בבקשה עזרה !

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בבקשה עזרה !
    נטלי
    26/09/2010

שלום.
    אני אתאר קצת מצבים מקווה שזה לא יהיה ארוך מידי מתנצלת מראש אם כן ואנסה להיות כמה שיותר אובייקטיבית.
    אני וחבר שלי יוצאים כבר שלוש שנים אנחנו בשנות העשרים קצת אחרי האמצע שלנו.
    הוא הציע נישואים,הסכמתי,חושבים להתחתן בקיץ הבא. ואוהבים מאוד אחד את השני.
    אני צריכה דעות ותגובות בקשר לחילוקי דעות מהותיים שיש בינינו אשר פוגעים בנו.
    אני מאוד קשורה למשפחה שלי המורחבת גם,דודים בני דודים כולנו משפחה אחת גדולה ומחוברת.איתם אנחנו עושים חגים,איתם אני מדברת כשאני צריכה משהו, אותם אמא שלי מזמינה לערבי שישי,משפחתי המצומצמת והמורחבת הם אלו שאישית מעניקים לי בטחון ביום יום.אני לא רואה אותם כל יום, רק בשישי בערב/חגים/טיולים.
    החבר שלי לא מכבד אותם. והוא עושה זאת בטענה שהם לא מכבדים אותו. דבר שעד כמה שאני יכולה להיות אובייקטיבית הוא לא נכון.פשוט הפירוש שלו לכבוד הוא שונה. למשל בשישי האחרון אנחנו יושבים בשולחן לאחר א.ערב מדברים,התחלנו לדבר על החתונה שלנו (שאולי זו הייתה טעות מצידי שפתחתי את זה בפורום כזה אבל יש לו עוד יציאות) וכל אחד אמר את דעתו וחברי היקר שאני אוהבת אומר פתאום באמצע השולחן "אותי לא מעניין אנשים ",רק לי זה נראה שגוי??ובהמשך עוד מתווכח איתי על דברים שוליים באמצע מול כולם! מעבר לכך: כשאנחנו רבים,הוא מעליב,מקלל,מקטין משפיל.(וזה קורה לו הרבה)אין לו שום קשר למשפחתיות! והוא חושב שאני גדלתי לא נכון ושאני לא מכבדת אותו (מה הקטע של הכבוד????איך אפשר לנסות למצוא לזה פירוש? ) הוא בשיא הכנות פשוט לא מעריך את דעתי. הוא חושב שהוא אלוהים וגם אומר את זה בצחוק (בכל צחוק יש אמת לא? ) עוד משפט להיט שלו : "אני יכבד רק אם יכבדו אותי" וכשאני יושבת ומדברת איתו על הצעקות שלו ועל הדיבור שלו כשהוא מתעצבן הוא עונה" זה מה שחשוב לך?רק איך אמרתי את הדברים?" אני עונה: " ברגע שאתה מדבר ככה אני נאטמת ולא מצליחה להקשיב לך כי אתה מקלל אותי " ומשם זה כבר נגרר לריב. הוא טוען שאני לא מכבדת אותו ולא מקשיבה לו וכל פעם שאני מעבירה עליו איזושהי ביקורות או ישר במגננה משליך עלי את כל חסרונותיי. הוא כל הזמן אומר שאני צריכה ללכת לפסיכולוג (לא הייתי מתנגדת אם היה לי כסף) ושהפסיכולוג יגיד לי כמה אני טועה בכל הגישה שלי לחיים. הוא אומר בלי סוף שאני מפונקת ושאותי גידלו בתוך בועה ואותו גידלו בתוך המציאות .
    מה יהיה??אני ממש מתחילה לפקפק האם זה האדם שאני רוצה להיות איתו כל החיים? האם אני יצליח להיות איתו כל החיים??בבקשה עזרה. האם אני באמת טועה??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה עזרה !

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תחשבי פעמיים לפני שאת רצה לחופה

יוסי
    26/09/2010

תחשבי פעמיים לפני שאת רצה לחופה. זה לא יגמר בטוב
    מי שלא מעריך אותך ומקלל אותך בנוכחות משפחתיך אינו ראוי להיות בעלך וולהצטרף למשפחה החמה שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אישיות עם בעיות

דורית כהן
    26/09/2010

נטלי היקרה, הדברים שתיארת במכתבך מעידים על אופיו ואישיותו של חברך, ובהחלט יש כאן כמה בעיות. עושה רושם שהוא לא באמת קשוב אלייך ואל הצרכים שלך או הדעות שלך, ונראה שדברים שמנוגדים לדעותיו - הוא נוטה לפסול ולנפנף כלא חושבים או לא נכונים. גם נושא הכבוד הוא בעייתי. מאד קשה לנהל תקשורת טובה עם מישהו שכל כך רגיש לכבוד שלו ובעצם מאוד פגיע ועל כן מהר מאוד תוקף את האחרים כאילו על מנת לשמור על כבודו.
    יתכן שבבסיס יש בו הרבה דברים חיוביים אחרים עליהם לא סיפרת לנו, ויתכן שבעתיד הוא יוכל לעבוד על תחומים אלו באישיותו (אולי ע"י טיפול פסיכולוגי שהוא כל כך ממליץ לך לעשות...) ולעדן את צורת התקשורת וההקשבה שלו לאנשים, במיוחד אלייך. אבל יש להניח שאם עכשו זה יוצא ממנו בצורה פוגענית, כאשר הוא מאוד אוהב אותך, אזי בשנים הקרובות זה עלול להיעשות יותר גרוע, כי אם הוא לא יעבוד ויטפל בנטיות האלו שלו, מתוך הכרה בבעייתיות שלהן, הן עלולות להיעשות קשות יותר עם השנים, כאשר צרות היום יום ולחצים שוטפים יתקילו את האהבה שלכם ברמה יומיומית.

אם את חושבת שהוא יהיה מוכן להכיר בבעיות האלו שלו וללכת לסדנאות תקשורת או לטיפול פסיכולוגי, שווה אולי להישאר איתו, בתנאי שאכן יש בו הרבה דברים טובים אחרים, אבל אם את מוצאת עכשו שפשוט התאהבת במישהו וככל שאת מכירה אותו טוב יותר (וזה נמדד בעיקר בעיתות לחץ!) - מתגלה לך פרצופו האמיתי הפחות מוצלח - אל תמשיכי את הקשר הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש בו הרבה דברים חיוביים אבל..

נטלי
    27/09/2010

היי דורית, קודם כל תודה .
    חשוב לי באמת להדגיש שיש בו הרבה דברים חיוביים, חוץ מזה שאני בטוחה שהוא אוהב אותי בלי סוף,הוא מצחיק אותי,יש לו לב ענק! ,ואני יודעת שהוא יעבוד גם שעות נוספות בלי סוף ובלי להתלונן כדי לספק לי את הדברים החומריים כמו לחסוך לבית וכדומה.. אבל האבסורד הוא שהוא לא חושב שיש לו בעיה, הוא חושב שהבעיה נעוצה בי,וכשאני עושה דברים שמעצבנים אותו אני בעצם מוציאה ממנו את הדברים השליליים.
    ולמרות ששום דבר שמעצבן אותו כביכול אני לא עושה בכוונה הוא כל הזמן אומר לי שאני עושה לו את זה דווקא.לפסיכולוג/טיפול זוגי אני לא חושבת שהוא יסכים ללכת כי הוא אומר ש"את יודעת לדבר איתם ואת תעבדי עליהם לטובתך" (???????) או " אני לא מאמין בפסיכולוגים" . דורית, מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללמוד ולקבל טיפים דרך הטיפול

דורית כהן
    27/09/2010

נטלי היקרה, אולי באמת תיקחי את "עצתו" ותיגשי לייעוץ פסיכולוגי בעצמך, על מנת ללמוד איך לחיות איתו ואיך לא להמעיט ולמחוק את עצמך מולו, ולמצוא דרכים חכמות וידידותיות להגיע אליו ולהקשיב לצרכים שלו. ללכת לטיפול פסיכולוגי - אין בכך בושה ולא מתוך המקום שאת לוקחת על עצמך להיות ה"לא בסדר", כאילו את מודה בכך שהוא "בסדר" ואת לא...הוציאי את עצמך מן המשוואה הזאת ותראי האם את יכולה להפיק מכך תועלת, ללמוד דרכים חדשות ואפקטיביות להסתדר איתו. אולי ברבות הזמן אם הוא ירגיש טוב יותר - הוא ירצה להגיע בעצמו? אני מקווה שתצליחי ותקבלי את ההחלטות הנכונות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו