מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חגים ומשפחהענת19/09/2010
שלום
אני נשואה כבר שנה וחצי, בקרוב גם ילד ראשון. גם אני וגם בעלי מאוד קשורים להורים. אנחנו גרים בסמיכות לשניהם ואנחנו מבלים איתם המון זמן (יותר מדי לדעתי). ההורים שלי פחות רגישים בקטע של כמה זמן אנחנו איתם בגלל שהם יותר פעילים חברתית ונמצאים הרבה עם המשפחה המורחבת לעומת זאת ההורים של בעלי הרבה יותר רגישים ופגיעים, הם גם נמצאים יותר לבד, פחות משפחה וחברים מסביב. חמותי במיוחד נפגעת מכל דבר והיא גם מהאנשים ש"רושמים" לך כל דבר שעשית או אמרת וזוכרים את לך את זה. לכן אנחנו מאוד מאוד משתדלים תמיד לחלק את הזמן באופן שווה בניהם. אם זה בימי שישי בערב, שבתות ואפילו באמצע שבוע. הבעיה גדולה יותר בחגים, מצד אחד אנחנו רוצים לרצות את כולם, מצד שני אי אפשר להיות בשני מקומות בו-זמנית. החלטנו שאנחנו עושים בזיג-זג, חג פה חג שם. אבל אמא שלו עדיין נפגעת ועושה פרצופים של אתם משאירים אותנו לבד (בסגנון פולני). בחגים שאנחנו עושים בצד שלי אני מציעה להם לעשות איתנו אבל חמי לא רוצה לוותר על הבית כנסת שלו והברכות בבית שלו.
בסוף יוצא שעם כל הרצון והנסיונות שלנו להטיב עם כולם, ההורים שלו ובעיקר אמא שלו עושה לנו פרצוף חמוץ שעושה הרגשה לא נעימה. אני מנסה לא לפגוע באף אחד ובסוף אני יוצאת עייפה נפשית וכבר אין חשק לחג.
האם יש עצה טובה שתעזור לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה אופציות
עדי בדיחי19/09/2010שלום לינוי,
את מתארת יפה מצב מאוד שכיח. ניכר כי את מאוד משתדלת לרצות את כל הצדדים ובסוף את מרגישה מאוד תשושה מזה, ואולי זה מצטרף גם לתחושות אשמה- דרך הפנים החמוצות של חמתך. היחסים עם החמה הם מאוד רגישים, כנראה לשני הצדדים, ומן הסתם את רוצה לשמור על יחסים טובים לאורך השנים ואני יכולה מאוד להבין את זה.
כתבת שההורים שלך פחות רגישים לגבי זה ויותר נתמכים חברתית, השאלה היא האם עוד חג אצל ההורים שלו ("על חשבון" ההורים שלך) ישנה את הבעת הפנים של חמתך? האם זה משהו שלדעתך יכול להשפיע? לדבר עם הורייך ולנסות לארגן את המשקל קצת שונה. בכלל, אם את רוצה לתת יותר "נוכחות" אצל הורי בעלך אולי כדאי לחגוג איתם חגים מסוימים ועם ההורים שלך להגיע באמצע שבוע, את לבד מדי פעם, או בחגים אחרים. (למשל יש חג כמו פסח ור"ה, ויש חג כמו שבועות, ט"ו בשבט וחנוכה...). אפשר בהחלט להתשמש בגמישות הזאת ש הורייך על מנת שתרגישי שאת יותר שולטת במצב.
יש אופציה נוספת, שלדעתי היא טובה יותר רק כי היא שמה את הדברים על השולחן. אפשר לנסות לדבר עם בעלך, לחשוב יחד על העיניין ולבדוק מה הוא חושב על זה, האם הוא מרגיש כמוך שאמא שלו מעט מגזימה, ורוצה להרגיש פחות בודדה ע"י חברתכם. אולי כדאי לנסות שהוא או אתם יחד תסבירו לה שיש לכם יותר צורך לנוח בבית או להיות קצת לבד, גם בשבתות ובחגים- כי אתם באמת זקוקים לזה כזוג, ותשמחו להמשיך להגיע כשאפשרי.
מעבר לזה, ללא קשר לאפשרויות כאן, כדאי שתיצרי קשר נוסף עם החמה, למשל- שיחת טלפון שבועית, קצת לספר לה מה נשמע אתכם, אולי להציע לה עזרה במשהו בבית, או לקפוץ לאיזה שעה כי אתם קרובים ובסביבה. אני חושבת שהמחוות הקטנות האלו יכולות לספר לה שאתם כן מעוניינים ומגיעים כשאפשר ועושים הרבה על מנת להיות יחד.
כשהיא תרגיש שאת יוזמת קירבה, ייתכן וההבעות החמוצות יפחתו בהדרגה. אני מכינה אותך גם לזה שכשבעזרת ה' יוולד הילד, היא תרצה לראות אותו לא מעט, ונסו לחשוב גם על העתיד- איך לשים את הגבול ובכל זאת להישאר בסדר עם עצמכם. ייתכן והיא תמשיך להיות לא מרוצה, אבל תבין בהמשך שזה המצב. כך או כך נשמע שאת באמת מנסה לעשות לוליינות מרשימה, ואולי זה באמת מעייף מדי.. ולהסתפק בזה שאת באמת עושה את המקסימום. אי אפשר לרצות את כולם תמיד, ואם פעם גם תגידי לה "אנחנו עושים מאמץ להגיע וזה מה שאפשר כרגע".. זה אולי יבהיר לה את העיניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)