עזרה בבקשה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עזרה בבקשה
    שיר
    21/09/2010

קצת רקע,
    אני מבוגרת מבן זוגי 5 שנים.
    אנחנו ביחד משהו כמו 4/5 שנים (תלוי ממתי סופרים)...ויש לנו ילד מתוק בן שנתיים,יותם.
    היחסים ביננו מאוד הדרדרו מאז שהוא נולד...ואני מייחסת את זה ל-2 דברים עיקריים.
    1.עברנו לגור צמוד להורים שלו
    2.התמודדות עם הדבר החדש הזה,הורות,השרדות הורית, וכולי.
    היחסים שלנו היום לאחר שנתיים מאז הוא נולד מאוד שטחית...אנו לא מדברים כמעט -רק דברים טכניים (מה נכין לו לאכול,מי יקח אותו לגן,צריך להביא חיתולים וכאלה),אין ביננו כמעט בכלל כל סוג של אינטימיות....ובנוסף המשפחה שלו מאוד מקשה על היחסים ביננו(לפני הלידה ולפני שהינו גרים צמודים היו "מתים "עלי פתאום הפכתי להיות המכשפה ששולטת לרעה בילד שלהם-משהו מפחיד).
    קיצר,ניסיתי טיפול זוגי...ניסיתי לדבר(היום כבר נגמרו לי המילים)...אני לא מרגישה בכלל ערוץ תקשורת פנוי ביננו,כאילו כל מה שנשאר זה כעסים,עלבונות.
    אני מאוד מתלבטת אם להיפרד...יש בי רגשות אשם בעניין בעיקר בגלל הקטן,לא דמיינתי שאגדל ילד בנפרד לאבא שלו...זה מאוד מקשה עלי כל המצב הזה כי אני כבר חנוקה ואומללה ורק לא מוותרת בגללו (הילד המקסים הזה).
    גם בקשר ליותם ( בננו)יש לי לפעמים (לא כל הזמן) רגשות מעורבים כי הוא הבן של הבן אדם הזה ....ולולא היה קיים היתי כבר מזמן הולכת....
    ולא תביני שאני לא אוהבת אותו ומתחרטת שהוא בא לעולם...אני אוהבת אותו הכי בעולם,ולא יכולה לדמיין את חיי בלעדיו..הרגשה זאת חרא ,אני מרגישה נורא כאשר זה קורה...ואין לי שליטה על זה.
    קיצר...יש גם לומר ,שמאז הוא מתמיד בן זוגי דיבר על חתונה....ותמיד אבל תמיד היה לו תירוץ אחר לדחות את זה..פעם ההריון ,אז כסף...אז ההורים לא כך כך הסכימו...אז לא התנהגתי יפה בעיניו אז הוא לא בטוח...אני שולאת את עצמי מה אני עושה פה....אם הוא בכלל לא בטוח בי...העניין הזה מאוד מציק לי.פוגע בי.
    קיצר יש לי מועקה רצינית...אני מרגישה שאני עומדת להתפוצץ....מרגישה לבד (ואין לי בעיה עם לבד...אני כזאת...אבל מרגישה לבד בקשר אליו,איתו)
    עזרו...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לקבל החלטה

עדי בדיחי
    24/09/2010

הי שיר,

שנתיים היא תקופה ארוכה מאוד.

הרגשות המעורבים לגבי הולדת הילד הם מאוד מאוד טבעיים- מה היה קורה אילו, אין לזה קשר לאהבתך אל הילד- וזה חשוב שתביני. במצבים של מצוקה אנחנו בורחים באופן טבעי לכל מיני פתרונות, אפילו לא ריאליים, על מנת להביא איזו רגיעה, ולו רגעית.

לגבי מה שתארת- אני רואה קשר הדוק בין מגורים ליד ההורים לבין מה שאתם חווים כרגע- אני מציעה לעשות מעשה ולהתרחק, לא נשמע שזאת סביבה בריאה עבורכם.. אולי תמצאי גם קשר בסמיכות הזמנים- המעבר להורים וההדרדרות ביחסים.

הורות, אף היא, לא פשוטה ולא תמיד מובן מאליו איך מתנהגים. במצב כזה אני מציעה כן ל]נות לייעוץ לטיפול זוגי בתחילה ואח"כ לטיפול בהורות- יש קבוצות, ייעוץ פרטני ועוד. כתבת שניסית טיפול זוגי- אם את רואה עוד סיכוי לקשר ביניכם ורצון מצד שניכם- שווה לנסות אצל מטפל אחר.

ואם את עדיין משוכנעת שזה לא זה, אז לא נשארים יחד בשביל הילד, הילד גם הוא סובל מהזוגיות שהוא חי עליה, וילד יאהב יותר לראות אבא שמח לחוד ואמא שמחה לחוד מאשר שניים ביחד ולא מתקשרים. חשבי עם עצמך, קבלי החלטה, לפני זה תני לזה עוד ניסיון- זאת דעתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו