מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם בגדה?אדם20/11/2007
לפני 22 שנה אשתי בגדה בי עם גבר אותו הכירה במקום העבודה. הדבר נודע לי רק לאחר שבעה חודשים ומיד התגרשנו. אשתי עברה להתגורר עימו ולאחר 6 חודשים הם נפרדו. מאחר והיה לנו ילד בן שנתיים וחצי אותו רציתי לגדל יחד עם אשתי, חזרנו לחיות ביחד ונשאנו בשנית. לדבריה, בגדה בי מאחר וכבר לא היו לה פרפרים בבטן, החיים נראו לה שגרתיים מדי וכיו"ב.
לפני שלושה שבועות בקרתי בסלקום לברור בנושא החשבון ונודע לי כי ממספר הטלפון שלי (לאשתי אין קו נפרד אלא 2 מכשירים על אותו מספר) נוצר קשר למספר טלפון מסויים אשר אינו מוכר לי וכי סך השיחות איליו היה הגבוה ביותר - שעה ורבע בחודש האחרון בלבד.
מיד חייגתי למספר זה על מנת לברר במי מדובר והתגלה לי כי מדובר באדם הקשור בקשרי מסחר עם מקום העבודה של אשתי המנהל עסק פרטי והרוכש ממקום עבודתה מוצרים מסויימים. העסק נמצא במרחק של כ 70 ק"מ ממקום מגורינו והאדם בו מדובר הינו אדם צעיר בעשר שנים מאשתי, בעל משפחה, ילדים משלו וכן, הוא ואשתו מאמצים ילדים ממשפחות הרוסות. אדם זה, עסוק בעבודתו מבוקר עד ערב ואשתו עובדת עימו בעסק המשותף. בנוסף, הינו מקדיש זמן גם לגידול הילדים. מיד בקשתי מסלקום להוציא פלט שיחות של שלושת החודשים האחרונים והתברר לי כי אשתי חייגה אליו כמעט מדי יום מספר פעמים (לעיתים 7-8 פעמים) משך השיחות היה בין 12 שניות (כנראה שלא היה יכול לדבר עקב עומס בעבודה או בגלל קרבה לאשתו) ולעיתים משך השיחה היה מספר דקות. אשתי אינה עובדת בימי שישי ואני עובד עד שעת שעת ערב מאוחרת וחוזר בסביבות 8 - 9 בערב. רוב השיחות היו בימי שישי או בימים בהם הייתי בקורס בתל אביב. מפרוט השיחות נראה כי אשתי הייתה ממש אובססיבית לדבר עימו והדבר מעיד כי חשבה עליו רוב שעות היום. לפני כשלושה חודשים אמרה לי אשתי כי חיי הנישואין שלנו שגרתיים מאוד וכי הייתה רוצה לחיות בנפרד. לאחר מכן, התחרטה ואמרה כי שום דבר טוב לא מחכה שם בחוץ. לאור חשדותיי, התקשרתי לבחור אותו הנני מכיר אישית ושאלתיו מה קורה בינו ובין אשתי. הוא טען כי מדובר ב"פלירט טלפוני בלבד - דבר אותו עושים כולם" אמרתי לו: אל תתן לי לחיות עם אישה בוגדנית. הוא מיד הציע להפגש עימי, עשה מרחק של 70 ק"מ כדי לשוחח עימי. הוא נדהם מפלט השיחות ואמר כי הוא ממש לא האדם המתאים לניהול רומן וכי בסך הכל היה מדובר בשיחות על הבעיות שלו וכן על שיחות בענייני חולין ותו לא. האדם נראה לי רגיש ואמין אך עם זאת, איני מאמין לאשתי כי לא ניסתה למשוך אותו למיטה וכי לא התאהבה בו - דבר המנוגד לכל הגיון מאחר ולא היה נוטש את אשתו אחריה הינו כרוך וכי במצבו המיוחד לא היה בוגד בה. אשתי - אישה סגורה אשר העידה על עצמה בעת המשבר הראשון כי למדה להסתיר דברים ולשקר. עם זאת, בבית, הינה אישה מסורה, חיי הסקס שלנו די טובים למרות שאינה מתלהבת להתנשק עימי, לאחר ההריון השני אין לי אפשרות לגעת בשדיה מפאת רגישותה אלא רק כאשר היא מגורה חזק מאוד בעת שהנני יורד לה. למרות שנראה כי לא היתה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך להאם בגדה
אדם20/11/2007למרות שנראה כי לא היתה בגידה, אינני מאמין לאשתי כי לא התאהבה או לא חיפשה ריגוש או פלירט עם אותו בחור הצעיר ממנה בעשר שנים וכי הרחיקה לכת במחשבותיה כי אכן תצליח ללכוד אותו ברשתה. אין לה כל הסבר הגיוני לתכיפות השיחות (כאמור 7-8 פעמים ביום ולעיתים בפרק זמן של 6-7 שעות) בנוסף, הנני מתאר לעצמי כי התקשרה איליו גם מספר פעמים גם מהטלפון במקום עבודתה - דבר אשר אין באפשרותי לבדוק. מה דעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריגושים וסיכונים
דורית כהן22/11/2007אדם היקר,
חשוב שתשים לב עד כמה האדם בו אשתך נתפסה לאובססיה הוא בלתי נגיש ובלתי מעשי לפתח איתו קשר של ממש!
זה מראה, לדעתי, שהיא לא באמת רוצה לסכן את הקשר איתך אלא זקוקה לריגוש מסויים, ליציאה מן השיגרה, או כמו שהוא דיווח לך - פלירטוט טלפוני.
אני חושבת שיש כמה דברים שלא ממש מסכנים את הקשר ובכל זאת יוצרים קצת חידוש וריגוש, אשר הרבה מאיתנו, בני האדם, זקוקים לו מידי פעם, מי יותר ומי פחות. יש מחקר האומר שיש לחלק מאיתנו, בני האדם, גן של הרפתקנות וריגוש, כמו שיש למטפסי הרים.
אני ממליצה לך לקרוא את הספר המצויין: ":אינטליגנציה ארוטית" מאת אסתר פרל - פסיכולוגית אמריקאית. היא מסבירה שם, בין היתר, עם המון דוגמאות של זוגות איתם היא עבדה, עד כמה הארוטיקה והתשוקה בחיי הנישואין עלולה להישחק ולהיעלם ומושפעת מהמון גורמים, ועד כמה כדי להרגיש תשוקה ועוררות מינית והתלהבות אנו זקוקים למידה מסויימת של סיכון, מיסתורין, חידוש והרפתקנות. וכאשר כל אלה נעלמים משיגרת הנישואין, אפשר להכניס אותם מחדש בדרכים מגוונות, בתנאי ששני בני הזוג מסכימים על כך, כמו למשל גלישה באינטרנט ושיחות עם בני המין השני: זה משהו שאמנם מעלה קצת את רמת הסיכון לזוגיות - אבל מוסיף המון ריגוש. או הפתעות למיניהן שאתה יכול להפתיע אותה, אם במתנות, או באירוע שאתה מארגן לשניכם, או בחוג שאתה (כן, אתה)נרשם אליו על מנת להתפתח ולצמוח. כל מה ששובר את השיגרה, יכול להיות טוב. אםתחשוב על אישתך כאדם חיובי, האוהב אותך, אך זקוקה לריגושים ולחידושים - תראה מה אתה יכול לעשות בעניין.
אם זה לא נראה לך, פנה איתה לייעוץ ותראו מה ניתן לעשות כי זה משהו שלא נותן לך מנוח, החשדנות הזאת, שאני מבינה שהיא מבוססת על נסיון העבר איתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה ז"א הוא מכחיש? אולי הוא משקר
לילי22/11/2007חשבת על האפשרות שהוא משקר לך בדבר הקשר עם אשתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)