ההורים שלה ואני

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ההורים שלה ואני
    חיים
    24/09/2010

שלום רב,
    ובכן, בפעם השנייה 'דפקתי ברז' ולא הגעתי לטיול שארגנו הוריי חברתי (מזה כ-3 שנים)-טיול למספר ימים. ולא רק זה, אלא שהביטול מצידי קרה בדיוק יום אחד לפני שהטיול יצא אל הפועל. הפעם הקודמת-לפני כשנה והפעם האחרונה-לפני כשבועיים.ניתן לומר כי הביטול נבע מסיבות אישיות וכן מסיבות הזוגיות.
    חלפו מספר ימים והוזמנו, חברתי ואני, לבית הוריה לערב ראש השנה. שוחחתי קצת עם אמה של חברתי והיה די בסדר. עד שהגיע האבא. הוא ראה אותי ומילותיו הראשונות היו: "אני, עם שקרנים, לא מדבר" (חזר ואמר /שקרן' מספר פעמים). הוא הוסיף והעיר בנוגע למוצאי העדתי:"יש לי חברים מעדתך, אבל אתה לא מגיע לרמה שלהם"(משהו בסגנון) ולבסוף אמר:"אתה רוצה שאתן לך את מקל המטאטא הזה בראש?" תוך שהוא מחייך (כלומר, רצה לעורר תחושה כי אין הוא מתכוון ברצינות). ברור שהייתי המום. הגבתי חזרה ואמרתי:"אתה לא תקרא לי שקרן", "לא תדבר על עדתי" ועוד מספר מילים. נכון להיום, האבא, לא מדבר איתי.
    חברתי אמרה מספר מילים אך לא יצאה בעוצמה כנגד דברים אלה. אמנם היא אמרה לאביה שלא יפה לדבר ככה ושיפסיק אבל לדעתי לא עשתה מספיק. אני יודע שלא הייתי בסדר אבל ציפיתי שהוריה ישאלו מדוע לא הגעתי וינסו לקבל תשובה אמיתית ממני ושלא יתקפו אותי באופן הזה. בכלל, הוריה של חברתי הינם אנשי כבוד וככאלה דורשים אותו ורואים עצמם כזכאים לקבלו.
    כמובן שהערתי לחברתי כי עליה לתקוף מילולית את הוריה למען הזוגיות ולא לאפשר להוריה לומר לי מילים כאלה. אני יודע שחברתי גם כועסת ובצדק על שלא הגעתי משום שגם אותה הפתעתי בהחלטתי שלא להגיע כך שנאלצה לבלות מספר ימים לבד בטיול, בפעם השנייה כאמור לעיל (עם הוריה ובלעדיי).
    אשמח לשמוע דעותיכם בעניין מקרה זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ההורים שלה ואני

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ליזום שיחה ולהיות הצד המוביל-שינוי

עדי בדיחי
    24/09/2010

שלום חיים,

אין ספק שאתה מבין שגם לך יש חלק במה שקורה כרגע בקשר בינך לבין ההורים שלה ובינך לבין החברה, שהתאכזבה לא פעם אחת.

כתבת שיש גם סיבות "זוגיות" לאי הגעתך לטיול, ואולי שוה להתמקד בזה. אולי אי הגעתך ובהמשך מה שקורה כרגע הם משקפים משהו בנוגע למערכת היחסים שלכם, לחוסר הוודאות שלך או לספקות שיש בך לגבי הקשר? ביטול הגעה לטיול יום קודם בהחלט יכול להאיר נקודה מסוימת- מה יש בקשר שאתה הססני לגביו. זה דבר ראשון.

דבר שני, אם אתה מעוניין בהמשך הקשר ורואה אותך ואת חברתך יחד גם בהמשך, כדאי רצוי ומומלץ לפתור את היחסים עם ההורים. במשך השנים אתה תצטרך לפגוש אותם לא רק בטיולים אלא גם בחגים, וכשיהיו ילדים- עוד יותר יעלה הצורך הזה. לכן חשוב למען הסדר הטוב, ואם כבוד מדבר אליהם, כדאי שתשתמש בזה ותיזום שיחה משותפת, שלך, של החברה ואיתם יחד. נסה להסביר את הסיבות לאי הגעתך בשתי הפעמים (אגב אולי בעיניהם אתה זה שצריך לתת הסבר ולא הפוך, הרי הם כבר תכננו, שילמו וכו'). חשוב שתסביר גם איך אתה רואה את הקשר בינך לבין הבת שלהם ולפתוח דף חדש- כל זה בתנאי שאתה רואה את המשך הקשר עם החברה שלך. אם לא- זה מיותר.

לגבי החברה והתגובות שלה- לא הייתי שופטת אותה הפעם. היא בכל זאת אמרה משהו להגנתך, אמנם לא יצאה למלחמה, אבל תחשוב כמה זה קשה לצאת נגד האבא, שמחפש כבוד, ליד בן הזוג, ליד האמא, ואם יש עוד בני משפחה קל וחומר. לבן הזוג קשה לא פעם להיקרע בין שני מקומות- בעבר שלו- ההורים, לבין ההווה והעתיד- בן הזוג. כן כדאי לשתף אותה כפי שעשית, ולספר כמה היה לך לא פשוט, אבל לא להתעכב שם, אלא לנסות ליזום שיחה משותפת ובכך תשיג שני דברים שאין כרגע:

1. הערכה ותשומת לב מיוחדת מבת הזוג.
    2. דף חדש עם ההורים שלה, והערכה גם מצידם.

אם השיחה הזאת לא תעזור, זאת כבר בעיה אחרת אבל די לצרה בשעתה, ואני די משוכנעת שזה יוכל לעזור. היה אתה זה שמוביל את השינוי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו