מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רוצה להתייעץלא יודעת26/09/2010
רציתי להתייעץ
אני רוצה לשמוע חוות דעת על מצבי.
אנחנו נשואים כמעט 20 שנה שלושה ילדים יש לנו. לאורך השנים יש עליות וירידות. הרבה מאוד מריבות, בעיקר שנובעות מחוסר שביעות רצון של בעלי מתפקודי כאשה וכמנהלת הבית היו הרבה כעסים עלי והרבה ארועים שאני תופסת אותם כקשים. למשל שברגע של כעס בעלי מבקש בכעס מכולם לפנות את הבית ולרדת לגינה או ללכת לחברים ותוך 5 דקות כולם חייבים לעזוב את הבית כולל אני. גם אם זה ממש לא מתאים לי. היתה תקופה שהוא קילל אותי ועם זה הפסיק לאחר שהבין שזה ממש אסור. בילדותי אבי היה נוהג לכעוס עלי הרבה ולא הייתי מעיזה לעמוד מולו. הייתי עושה מאחורי הגב מה שרציתי ואז הוא היה כועס והייתי ממשיכה בשלי. קשה לי להשתנות וקשה לי לעמוד בכל מה שבעלי דורש ממני. אם זה צמצום כלכלי שלא מקובל עלי ואם זה בהצבת גבולות בדרך שלא מקובלת עלי ( בעיקר סביב נושאים אלו יש לנו מריבות). בעלי חושב שהילדים צריכים להירתע והוא לא מפחד לשים את המתבגרת בחדר 12 שעות עד שלא תבקש סליחה על איך שהתנהגה או את הקטנה בחדר חשוך ולהגיד לה שאם לא תפסיק לצרוח בערב חג היא תשאר בחדר החשוך. לי קשה עם דברים אלו ועוד יותר קשה לי שהוא עושה זאת למרות שזה לא מוסכם עלי. בקיצור הוא חי איך שרוצה ואני צריכה ליישר קו. באחרונה החלטתי שאני לא מקשיבה כאשר הוא מכריח אותי לעשות דברים (כמו לארגן תיקים לנסיעה בלילה כשאני הרוסה, אחרת לא ניסע לסוף שבוע אל ההורים שלי) ועכשיו הוא החליט שאני עוברת שינוי והוא מתרחק ממני בעקבות השינוי. הוא שאל אותי האם אני רוצה שיקח מזוודה ולא רציתי בגלל שיש רגעים יפים שלנו כמשפחה, והיתה גם בעבר חברות טובה ביננו שקשה לי לוותר עליה. אני קשורה אליו ולא רואה את חיי בלעדיו מצד שני אני מרגישה שאני לא מצליחה לחיות כמו שאני רוצה ממש ולא מצליחה לשים לו גבול כאשר הוא כועס כל כך. אי אפשר לדבר איתו באותם הרגעים. הוא טוען שאני מחמירה את הכעס שלו ומביאה אותו להתנהגויות שתארתי קודם בתגובה שלי המפוחדת ( אולי עדיין טראומה מהעבר). הוא טוען שאורך החיים שלי הוא כמו של ילדה קטנה והוא צריך לקחת דמות אבהית כדי שנשרוד ולכן נותן לי פקודות ( כמו לא להפעיל את המייבש עד החורף). רציתי שנלך לטיפול והוא מסרב בטענה שאני זאת שצריכה להשתנות והוא גם לא מאמין שאני יכולה להשתנות ולכן זה חסר טעם. בינתיים הוא מתרחק ממני ועדיין כועס לעיתים וזה ממש קשה לי. לא יודעת מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללכת ליעוץ לבד
עדי בדיחי26/09/2010הי,
ראשית - אנחנו משתדלות לענות כמה שיותר מהר, וזה בדרך כלל לא יקרה ביום שאת כתבת, אלא אם כן כך יצא, אבל בד"כ תשובה תיקח יום יומיים אז אנא- האזרי בסבלנות. יש הרבה פניות ואנחנו עושות את המיטב.
לגבי מה שהעלת כאן- , הייתי דווקא ממליצה שאת עצמך תפני לייעוץ, כדי לקבל איזשוהי תמיכה למה שקורה כרגע, וגם לתת מענה לתחושת הבלבול שאת חווה מולו. כמובן יש בו משהו שהייתי קוראת לו "פריק קונטרול", והשינוי כרוך גם בו. בך דווקא יש משהו שמאוד רוצה לרצות אותו ולתקן, ולכן אולי זה איכשהו כן עבד בתקופות טובות.
בגלל שזה דפוס של שנים וקשה לשבור אותו בזמן כה קצר- אני מציעה שתפני לייעוץ.. את תוכלי להרוויח מזה גם את יצר הסקרנות שלו, ואולי הוא יחשוב לעצמו- הנה היא הולכת להשתנות, פסיכולוגית- ייתכן וזה יפעיל אצלו איזה כפתור של שינוי, אולי הוא יראה איזה שינוי בך ויזרום איתך. הסיכוי שזה יתהפך 180 מעלות הוא אפסי, אבל אם את תתמידי בקבלת סיוע והוא יתמיד בלראות ולחוות שאת בייעוץ - בלעדיו - ייתכן והוא יצטרך רק כדי "לראות מה לעזאזל קורה שם". זה קורה לא מעט. אם תראי שאין שינוי וההתנהגות בבית עדיין לא מתקדמת לשום מקום- קבלי החלטה האם את מקבלת אותו כפי שהוא ונאחזת בתקופות הטובות, או שמגיע לך לחיות אחרת.
בהצלחה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני כרגע הולכת לימימה
לא יודעת26/09/2010אני כרגע הולכת ללמוד ימימה ובעקבות הלימודים יש שינוי שחל בי. אני מודעת יותר לקיום של עצמי ומצליחה לא להיסחט ע"י האיומים. אם הוא אומר לי תפסיקי את הבישול ותצאי מיד לגינה עם הקטנה אני אומרת לו לא תחכה עד שהאוכל יהיה מוכן ואז ארד פעם לא הייתי מוכנה. בעניין המייבש אני מפחדת להפעיל אותו. אמרתי לו שאני זקוקה לייעוץ פסיכולוגי והוא אמר שהוא לא מוכן. האם עלי ללכת מאחרורי הגב. בינתיים אני מתייעצת עם המדריכה שלי בימימה שמחקת אותי, אבל כנראה שזה לא מספיק. כרגע הוא באמת עובר תקופה קשה ואני מכילה ומכילה אבל כבר קשה לי. הרבה זמן הוא לא ממש הראה לי סימנים של אהבה וזה קשה לחיות כך. גם לתת כל כך הרבה וגם לקבל כל כך מעט והכל כדי להיות כמשפחה. וכדי להנות מרגעים של חברות. איך אצליח לשכנע אותו שאני זקוקה לטיפול, או אולי מאחורי הגב. עדיין לא יודעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)