut.net/' id='link']לאתר שלי[/a] כדי להבין קצת יותר על התהליך של הייעוץ הזוגי.
    אם הוא יתנגד - אימרי לו גם שנפגשתי ביותר מדי זוגות בהם אחד מבני הזוג הציע בזמנו ייעוץ זוגי כי הרגיש שלא מסתדרים לפתור את הבעיות לבד, ואילו השני התנגד והיה בטוח שיצליחו לפתור לבד, ויכולות לעבור שנים ולהביא ילדים אבל המשקעים מצטברים ולבסוף כאשר מגיעים לייעוץ כבר נפגעה האהבה ומאוד קשה כבר לשקם את היחסים ואת הרגשות שנפגעו. אז חבל על כל רגע...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו