מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- משבר בזוגיותענבל25/09/2010
אני ובן זוגי נשואים כ11 שנים יש לנו שני ילדים והשלישי בדרך. לאורך חיינו היו לנו בזוגיות עליות ומורדות אבל בסה"כ שרדנו. הפעם זו תקופה של כמה חודשים שאנחנו חיים יחד ממריבה למריבה. הילד מרגיש ומתלונן על כך. אני מרגישה שהכבוד הבסיסי שצריך להיות בין בני אדם לא קיים בנינו. יש לי טענות מאז ומתמיד לעצלנות בה נוהג בן זוגי, וכן להתנהלות האגואיסטית שלו. הוא רואה קום את צרכיו ורק אח"כ את הילדים ואותי. זו דרכו לאורך השנים. נמאס לי! לא יכולה להמשיך כך. מרגישה בודדה , לא נחשקת צמאה לחום מגע ופרגון ולא זוכה לו בבית. כמובן גם לא מעניקה אותו לבן הזוג. תמיד חשבתי שלהתגרש זה לא פתרון, היום אני לא יודעת ומתלבטת על כך. אם כן או לא ומה עושים, איך מתמודדים בכלל עם כל התהליך הזה? נראה לי לא פשוט לחוות דיעה על סמך מכתב קצר שמתאר בתמציתיות אבל בכל זאת אולי אבל כיוון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב משברי שכיח, הדורש ייעוץ זוגי
דורית כהן25/09/2010ענבל היקרה, תתפלאי כמה זוגות נמצאים בדיוק במצב אותו את מתארת.
הבעייה היא שלא עשיתם את השינויים הנדרשים כדי לבנות ביניכם מערכת יחסים שמספקת לכל אחד מכם את הצרכים הבסיסיים שלו. במקום לעצור ולהתמודד עם הבעיות - המשכתם הלאה ועכשו כאשר את עוצרת ומסתכלת על מה יש לכם - את ממש מאוכזבת. זה לא מפתיע, כי עברו כמה וכמה שנים של אכזבות - ואני בטוחה שגם אצלו יש אכזבות מן היחס שלך אליו - וקרה בינתיים משהו לאהבה ולחום ולתשוקה, אני מניחה.
לצערי זוגות לא יודעים לזהות שהם נמצאים במצב הדורש ייעוץ, היערכות חדשה, בנייה מחדש, וכאשר ממשיכים יותר מדי זמן ככה -האהבה עלולה להינזק ללא אפשרות חזרה.
אז, ענבל, חשוב להכיר במשבר ולראות האם ניתן עדיין להציל את המצב. יש דברים שניתן לעשות עם כל מה שאת מתארת, ורק אחרי שתתנסו ותלמדו עקרונות חדשים בתקשורת ובניהול היחסים - רק אז אם זה לא יצליח - תוכלי להתחיל לשקול פרידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)