מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חוסר יחסנילי19/04/2007
שלום דורית,
האם וכיצד להתייחס לבעלי שכאשר אנו נמצאים אצל זרים או אפילו אצל הוריו הוא מתעלם כמעט לחלוטין מביתינו התינוקת שמנסה לדרוש את תשומת ליבו.הוא נמנע ממגע פיזי עמה או כל גילוי חיבה אחר, אני יודעת שזה לא נובע מרוע לב,אך זה בכל זאת מפריע לי.
אני משתדלת לא לשדר לילדה מסר סמוי של: "אבא לא בסדר"
אך התנהגותו מאוד מוזרה,לא מקובלת ובלתי מובנת.
יש לך מושג ממה זה נובע? אגב- גם אותי הוא שוכח כמעט לגמרא
שזה משהו שדיברנו עליו כבר מתחילת הנישואין, ניסיתי להבהיר לו עד כמה זה פוגע להרגיש כמו קיר! ממש! עכשיו כשזה קורה עם הקטנה- זה שוב מפליא ומעצבן כל פעם מחדש. אני יודעת שזה לא הדבר הכי גרוע בעולם, אך בכל זאת על מה זה מעיד? האם עלי לקבל אותו ככה מבלי לנסות לשנות איכשהוא? אני מנסה לקחת את זה בהומור-כי זה תמיד עוזר לי להתמודד עם תסכולים בזוגיות. אשמח לקבל ממך טיפ - כיצד לנהוג בחכמה? בתודה גדולה, ציפי.ש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר יחס
יהודית ברגמן20/04/2007ציפי יקרה! לא ציינת עד כמה קיימת אינטימיות, גילויי חיבה, חום, מגע, פתיחות ואהבה והקשר ביניכם שלא בחברת אנשים, לפני הנישואים ועכשיו ועד כמה הוא רגיש אליכן. אם רק בחברה הוא מתעלם – המצב תמוה ודורש ברור. אולי נובע מחוסר בטחון שלו בעצמו, אולי הוא לא גאה בכן וחושש לחשוף בחברה, שהתחבר אל הלא מושלם מחמת חוסר בטחון עצמי שטמון בעומק נשמתו. אולי הוא לא יודע או לא מסוגל להפגין מגע, רכות, אינטימיות וחיבה וכי אלו מצטיירים בעיניו כחוסר גבריות וחושש לחשוף את "חולשתו" בחברה.
הילדה זקוקה ליחס וחום בלי קשר לתקשורת ולמה שביניכם, והשאלה אם הוא מסוגל להעניק.
אם הריחוק ממך ומהילדה קיים גם כשאתם לבדכם ואין אינטימיות התיחסות או מגע בינו לבינך ובינו לבין ביתכם, ואת מבחינה בכך רק כשאתם בחברת אנשים, יתכן שלך חשוב רק המוחצנות, מה יאמרו וכי עומק הקשר לא באמת חשוב וקיים ביניכם. האם את מגלה חיבה, מגע ותשומת לב לבעלך ולתינוקת בתוך הזוגיות?
בכל מקרה – הריחוק מטריד אותך – סימן שהוא קיים. חשוב לגעת בדברים בשיחה ישירה וכנה ולא מעמדת ביקורת. לברר ממה ומדוע נובעת ההתעלמות והפגנת הקרירות כלפיכן . יתכן שאלו תכונות אופי. ככלל, נפלא להשתמש בהומור בהתמודדויות בחיים - זהו האקמול הכי בריא ללא תופעות לוואי, אבל זה לא במקום לנסות לפתור את הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליהודית-המשך-חוסר יחס
נילי20/04/2007היי יהודית.
ראשית-תודה על תשובתך שגרמה לי לחשוב הרבה עם עצמי.
ובאותו הקשר -כתבת לי לקיים עם בעלי שיחה כנה- ניסיתי את זה מספר פעמים אך הוא לא ממש נתן לי תשובה ברורה -איך אוכל "להוציא" ממנו את הסיבה לחוסר היחס ולא מעמדה של ביקורת?-יש לך רעיון מה אני בדיוק יכולה לומר לו מנסיונך המקצועי.
ולשאלתך-כשאנו לבד יש מגע ואינטימיות מצידו אך לא מספיק השקעה בקשר עם שנינו. הוא לא ממש מתאמץ.יש לו אבא מאוד ביקורתי -עד היום!
וזה הוריד לו את הביטחון בהרבה תחומים אך האם זו גם הסיבה שמשפיעה עליו להתנהג אלינו ככה גם ליד זרים אחרים?
ואם זה אכן משהו שטמון בו מילדות יש אפשרות להשתחרר מזה?
האם העובדה שיש בינינו מגע שכשאנו לבד מפחיתה מהחומרה של המצב?
הייתי שמחה אם תפרטי לי כיצד ובאילו מילים להשתמש בשיחה,
כי המון פעמים פגעתי בו בלי כוונה בשיחות הכנות הללו.
בתודה,ציפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך- קבלת כלים להעמקת התקשורת
יהודית ברגמן20/04/2007שלום לך ציפי! דומני שיש מעט נוקשות, הכֵנות אינה מלאה ויש קושי בתקשורת ובאינטימיות ביניכם. כשאנחנו מודדים כל מילה וחוששים להתבטא זה בפני זו בחופשיות , חוששים מתגובה צפויה ונתונים לביקורת - הקשר מקוטע ולא בטוח. ואז- יש מקום לפנות לפגישת יעוץ אישי/זוגי מקצועי לקבלת כלים להתמודדות עם הקושי.
יש מאמר מעניין בנושא כנות ביחסים זוגיים - והפחד מאינטימיות באתר של הפסיכולוגית דורית כהן - מנהלת הפורום. מומלץ לך להכנס ולקרוא בו.
להלן הלינק:
http://www.zugiut.net/?p=69* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיופי של פורום אני ממליצה לקרוא
אסתי07/10/2007אני ממליצה לקרוא לכל אחד גם בעיות של אחרים שלי זה תרם אפילו שהבעיה שלי דומה וגם שונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)